Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός όρθιος στο Άμστερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2012-09-14 23:07:00

Ο Ολυμπιακός όρθιος στο Άμστερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός όρθιος στο Άμστερνταμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 Στον 1ο αγώνα του α’ γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός έρχεται ισόπαλος 0-0 με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.
 

Η ελληνική ομάδα αφού είχε κατακτήσει το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κληρώθηκε με τους Ολλανδούς, μια ομάδα που αρχικά είχε φοβίσει τους «ερυθρόλευκους». Από το «Αίαντα» είχε μόλις αποχωρήσει ο Κρόιφ, ωστόσο στην ομάδα υπήρχαν ανερχόμενα αστέρια όπως ο Φαν Μπάστεν, ο Ράικαρντ και ο Κούμαν. Στον πάγκο της καθόταν ο Αντ Ντε Μος, ο πρώην προπονητής της Καβάλας. Οι Πειραιώτες πήγαν στο «Ντε Μέερ» καλά διαβασμένοι και κατάφεραν να έχουν μια καλή αμυντική λειτουργία, κλείνοντας τους χώρους στον αντίπαλο. Η ισοπαλία στην Ολλανδία ήταν μόνο η αρχή. Στην Αθήνα στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0, και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Άγιαξ: Γκάλγε, Μόλεναρ, Σίλοϊ, Μπέβε, Μέλμπι, Κούμαν, Φαν Σιπ (46' Ολσεν), Βάντερμπουργκ, Βαν Μπάστε, Γκέζελιχ (65' Οπχοφ), Σούνακερ.
Προπονητής: Αντ Ντε Μος
Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Παπαδόπουλος, Μίχος , Κουσουλάκης, Λεμονής (73΄ Ξανθόπουλος ), Άλμπερτσεν, Αναστόπουλος (89’ Ορφανός ), Νόιμαν, Κοκολάκης
Προπονητής: Χάιντς Χέερ
Διαιτητής: Κίρχεν (Γερμανία)
Εισιτήρια: 27.500

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags