Facebook Pixel Ο Αγιαξ θα σπάσει τα κοντέρ
| 2012-09-20 14:00:00

Ο Αγιαξ θα σπάσει τα κοντέρ

Ο Αγιαξ θα σπάσει τα κοντέρ

Η πρώτη αγωνιστική των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ αναδεικνύει πολλά ενδιαφέροντα για όλες τις ομάδες, αλλά εάν ρίξει κανείς μια ματιά στις στατιστικές κατηγορίες θα εκπλαγεί από τον Αγιαξ. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.

Υπάρχουν ομάδες όπως η Ρεάλ για παράδειγμα που παρουσιάζει πτώση στην αντοχή και στο passing game, υπάρχει όμως και ο Αγιαξ που στην αντοχή δείχνει (από κοντά και η Ντόρτμουντ) ότι μπορεί να σπάσει όλα τα κοντέρ φέτος.Το προχθεσινό δείγμα βέβαια είναι ενδεικτικό και όχι απόλυτο διότι είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ενώ στα επτά παιχνίδια ο μέσος όρος αντοχής (τα χιλιόμετρα δηλαδή που διανύει μία ομάδα στα 90 λεπτά) ήταν απο 108 χιλιόμετρα έως 114 χιλιόμετρα, στο παιχνίδι Ντόρτμουντ-Αγιαξ η ολλανδική ομάδα διήνυσε 125 χιλιόμετρα και 59 μέτρα (!!!) παρακαλώ.

Η διαφορά είναι μεγάλη και δείχνει, έστω κι αν βρισκόμαστε στην πρώτη αγωνιστική, τις μεγάλες δυνατότητες του Αγιαξ. Να σημειώσουμε ότι ο Αγιαξ είναι από τις πιο νεανικές ομάδες της Ευρώπης με μέσο όρο ηλικίας τα 23 χρόνια. Εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η ολλανδική ομάδα επιστρέφει. Και η κορυφή είναι πλέον θέμα χρόνου. Αλλά έτσι λειτουργεί ο Αγιαξ εδώ και πολλά χρόνια. Κάτι που δεν καταλαβαίνουμε στην Ελλάδα. Εδώ και τρία χρόνια ο Αγιαξ πήγαινε από σφαλιάρα σε σφαλιάρα και από ταπεινωτική ήττα σε ταπεινωτική ήττα. Σχεδόν εξαφανίστηκε από την ελίτ. Γνωρίζουμε όμως όλοι ότι ήταν θέμα χρόνου.

Διότι όλοι γνωρίζουμε πώς λειτουργεί και πώς δημιουργεί ομάδα και παίκτες αυτός ο σύλλογος. Ακόμη και σε μία κατηγορία που λόγω Μπαρτσελόνα γίνεται σημείο αναφοράς σε κάθε αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αγιαξ ξεπέρασε κάθε άλλη ομάδα την πρώτη αγωνιστική, έχοντας συνολικά 626 πάσες, τις περισσότερες από κάθε άλλη (για τους αγώνες της Τρίτης) αν και δεν είχε ποσοστό επιτυχίας σαν την Μπαρτσελόνα. Αγγιξε το 74% όταν η Μπαρτσελόνα έχει μέσο όρο το 83% περίπου. Είναι εμφανές όμως πως είναι θέμα χρόνου. Αυτοί οι μπέμπηδες του Αγιαξ όμως στηρίχθηκαν και δεν απαξιώθηκαν.

Το δίκαιο παράπονο του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου

Σημείωσε (για τα δεδομένα του) μία τεράστια επιτυχία στο βόλεϊ, με την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην Α1 κατηγορία. Απασχολεί πάρα πολλά παιδιά σε πολλά αθλήματα, επιχορηγήσεις και γενναίες δωρεές δεν έχει και απλά αναζητά τη βοήθεια από τον δήμο Ωραιοκάστρου. Αλλά δεν την έχει. Και οι άνθρωποι του ΔΑΣ με παράπονο έγραψαν χθες: «Τo πρωτάθλημα αρχίζει, όχι όμως και οι προπονήσεις. Με έκπληξη αλλά και αγωνία για το μέλλον του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου παρακολουθούμε τα έργα ή μάλλον την απραξία του δημάρχου Ωραιοκάστρου. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την άρνησή του να ορίσει ώρες προπόνησης στις ομάδες του συλλόγου (και όλων των συλλόγων του Ωραιοκάστρου) παρά τις επίμονες ενοχλήσεις μας.

Το πρωτάθλημα αρχίζει τις επόμενες μέρες και οι γονείς και οι αθλητές μας αναρωτιούνται γιατί ο δήμαρχος τηρεί αυτήν τη στάση. Φέτος, οι μικροί αθλητές (όλων των τμημάτων) δεν ξέρουν αν και πότε θα προπονηθούν! Η απαξίωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου απέναντι στο ΔΣ του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου κορυφώθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου όταν μάταια τον περιμέναμε να εμφανιστεί στα γραφεία του συλλόγου (όπου είχε προσκληθεί ) προκειμένου να συζητήσει μαζί μας τα προβλήματα και να δοθεί επιτέλους λύση στη λειτουργία του Κονταξοπούλειου. Ο δήμαρχος δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να παραστεί. Σύλλογος, γονείς και αθλητές αναρωτιόμαστε: Μήπως μας τιμωρείτε, κύριε δήμαρχε, για το γεγονός ότι ανεβήκαμε στην Α1 εθνική κατηγορία;».

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags