Facebook Pixel Ένα ερωτηματικό στον άσο!
Ποδόσφαιρο
| 2012-06-05 21:17:00

Ένα ερωτηματικό στον άσο!

Ένα ερωτηματικό στον άσο!

Μία από τις πλέον αμφισβητούμενες επιλογές του Σάντος για το Euro 2012 είναι ο Κώστας Χαλκιάς. Ωστόσο, παρότι βρίσκεται στη δύση της καριέρας του (38 χρονών), ο Πορτογάλος κρίνει πως είναι έτοιμος για την τελευταία του μεγάλη διοργάνωση μετά τα Euro του 2004 και 2008 αλλά και το Mundial του 2010.

Ο Χαλκιάς γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και έκανε τα πρώτα του βήματα σε τοπικό πρωτάθλημα. Στα 20 του μετεγγράφη στον Παναθηναϊκό και (όντας τρίτος πίσω από τους Βάντσικ και Νικοπολίδη) δόθηκε δανεικός στον Απόλλωνα Αθηνών για να πραγματοποιήσει θετικές εμφανίσεις τα επόμενα τρία χρόνια . Με την μετακίνηση του στον Ηρακλή άρχισε να χτίζει το όνομα του και από την πρώτη στιγμή πήρε τη φανέλα βασικού. Eξαργυρώνοντας την σταθερότητά του, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό του Γιτζάκ Σουμ αλλά παρέμεινε δεύτερη επιλογή πίσω από τον Μάριο Γκαλίνοβιτς .

Αναζητώντας νέες ευκαιρίες, θα κάνει το 2005 το μεγάλο βήμα και θα μετακινηθεί στην Πόρτσμουθ Πρέμιερ Λιγκ. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίστηκε αρχικά ως βασικός, το άγχος και τα αλλεπάλληλα λάθη του θα του κοστίσουν όχι μόνο σε συμμετοχές – μόλις πέντε εν τέλει – αλλά και στην παραμονή του στην ομάδα. Τελικά, αποχώρησε έχοντας ψηφιστεί από τους φιλάθλους των Πόμπεϊς στις πρώτες θέσεις για τις χειρότερες μετεγγραφές της δεκαετίας. Το πέρασμα του από την ισπανική Μούρθια ήταν ανάλογο και επιστρέφοντας στα πάτρια εδάφη, καταλήγει στον Άρη που «παίρνει σπίτι του» φανέλα βασικού. Mετά από 2 χρόνια πολύ καλών εμφανίσεων , θα μετακινηθεί στον ΠΑΟΚ όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα , όντας -με μικρά διαλείμματα- η πρώτη επιλογή των προπονητών.

Η καριέρα του στην εθνική ξεκίνησε το 2001 όπου ουσιαστικά κέρδισε τη φανέλα του βασικού μόνο στα προκριματικά του μουντιάλ 2010, όταν και άρχισε να δύει το άστρο του εκπληκτικού μέχρι τότε με τα γαλανόλευκα Νικοπολίδη. Μέχρι σήμερα μετρά 30 συμμετοχές με το εθνόσημο .

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags