Facebook Pixel Πρόστιμο για το ρατσιστικό πανό
| 2012-09-21 19:38:00

Πρόστιμο για το ρατσιστικό πανό

Πρόστιμο για το ρατσιστικό πανό

Με πρόστιμο 30.000 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τη Λέφσκι Σόφιας, για ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της στη διάρκεια του αγώνα με τη FK Σαράγεβο από τη Βοσνία, για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως ανακοίνωσε ο βουλγαρικός σύλλογος.

Οπαδοί της Λέφσκι ανήρτησαν ρατσιστικό πανό και προσέβαλαν τους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας στη διάρκεια της αναμέτρησης της 19ης Ιουλίου, στην οποία οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0, αλλά αποκλείστηκαν με συνολικό σκορ 3-2. Επίσης, το πανό εγκωμίαζε τον πρώην διοικητή του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, και τον επικεφαλής της σερβικής παραστρατιωτικής μονάδας «Οι Τίγρεις», Ζέλικο Ραζνάτοβιτς, που μετείχαν στους πολέμους σε Βοσνία και Κροατία στη δεκαετία του 1990.

Από την πλευρά της, η Λέφσκι Σόφιας, που θα γιορτάσει του χρόνου τα 100α «γενέθλιά» της, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προτρέπει τους φιλάθλους της να έχουν κόσμια συμπεριφορά, προκειμένου να αποφευχθούν νέες τιμωρίες στο μέλλον. «Οι φίλαθλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο σύλλογος είναι υπεύθυνος για όλες τις ακραίες ή παράλογες ενέργειές τους» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags