Facebook Pixel «Πολιτική απόφαση για την αναδιάρθρωση»
| 2012-09-21 16:51:00

«Πολιτική απόφαση για την αναδιάρθρωση»

«Πολιτική απόφαση για την αναδιάρθρωση»

Ο νομικός εκπρόσωπος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis», όπου αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, αλλά και στην επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Αρχικά για την αναδιάρθρωση και τα πολιτικά συμφέροντα επεσήμανε: «Θα ήθελα να πω το εξής: «Ό,τι λέμε τώρα έχει φιλολογικό ενδιαφέρον. Υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση για την αναδιάρθρωση. Σημασία έχει ότι εφόσον τέθηκαν οι προϋποθέσεις που είχαν θέσει η οι ομάδες της Football League οι τρεις ομάδες θα συμμετέχουν. Θα υπάρξει κλήρωση σήμερα ή αναβολή της κλήρωσης για τη Δευτέρα. Όλα έχουν να κάνουν με το πολιτικό όφελος, ορισμένων προσώπων και κομμάτων και με τα οικονομικά δεδομένα των ομάδων».

Και πρόσθεσε: «Μιλάμε για ένα κράτος που έχει χάσει την οποιαδήποτε σχέση με τη νομιμότητα. Στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον από το 1996 δεν έχει επικρατήσει η νομιμότητα σε φυσικά πρόσωπα και νομικά όργανα. Τα πρόσωπα στην ΕΠΟ, την ΕΠΑΕ παλιότερα, στη Superleague και στη Football League δεν μπορούν να διεκδικούν δάφνες και τιμές«.

Σε ερώτηση γιατί οι ευκατάστατοι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τον χώρο του ποδοσφαίρου δεν κατάφεραν να το ανορθώσουν απάντησε: «Το θέμα είναι ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν ασχολήθηκαν γιατί το αγαπούσαν. Το ποδόσφαιρο είναι για τον φτωχό πολίτη. Οι πλούσιοι κατάλαβαν τη δύναμη του ποδοσφαίρου και με τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος διεκδικούσαν πολλαπλά οφέλη. Ποτέ κανείς από αυτούς που αγόρασαν μετοχές ΠΑΕ δεν το έκαναν αυτοπροσώπως. Όλες αυτές ήταν πολιτικές επιλογές. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν την πίεση του κόσμου και τους έλεγαν πάρε τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό κ.ο.κ για να τους γίνουν εξυπηρετήσεις. Φτάσαμε στο αποτέλεσμα του σήμερα».

Για την πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει αντίκτυπο και στην εικόνα των ομάδων στην Ευρώπη: «Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει μια μέτρια ομάδα της Γερμανίας. Ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε από μια Μάριμπορ που είναι το ίδιο με την Παναχαϊκή της καλής εποχής».

Στη συνέχεια είπε: «Κάνουν μεταγραφές στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα. Μου πρότειναν τον πρώτο σκόρερ της Μαλαισίας του οποίου τα δικαιώματα ανήκουν σε στοιχηματική εταιρία.

Για τους χειρισμούς του Σοφοκλή Πιλάβιου στο θέμα του Ηρακλή, της Καβάλας και του Ολ. Βόλου: «Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε χαρτί που προσπαθεί να κοροϊδέψει τους προέδρους της ΠΑΕ της Football League. Είπε ότι για αυτό ευθύνονταν η Πολιτεία. Τα όσα έλεγε ο Μπέος και ο Ψωμιάδης στις κασέτες δεν ήταν τίποτα για τον κύριο Πιλάβιο. Επίσης λέει ότι με κρατική παρέμβαση έπεσε και ο Ηρακλής, ενώ ο ίδιος τον έριξε. Υπήρξαν τεράστια συμφέροντα για να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης. Ανάλογα με το τι μας συμφέρει εφαρμόζονται οι νόμοι. Ή ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο γιατί σου αρέσει, ή γιατί έχεις μια οικονομική δυνατότητα ή γιατί είσαι ένας αριβίστας. Κανείς δεν ευαισθητοποιείται. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε οι αρμόδιοι υφυπουργοί για το τι συμβαίνει. Θα υπάρξουν τώρα και ευχαριστίες στον κύριο Ιωαννίδη, στον κύριο Μαργαρίτη και στους υπόλοιπους πολιτικούς για ό,τι έκαναν».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι πολιτικός από ό,τι φαίνεται και επιτυχημένος επιχειρηματίας. Αφού έχει τη δυνατότητα να δίνει 10 εκατ. ευρώ είναι θετικό. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ήταν νόμιμος και οι διαπραγματεύσεις με τον ΑΣ ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικές. Ήρθε διαβασμένος» και συνεχίζοντας για την επιλογή του Ζήση Βρύζα είπε:

«Η επιλογή του Ζήση Βρύζα είναι καλή. Έχει ένα καλό μορφωτικό επίπεδο σε σχέση με άλλους όπως ο Νικολαΐδης. Διαφέρει από τους άλλους».

Στο τέλος για τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθεί ο Σαββίδης τόνισε: «Αν σκοπός του κυρίου Σαββίδη είναι να κάνει μόνο μια επιχείρησης θα αποτύχει. Αν θελήσει να κάνει ομάδα και να επενδύσει στο γήπεδο θα είναι καλό, ενώ αν βάλει και λίγο συναίσθημα θα είναι το τέλειο. Με τρία κριτήρια θα αξιολογήσεις τον Σαββίδη. Αν μειωθούν τα χρέη, αν βελτιωθεί η ομάδα και διεκδικεί το πρωτάθλημα, κάνοντας παράλληλα μια καλή πορεία στην Ευρώπη και αν ενισχύσει το Παοκτσίδικο συναίσθημα. Έτσι θα είναι απόλυτα επιτυχημένος. Αν η Τούμπα μείνει άδεια θα είναι αποτυχημένος».


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags