Facebook Pixel Δύο διαφορετικοί κόσμοι
| 2012-09-22 11:37:00

Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Με αφορμή την πάλαι ποτέ μεγάλη αναμέτρηση της Λιντς με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Θάνος Σαρρής γράφει στα Ball Boys για την ιδιαιτερότητα μιας κόντρας που γεννήθηκε από δύο μεγάλες προσωπικότητες. Τον Κλαφ και τον Ρέβι.
 

Συνήθως τα ντέρμπι στην Αγγλία έχουν τοπικό χαρακτήρα. Η αντιπαλότητα προκύπτει από διαφορές που έχουν να κάνουν με τη γειτνίαση και κατά τη διάρκεια των χρόνων καλλιεργούνται. Υπάρχουν τα «δυνατά» ματς που προκύπτουν από την ένταση του αγωνιστικού χώρου, από τις κόντρες που γεννά ο Πρωταθλητισμός. Και υπάρχει και η περίπτωση της Νότιγχαμ Φόρεστ με τη Λιντς, όπου δύο μεγάλες προσωπικότητες, που πρέσβευαν δύο τελείως διαφορετικές νοοτροπίες, γέννησαν μια κόντρα που πριν δεν υπήρχε: Ο λόγος για τον Μπράιαν Κλαφ και τον Ντον Ρέβι.

Οι 44 αποτυχημένες ημέρες του «Κλάφι» στον πάγκο των «Παγωνιών» είναι λίγο-πολύ γνωστές. Βοήθησε σε αυτό και το βιβλίο «Καταραμένη Ομάδα», το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη από τον αξιόλογο σκηνοθέτη Τον Χούπερ. Λιντς και Κλαφ ανήλθαν στη σφαίρα του φαντασιακού, έγιναν αντικείμενο πολύ καλών κριτικών, ωστόσο υπάρχει μία υποσημείωση που σπάνια ακούγεται.

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags