Facebook Pixel Ιστορίες… παράνοιας
| 2012-07-23 00:18:00

Ιστορίες… παράνοιας

Ιστορίες… παράνοιας

Ο Λεονάρντο αποχαιρέτησε την ΑΕΚ και την Ελλάδα, αλλά στο διάστημα που βρέθηκε εδώ, υπήρξε πρωταγωνιστής κάποιων «πικάντικων» περιστατικών!

Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ, ο Λεονάρντο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πει «αντίο». Τα κατάφερε. Ο «Λεό» προτίμησε (όχι άδικα) τα... φράγκα και τη σιγουριά που προσφέρουν οι Κορεάτες, όμως στο πέρασμά του από την Ελλάδα και την ΑΕΚ υπήρξε πρωταγωνιστής, όχι απαραίτητα ηθελημένα, σε διάφορα περιστατικά που δημιούργησαν ερωτηματικά ή προκάλεσαν γέλιο. Ενίοτε και τα δύο...

«Πακέτο» για Βραζιλία

Πριν από το εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό οι παίκτες της ΑΕΚ ετοιμάζονται να βγουν στο γήπεδο. Κάτι τρέχει. Ο Γεωργέας ενημερώνει τον Λεονάρντο ότι κάτι δεν πάει καλά με την εμφάνισή του. Εχει γίνει τυπογραφικό λάθος και πάνω από το νούμερο στην πλάτη γράφει «Λεάντρο». Ο Βραζιλιάνος τον αγνοεί, μια κι ο «Φούλης» είναι γνωστός χαβαλές. Θεωρεί ότι πρόκειται για ακόμα μια πλάκα. Πείθεται μόνο αφού κάποιος βγάζει φωτογραφία και αποδεικνύει ότι όντως υπάρχει θέμα. Ο «Λεό», λοιπόν, αλλάζει φανέλα, με το σωστό όνομα αυτή τη φορά. Κρατάει, όμως, την... ελαττωματική και λίγες ημέρες μετά τη στέλνει στη Βραζιλία. Στον αδερφό του, που όντως τον λένε Λεάντρο!

ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ...

Κοντά στην ΑΕΚ έφτασε τέσσερα χρόνια πριν τελικά αποκτηθεί. Τον Μάιο του 2005, ο τότε τεχνικός διευθυντής της «Ενωσης», Ιλια Ιβιτς, τον πήγε στους Θρακομακεδόνες για να τον δουν. Ο Φερνάντο Σάντος τον τσέκαρε, έδωσε τη συγκατάθεσή του, αλλά η δουλειά δεν προχώρησε. Υπήρχε ζήτημα με τις θέσεις των ξένων και δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να του χαραμιστεί μία για έναν άγνωστο τότε παίκτη. Την απόφαση αυτή η ΑΕΚ την… πλήρωσε τέσσερα χρόνια αργότερα 800.000 ευρώ, μια και τότε ο Μπάγεβιτς δεν είχε κανέναν
ενδοιασμό.

ΦΑΪΝΕΣ ΙΔΕΕΣ

Βάσει των συνθηκών, οι 800.000 ευρώ που εισπράττει η «Ενωση» για τον Λεονάρντο ικανοποιούν. Ευτυχώς που οι… φοβερές ποδοσφαιρικές ιδέες του Αδαμίδη δεν εφαρμόστηκαν, γιατί τώρα στην ΑΕΚ δεν θα έβλεπαν ούτε ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ… παρακαλούσε να στείλει τον «Λεό» στον Πανσερραϊκό ως αντάλλαγμα για τον Γεωργιάδη. Τον πρότεινε και στον Αρη για τον Σηφάκη, σε μια περιόδο που η ΑΕΚ έψαχνε τερματοφύλακα, ενώ έφτασε κοντά να τον στείλει στον Παναιτωλικό για ένα ποσό κοντά στις 100.000.

ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Η φετινή χρονιά, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα, ήταν η καλύτερή του στην ΑΕΚ. Ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό γκολ κόντρα στην Αντερλεχτ, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από το κέντρο και πλάσαρε. Μετά το ματς οι Βέλγοι έδιναν συγχαρητήρια στους «κιτρινόμαυρους» για την πολύ καλή… μεταγραφή που έκαναν. Βέβαια, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο «Λεό» ήταν στο ρόστερ και την προηγούμενη σεζόν, όταν ΑΕΚ και Αντερλεχτ είχαν συναντηθεί ξανά, το… μάζεψαν, γιατί τότε είχε περάσει απαρατήρητος.

ΝΑ ΚΙ Ο ΜΑΚΗΣ...

Αρκετά από τα γκολ του με την ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακά. Οπως εκείνο που σημείωσε τη σεζόν 2010-11 στο 1-0 επί της Ξάνθης. Ξεκινώντας από αριστερά πέρασε με ντρίμπλα δύο αντίπαλους και με το δεξί έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παράθυρο» του Γκσμπούρνινγκ. Αυτό το γκολ ήταν η αφορμή για να «συστηθεί» στο κοινό ως πρόεδρος των Supporters, που τότε αριθμούσαν περί τα 20 άτομα, ο Μάκης Κασνακίδης, που έδωσε το βραβείο στον Λεονάρντο για το καλύτερο τέρμα εκείνης της αγωνιστικής.

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags