18/09/12 - 18:15

ΑΕΚ... 88 χρόνια πριν

ΑΕΚ... 88 χρόνια πριν
43.361views

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1924 εγκρίθηκε το πρώτο καταστατικό της ΑΕΚ. Σαν σήμερα πριν 88 χρόνια δηλαδή. Οπότε η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την Ένωση.

Μάλιστα η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: "88 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο "σπόρος", ο οποίος είχε πέσει πέντε μήνες νωρίτερα στο πατάρι του καταστήματος αθλητικών ειδών του Αιμίλιου Ιωνά για τη δημιουργία ενός προσφυγικού συλλόγου που θα μετέφερε τις αρχές του ξεριζωμένου Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, πήρε επίσημη μορφή και ξεκίνησαν ουσιαστικά να γράφονται οι χρυσές σελίδες δόξας της ΑΕΚ έως τις μέρες μας.

"Υπό των εν Αθήναις και Πειραιεί εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών και φιλάθλων ιδρύεται γυμναστικός Σύλλογος υπό την επωνυμίαν "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ" με έδρα την Αθήνα. Σκοπός του συλλόγου είναι η περισυλλογή και συγκέντρωση των εκ Κωνσταντινουπόλεως αθλητών προς συνέχιση του έργου των διαφόρων αθλητικών σωματείων τις Κων/πολης, των οποίων ενεργά μέλη ήταν οι αθλητές αυτοί, καθώς και η διάδοση του φίλαθλου αισθήματος στη νεολαία για την διάπλαση όλκιμων σωμάτων, θαρραλέων ψυχών, ευγενικών χαρακτήρων, ικανών για την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσης προς την πατρίδα την κοινωνία και την οικογένεια", ανέφερε το καταστατικό με αριθμό 3844 που εγκρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την 18η Σεπτεμβρίου 1924".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ