Facebook Pixel Μια νέα εθνική επετηρίδα
| 2012-09-13 14:50:00

Μια νέα εθνική επετηρίδα

Μια νέα εθνική επετηρίδα

Είχαν το χάζι τους τα πρωτοσέλιδα των χθεσινών εφημερίδων, διότι με την πρεμούρα που κατέλαβε το σινάφι μας για το ποιος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής στον αγώνα με τη Λιθουανία, η υπόθεση θύμισε ένα παλιό τραγουδάκι... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.

Εκείνο, δηλαδή, που λέει, «μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω, απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω, την Κική την αγαπώ, μα μ' αρέσει κι η Κοκό»!

Ούτως ειπείν, τα έμπλεξαν και οι εφημερίδες για το ποιον θα διαλέξουν: τον Νίνη που τον αγαπούν ή τον Μήτρογλου που επίσης τους άρεσε!

Ευχάριστο το βρίσκω πάντως αυτό το μπλέξιμο, διότι αν -ο μη γένοιτο στο μέλλον- μας είχαν κάνει καμιά κασκαρίκα οι συμπατριώτες του Σαμπόνις και του Γιασικεβίτσιους, τότε δεν θα ψάχναμε τον καλύτερο αλλά τον χειρότερο και αυτό δεν θα μας άρεσε καθόλου...

Αντιθέτως, η Εθνική μας αρέσει έστω κι αν είναι βραδείας καύσεως το γράφω αυτό, διότι τόσο στη Ρίγα όσο και προχθές χρειάστηκε πάνω από πενήντα λεπτά μέχρι να βρει τον ρυθμό της και να σκοράρει, αλλά κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

Τις προάλλες με τη Λετονία καθάρισαν οι παλιοί, προχθές πήραν σειρά οι νέοι και «δεν ξέρω εάν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως έλεγε και ο Ηλιόπουλος στον «Ατσίδα»!

Δεν θα βγάζει συνεχώς το φίδι από την τρύπα ο (μέχρι στιγμής τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής) Γκέκας και τώρα που έφαγε τα ψωμιά του ο Χαριστέας και έλειπε ο Καραγκούνης, καιρός ήταν να πιάσουν δουλειά οι νεαροί που ανέβηκαν στην επετηρίδα!

Το εννοώ αυτό, διότι ο Σάντος εμπιστεύεται τη νέα γενιά και σιγά σιγά της δίνει το γενικό πρόσταγμα, γνωρίζοντας πάντως ότι δεν ποντάρει σε κουτσά άλογα!

Κουτσάθηκε βεβαίως προχθές το βράδυ ο Φορτούνης, αλλά αυτός ο τραυματισμός του είναι προσωρινός, οπότε θα επιστρέψει λίαν συντόμως για να μας δείξει πάλι πώς διακτινίζεται: το γράφω αυτό, διότι σε μια φάση του προχθεσινού αγώνα ο παίκτης της Καϊζερσλάουτερν πήρε την μπάλα από αριστερά, την έκρυψε με επιδεξιότητα, συνέκλινε προς το κέντρο και πέρασε λες κι ήταν αόρατος ανάμεσα από δυο αντιπάλους!

Η σκηνή ήταν όντως συναρπαστική, όπως επίσης η ντρίμπλα που έκανε ο Νίνης στη φάση του 1-0 και η εκτέλεση του Μήτρογλου στο 2-0...

Τα σημειώνω αυτά μόνο και μόνο για να φανεί ότι πέρα από την εθιστική (αλλά συμβατή με τα ποδοσφαιρικά μέτρα μας) κλίση προς το ποδόσφαιρο αναμονής, αυτή η εθνική ομάδα έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει το αποτέλεσμα με το θέαμα...

...κι ίσως κάποια στιγμή ξεφύγει από τον ποδοσφαιρικό κυνισμό που υπαγορεύεται από τον σκοπό, ο οποίος (λένε πως) αγιάζει τα μέσα!

Πιο πίσω πάλι κι ενώ (υποτίθεται ότι) το κέντρο της άμυνας απαιτεί μεγάλη πείρα και πολλές ώρες πτήσεων, ο Σωκράτης και ο Κυριάκος παίζουν τόσο ώριμα, αρμονικά και σίγουρα, που -φτου να μην τους ματιάσω- θαρρείς ότι δεν είναι νεοσύλλεκτοι, αλλά βετεράνοι με γεμάτα τα βιβλιάρια ενσήμων τους!

Πέρα από τη βασκανία, βεβαίως, ο σοβαρότερος κίνδυνος που ελλοχεύει στην περίπτωσή τους είναι να παρασυρθούν από την προαγωγή τους, να νομίσουν ότι έπιασαν τον παπά από τα γένια και να νιώσουν ότι είναι βολεμένοι και βρίσκονται στο απυρόβλητο...

Αυτό βεβαίως είναι το χειρότερο σενάριο, που ωστόσο δεν φαίνεται να παίζει αυτή τη στιγμή, οπότε η Εθνική συνεχίζει τον δρόμο της και οι εφημερίδες μπορούν να ερωτοτροπούν με την Κική και συνάμα να κάνουν καμάκι στην Κοκό!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags