Facebook Pixel Οιωνός τίτλου με «Όκο» (ΦΩΤΟ)
| 2013-09-25 23:10:00

Οιωνός τίτλου με «Όκο» (ΦΩΤΟ)

Οιωνός τίτλου με «Όκο» (ΦΩΤΟ)

Στις 25 Σεπτεμβρίου 1988 η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό με ένα εξαιρετικό γκολ του Οκόνσκι και άρχισε να πείθει ότι είναι ικανή για τον τίτλο.

Το νέο ξεκίνημα που επιχειρούσε η ΑΕΚ το 1988 υπό τις οδηγίες του νεοφερμένου προπονητή, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ήταν… μουδιασμένο. Την ήττα στην πρεμιέρα από τον Πανιώνιο διαδέχθηκε μία όχι και τόσο εύκολη νίκη νίκη επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς και παρά την αισιοδοξία που καλλιεργούσε ο επίσης νεόκοπος πρόεδρος, Στράτος Γιδόπουλος, ο κόσμος δεν είχε πειστεί ότι υπήρχαν δυνατότητες για αυτό που είχε να τους χαρίσει η ΑΕΚ από τον 1979. Τον τίτλο.

Οι αμφιβολίες άρχισαν να μετατρέπονται σε βάσιμες ελπίδες σαν σήμερα, στις 25 Σεπτεμβρίου. Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ που πέτυχε ο φημισμένος Πολωνός μεσοεπιθετικός που είχε ενταχθεί εκείνο το καλοκαίρι στο δυναμικό της: ο Μίροσλαβ Οκόνσκι. Με καλοζυγισμένο φάουλ-μπανάνα, ο «Όκο» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σαργκάνη και χάρισε στην ΑΕΚ μία νίκη που την έφερνε σε θέση ισχύος τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό, μια και στο 60’ αποβλήθηκαν οι Σαραβάκος-Βασιλόπουλος για διαπληκτισμό, γεγονός που κόστισε πιο πολύ στον Παναθηναϊκό. Χωρίς τον ηγέτη του, δεν μπορούσε να αντιδράσει και να κυνηγήσει την ισοφάριση και η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ αν στο 78’ ο διαιτητής Δημητριάδης καταλόγιζε ένα καθαρό υπέρ της πέναλτι σε ανατροπή του Σαββίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν πριμ 1 εκατομμυρίου δραχμών για εκείνη τη νίκη τους. Οι 500.000 δρχ. ήταν τα χρήματα που τους έδωσε ο Γιδόπουλος και οι υπόλοιπες 500.000 ήταν δωρεά του τότε προέδρου της Ερασιτεχνικής Ένωσης. Του ευρισκόμενου στην επικαιρότητα (και) σήμερα, Μάκη Ψωμιάδη!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1
(56’ Οκόνσκι)

Παναθηναϊκός (Γκίντερ Μπένγκτσον): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Βαμβακούλας, Κόλεφ, Κουρμπανάς, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Χριστοδούλου (70’ Μπατσινίλας), Κλ. Νίλσεν, Β, Βλάχος, Γεωργαμλής.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Μαυροδήμος, Πατίκας (70’ Γεωργιάδης), Πήττας, Χ. Νίλσεν (82’ Δίντσικος), Οκόνσκι, Σαββίδης.

ΠΗΓΗ: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags