Facebook Pixel Θα βαραίνει την ψυχούλα του Αλκέτα το αμερικάνικο χώμα!
| 2012-06-19 15:27:00

Θα βαραίνει την ψυχούλα του Αλκέτα το αμερικάνικο χώμα!

Θα βαραίνει την ψυχούλα του Αλκέτα το αμερικάνικο χώμα!

Έφυγε ένας μεγάλος! Χάσαμε έναν και μοναδικό…

Εξάλλου σήμερα στον κόσμο μας υπάρχει χώρος μόνον για μικρούς. Όχι στο δέμας αλλά στο πνεύμα και στην ψυχή!  Σε αυτά – στο πνεύμα και στην ψυχή – ο Αλκέτας Παναγούλιας ήταν ξεχωριστά μεγάλος! Κι η μεγαλοσύνη του κορυφαίου Έλληνα προπονητή, του Μακεδόνα Αλκέτα Παναγούλια δε χωρούσε καν στην Ευρώπη. Ως εκ τούτου απλώθηκε και στην Αμερική.

Αυτός άλλαξε τη μοίρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι γνώσεις τους – απόσταγμα και των σπάνιων για τα ελληνικά δεδομένα σπουδών το -   ο ευρειών διαστάσεων ορίζοντας του και το απύθμενο ταλέντο οδήγησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό. Ο Αλκέτας Παναγούλιας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του …

Τα λόγια είναι πάντως, περιττά για αυτήν την και μοναδική αλλά κι ανεπανάληπτη προσωπικότητα. Ως προπονητής, ως παιδαγωγός κι ως άνθρωπος ήταν, είναι θα είναι τουλάχιστον, γοητευτικός. Η γοητεία βλέπετε, για τέτοιες προσωπικότητες είναι αειθαλής. Και τούτο επειδή αφορά την ομορφιά ης ψυχής. Κι η ψυχή δεν πεθαίνει.

Δεκάδες συνάδελφοι θα τον υμνήσουν. Τον υμνούσαν πάντα. Ο Αλκέτας Παναγούλιας ήταν δάσκαλος και για τους δημοσιογράφους. Ήταν και για τους παράγοντες. Όσοι τον άκουσαν, κέρδισαν. Ηταν φίλος με όλους. Όλοι τον θεωρούσαν δικό τους φίλο. Εύλογα λοιπόν, θα προσεγγίσουν ποιητικά την προσωπικότητα του απαγγέλλοντας κι όχι, απλά, συνθέτοντας τον αποχαιρετισμό τους.

Θα πλημμυρίσουν αναμνήσεις από τον Αλκέτα Παναγούλια τα media στην Ελλάδα. Ο μεγάλος και μοναδικός αυτός φίλος όλων εδώ στη γη, είναι φίλος πλέον, όλων εκεί στον ουρανό. Τυχεροί που είναι … Άτυχοι που είμαστε!

Πέρα από όλα αυτά πάντως, ο Αλκέτας Παναγούλιας ήταν και μάγκας και λεβέντης και παλικάρι! Ακόμη και στην δύση του τέτοιος ήταν. Ποιος ήξερε ότι τελείωνε το λάδι στο καντήλι του; Ποιός έμαθε ότι έσβηνε η φλόγα του; Ούτε ένας! Δε ένιωσε οίκτο και συμπόνια για τον Αλκέτα Παναγούλιας ούτε ένας. Νιώσαμε όλοι μόνον πίκρα, πόνο και δυστυχία επειδή δεν είναι πια, ένας από εμάς. Όπως έλεγε…

Ψέματα έλεγε. Ποτέ δεν ήταν ένας από εμάς. Πάντα ήταν μεγάλος για να χωρά στον κόσμο μας. Πάντα ήταν ξεχωριστός για να μας μοιάζει. Πάντα ήταν μοναδικός για να μας ταιριάζει. Η αλήθεια είναι ότι πλέον, ανήκει εκεί όπου ανήκε στον ουρανό επειδή η γη δεν τον χωρούσε!

Ο Αλκέτας Παναγούλιας ήταν, είναι θα είναι ο καλός άγγελος για όσους διασταυρώθηκαν οι δρόμοι τους …

ΥΓ 1: Καθήκον της ελληνικής Πολιτείας (αν κι ουσιαστικά διάγουμε περίοδο …ακυβερνησίας επειδή έτσι βολεύονται κάποιοι!) είναι, να προτείνει στην οικογένεια του, τη μεταφορά της σωρού του στην Ελλάδα του, στην Μακεδονία του, στη Θεσσαλονίκη.

ΥΓ 2 : Θα βαραίνει τη ψυχούλα του πατριώτη Αλκέτα Παναγούλια το αμερικάνικο χώμα. Θα την ελαφρύνει το ελληνικό …

ΥΓ 3 :  Ξυπνάτε πολιτικοί του τόπου !

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags