Facebook Pixel Γιατί ο Τέρι σταμάτησε από την εθνική
| 2012-09-25 13:54:00

Γιατί ο Τέρι σταμάτησε από την εθνική

Γιατί ο Τέρι σταμάτησε από την εθνική

Η καριέρα του Τέρι με τη φανέλα της Αγγλίας έλαβε τέλος, με τον αμυντικό της Τσέλσι να ανακοινώνει την απόφασή του, λίγες πριν σταθεί ενώπιον της ομοσπονδίας και δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό με τον Άντον Φέρντιναντ.

Ξαφνικό; Ναι, σίγουρα η απόφαση του Τέρι δεν ήταν –χρονικά τοποθετημένη- αναμενόμενη.

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθουν έκπληξη οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφαίρου και της εθνικής ομάδας.

«Ποτέ δεν θα γυρίσω την πλάτη μου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα», είχε πει πριν το Euro 2012 ο Τέρι. Λιγότερο από 5 μήνες μετά, ο ίδιος αλλάζει την απόφασή του και αποφασίζει να αγωνίζεται μόνο με τη φανέλα της Τσέλσι.

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του αθώο. Το ίδιο έκρινε και το δικαστήριο, νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι. Ο άσος των Λονδρέζων –για την ακρίβεια- κρίθηκε «μη ένοχος», με το σκεπτικό που οδήγησε στην απόφαση να στηρίζεται κυρίως στις αμφιβολίες και στο ήρεμο ύφος που είχε ο Τέρι, όπως φάνηκε στο βίντεο της τηλεοπτικής κάλυψης, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο.

Εδώ, όμως, είναι FA

Ωστόσο, η κατάσταση τώρα είναι διαφορετική. Ο ίδιος ο Τέρι ξέρει πως η FA δεν λειτουργεί όπως τα πολιτικά δικαστήρια. Στην περίπτωση του Λουίς Σουάρες, η ομοσπονδία τιμώρησε τον άσο της Λίβερπουλ με 8 αγωνιστικές και στην αιτιολογία της απόφασης αναφέρεται: «Δεν είναι απαραίτητο να αποδειχθεί πως ο κ. Σουάρες εννοούσε τα όσα έλεγε και πως είχε σκοπό να προσβάλει τον κ. Εβρά. Το ερώτημα είναι εάν τα όσα ειπώθηκαν αποτελούν προσβολή».

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι άτεγκτη σε θέματα ρατσισμού, ομοφοβίας και γενικότερα σε καταστάσεις που προσβάλουν την κοινωνική διάσταση του προϊόντος που πραγματεύεται η ίδια. Στην περίπτωση του Τζον Τέρι δεν αποκλείεται να υπάρξει ανάλογη έκβαση. Ακόμη και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν αρνείται πως χρησιμοποίησε τις επίμαχες εκφράσεις προς τον Φέρντιναντ. Ο Τέρι αποφάσισε να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, λίγες ώρες πριν βρεθεί στο «Wembley».

Όχι για να αγωνιστεί στο γήπεδο, αλλά για να δώσει άλλον έναν αγώνα. Από τους τόσους που έχει δώσει, σε αίθουσες δικαστηρίων και πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags