Facebook Pixel «Αντίθετος ο ΠΑΟ, αλλά δεν εξήγησε γιατί...»
| 2012-09-25 17:52:00

«Αντίθετος ο ΠΑΟ, αλλά δεν εξήγησε γιατί...»

«Αντίθετος ο ΠΑΟ, αλλά δεν εξήγησε γιατί...»

Ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αυξηθούν οι ομάδες σε 18 από την επόμενη χρονιά, αλλά και για τις διαφωνίες της Ξάνθης και το Παναθηναϊκού.

Οι δηλώσεις Μποροβήλου στο "NovaΣΠΟΡ FM"

Για τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ: "Είναι πολύ σημαντική συμφωνία. Πιστεύω πως παρά τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, πρέπει όσοι εμπλεκόμαστε με αυτό να το στηρίξουμε. Φροντίσαμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες ώστε να σταθεί ένα πρωτάθλημα τα επόμενα 2 χρόνια, που τα πράγματα αναμένονται ακόμη δυσκολότερα. Είναι μια ανταποδοτική σύμβαση, όχι χορηγία. Ο ΟΠΑΠ έχει κέρδη από το άθλημα. Έτσι την επόμενη 2ετία θα έχουμε πρωτάθλημα 18 ομάδων, με συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ και τη Nova μέχρι το 2015 και όταν λήξουν θα συζητήσουμε ξανά".

Για το γεγονός πως η απόφαση για αναδιάρθρωση δεν ήταν ομόφωνη: "Η Ξάνθη είχε την άποψη πως Βόλος και Καβάλα –εφόσον δικαιώνονται από προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις- έπρεπε να είναι στην μεγάλη κατηγορία, όχι στη Football League. Ο Παναθηναϊκός ήταν κάθετα αντίθετος χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Έχουμε πολλά προβλήματα λόγω της αλλαγής στο φορολογικό, τις κρατήσεις που υπάρχουν από τα έσοδα. Δεν θα μπορούσαμε να πάμε απέναντι στην Πολιτεία, η οποία μας στάθηκε αρωγός και η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων χωρίς τη συνδρομή της θα ήταν από δύσκολη έως αδύνατη".

Για το σύστημα εποπτείας και ελέγχου των οικονομικών των ομάδων από τη Super League: "Ορισμένες ομάδες είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Τα προβλήματα δεν προέκυψαν από τη μια μέρα στην άλλη. Δεν υπήρχαν 'διόδια'. Δηλαδή κανείς δεν κοίταξε λίγο τα οικονομικά των ομάδων για να πει πως υπάρχει κακοδιαχείριση. Σκεφτήκαμε να βρούμε τρόπους ώστε πριν διογκωθούν τα χρέη, να γίνεται έλεγχος. Νομίζω πως οι πάντες, ιδίως οι φίλαθλοι, το θέλουν. Εάν ένας εταίρος δεν είναι υγιής, τότε και ο συνεταιρισμός δεν θα έχει μέλλον. Δεν είναι δυνατό όσοι είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο να μην θέλουμε το καλό του. Αυτό που θέλουμε είναι μέσα σε νόμιμα πλαίσια, να τελειώσουμε αυτό το πρωτάθλημα όπως το ξεκινήσαμε και σιγά-σιγά οι ομάδες να ξαναβρούν το βηματισμό τους".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags