Facebook Pixel Χτίζει αυτοκρατορία η Σίτι!
| 2012-09-14 19:40:00

Χτίζει αυτοκρατορία η Σίτι!

Χτίζει αυτοκρατορία η Σίτι!

Οι Πολιτές αλλάζουν την πολιτική των αγορών και στήνουν το πλέον σύγχρονο προπονητικό κέντρο, επενδύοντας στο χτίσιμο μία αυτοκρατορίας που ήρθε για να μείνει...

Αυτό ήταν το πέμπτο καλοκαίρι των Αράβων στο Μάντσεστερ. Σε αυτό το διάστημα έχουν ξοδέψει κοντά στα 600 εκατ. ευρώ μόνο για μεταγραφές. Ο Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν ή σκέτο Μανσούρ με το που απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Σίτι, υποσχέθηκε να την κάνει την κορυφαία ομάδα του κόσμου. Αρχικά ξόδεψε για να αποκτήσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές, με συνέπεια να δεχτεί έντονη κριτική αναφορικά με τη λογική... «οι ομάδες δεν αγοράζονται, αλλά χτίζονται».

Κανείς δεν ξέρει εάν ο Σεΐχης επηρεάστηκε από τα όσα ειπώθηκαν για την τακτική του ή εάν όντως ξέρει καλά το παιχνίδι των επενδύσεων. Στη Σίτι υποστηρίζουν πως ο Μανσούρ ξέρει πολύ καλά τι κάνει και αναλύουν την σημαντικότερη επένδυση όλων. Ποια είναι αυτή; Σίγουρα ούτε ο Σέρχιο Αγουέρο ούτε ο Μάριο Μπαλοτέλι. Το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο και αυτό που θα βάλει το σύλλογο σε άλλη τροχιά, είναι αυτό που χτίζεται αυτή τη στιγμή: το προπονητικό του συγκρότημα.

Το «Carrington Training Centre» δεν θα αργήσει να λειτουργήσει, καθώς το χρήμα ρέει άφθονο και οι εργασίες τρέχουν με απίστευτους ρυθμούς. Το εν λόγω κέντρο θα είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στο ποδόσφαιρο και πιθανών και σε όλα τα αθλήματα της υφηλίου. Θα περιλαμβάνει 17 γήπεδα, το ένα εξ αυτών θα είναι για τη Β' ομάδα και θα έχει και εξέδρες χωρητικότητας 7.000 θέσεων. Επίσης θα στηθεί ένα τέλειο εργοφυσιολογικό εργαστήριο για αποκατάσταση τραυματισμών, αλλά και γενικότερη μελέτη και εξετάσεις των αθλητών στα πρότυπα του «Milan lab».

Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ και δείτε τα βίντεο του gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags