Facebook Pixel Τα μαγικά του Ζιοβάνι στη Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-15 17:45:00

Τα μαγικά του Ζιοβάνι στη Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μαγικά του Ζιοβάνι στη Ρεάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1999 ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον πρώτο του αγώνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο (70.849), μία εβδομάδα μετά το φονικό σεισμό της Πάρνηθας, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρατάχθηκε με τα δυο καινούρια μεγάλα της αστέρια, τον Βραζιλιάνο, Ζιοβάνι που είχε έρθει από την Μπαρτσελόνα και το Σλοβένο, Ζλάτκο Ζάχοβιτς που είχε αποκτηθεί από την Πόρτο. Και ήταν αυτοί που έλαμψαν σε ένα συγκλονιστικό ματς, ίσως την πιο ποιοτική εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μόλις στο 10΄ με κεφαλιά του Ζιοβάνι, ο οποίος νίκησε στο ψηλό παιχνίδι τον Ζούλιο Σέζαρ (επτά χρόνια αργότερα ο Βραζιλιάνος αμυντικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό). Η Ρεάλ ισοφάρισε με τον Σάβιο και πήρε το προβάδισμα με το Ρομπέρτο Κάρλος. Ο Ζιοβάνι, σε δαιμονισμένη φόρμα εκείνο το βράδυ έκανε το 2-2 με διπλή προσπάθεια. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς , που στριφογύρισε και πέρασε τη μπάλα από την τρύπα της βελόνας κάνοντας το 3-2. Όμως ο Ραούλ έγραψε το 3-3 με ψυχραιμία εκτελεστή, σε μια βραδιά που σηματοδοτούσε το ντεμπούτο ενός πιτσιρικά του Ίκερ Κασίγιας, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Η απόδοση του Ολυμπιακού γέμισε αισιοδοξία τους οπαδούς του, καθώς την προηγούμενη χρονιά η ομάδα είχε φτάσει μέχρι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε έναν όμιλο που υπήρχαν επίσης η Πόρτο και η Μόλντε.
Γήπεδο: OAKA
Eισιτήρια: 70.849
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Τζόρτζεβιτς, Πουρσανίδης, Μαυρογεννίδης (46' Αμπονσά), Γιαννακόπουλος (59' Γκόγκιτς), Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (85' Νινιάδης), Ζιοβάνι.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Τόσακ): Κασίγιας, Σαλγάδο, Ρομπέρτο Κάρλος, Ρεδόντο (72' Γκούτι), Ιέρο (59' Ελγέρα), Σέζαρ, Τζέρεμι, Μακμάναμαν, Σάβιο, Ραούλ, Μοριέντες (53' Ανελκά).
Γκολ: (Ζιοβάνι 10’, 64’, Ζάχοβιτς 67’ - Σάβιο 24', Κάρλος 32', Ραούλ 80')

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags