Facebook Pixel Κόψε το κάπνισμα με την "Μπάρτσα"!
| 2012-09-18 18:03:00

Κόψε το κάπνισμα με την "Μπάρτσα"!

Κόψε το κάπνισμα με την "Μπάρτσα"!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα (Μπάρτσα) ανακοινώνουν σήμερα μια σύμπραξη χωρίς προηγούμενο. Η πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barca» (Κόψτε το κάπνισμα με την Μπάρτσα)(quitsmokingwithbarca.eu) σκοπεύει να αξιοποιήσει την επιτυχία της εκστρατείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» καθώς και τη στήριξη εκατομμυρίων οπαδών της Μπάρτσα για να βοηθήσει 28 εκατ. ευρωπαίους καπνιστές να κερδίσουν οριστικά στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Η σύμπραξη ενός από τους πιο επιτυχημένους παγκοσμίως αθλητικούς συλλόγους με ένα ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν σε τέτοια κλίμακα. Η κίνηση «Quit Smoking with Barca» αποτελεί την πιο πρόσφατη και τολμηρή πρωτοβουλία της βραβευμένης εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα», και αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με αθλητικό σύλλογο που «μιλάει» στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Το πρόγραμμα αποφεύγει να ασκεί κριτική στους καπνιστές, αλλά επισημαίνει τα πολυάριθμα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος, συνδυάζοντας τα θετικά αυτά μηνύματα με τη δυνατότητα χρήσης των πιστοποιημένων εργαλείων της εκστρατείας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα». Η πρωτοβουλία «Quit Smoking with Barca» παρέχει στους οπαδούς της Μπάρτσα, του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, εξατομικευμένο πρόγραμμα αγωγής υγείας με καθημερινές συμβουλές για τη διακοπή του καπνίσματος και εγκάρδια ενθάρρυνση απευθείας από τα χείλη των ίδιων των παικτών και παραγόντων του συλλόγου.

Η εκστρατεία θα διεξάγεται μέσω την πλατφόρμας iCoach (www.exsmokers.eu), ενός δωρεάν, τεκμηριωμένου ψηφιακού εργαλείου παροχής συμβουλών υγείας που βοηθά περίπου 250.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη (δηλ. 1 στους 500 καπνιστές) στην προσπάθειά τους να κόψουν το κάπνισμα για πάντα. Το iCoach διατίθεται από σήμερα και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα iPhone και Android.

Αναφερόμενος στη νέα συμμαχία, ο John Dalli, ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας και Καταναλωτών επισημαίνει «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστούμε με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Μπαρτσελόνα προκειμένου να βοηθήσουμε τους Ευρωπαίους να σταματήσουν το κάπνισμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να επιδείξει σταθερό ιστορικό επιδόσεων όσον αφορά την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για το κάπνισμα και τη θεσμοθέτηση επιτυχημένων μέτρων ελέγχου του καπνίσματος σε όλη την ΕΕ. Η εκστρατεία μας «Αν το σταματήσεις, δεν σε σταματάει τίποτα» έχει βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες άντρες και γυναίκες στην προσπάθειά τους για μια ζωή χωρίς τσιγάρο, και η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει στην ενίσχυση του μηνύματός μας. Μέσω της οικουμενικής γλώσσας του ποδοσφαίρου, θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερους Ευρωπαίους στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το κάπνισμα και να γίνουν πρώην-καπνιστές που θα νιώθουν ανίκητοι για πάντα.»

Πηγή: novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags