Quantcast
27/09/12 - 09:56

"Τις Δευτέρες ήθελα να πετάξω το τηλέφωνο!"

"Τις Δευτέρες ήθελα να πετάξω το τηλέφωνο!"
40.354views

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος μιλάει για τις πιέσεις που δεχόταν από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα σύντομο απολογισμό της θητείας του στην προεδρία της ΕΠΟ.Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του προέδρου της ΕΠΟ στη "Sportday":

-Ξεκινάμε από τη «βιτρίνα» της ΕΠΟ, την Εθνική...

«Θα μου λείψει πολύ. Την αισθανόμουν σαν δεύτερη οικογένεια για μένα, συνεπώς νιώθω σαν να αποχωρίζομαι ένα κομμάτι από την οικογένειά μου».

-Θα συνεχίσετε να την παρακολουθείτε;

«Φυσικά. Την παρακολουθώ ανελλιπώς από το 1979 και δη το ματς με τη Ρωσία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

-Μπορεί να ταξιδέψετε κιόλας στο εξωτερικό για να δείτε κάποια από τα μελλοντικά παιχνίδια της;

«Στη Βραζιλία θα πάω σίγουρα! Αλλά και σε άλλα ματς, γιατί όχι;».

-Έχετε ήδη ανακοινώσει ότι αποχωρείτε από την προεδρία της ΕΠΟ. Γιατί φεύγετε;

«Φεύγω, γιατί διαπίστωσα ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε να μπορέσω να προσφέρω για δεύτερη συνεχή τετραετία».

-Τι θα περιλαμβάνει η επόμενη μέρα σας σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Αυτό που περιλάμβανε και η προηγούμενη, δηλαδή τα νομικά. Θα έχω πλέον περισσότερες ώρες να ασχοληθώ με το δικηγορικό μου γραφείο».

-Κάτι άλλο θα περιλαμβάνει το μέλλον σας;

«Ναι, και το λέω πρώτη φορά: θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΕ τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

-Εννοείτε υποψήφιος για να γίνετε μέλος του διοικητικού συμβουλίου;

«Ναι, ως εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου. Ίσως η Ολυμπιακή Επιτροπή να είναι ένας χώρος που με εκφράζει περισσότερο».

-Συναντήσατε μόνο φιλίες ή και τις λεγόμενες λυκοφιλίες;

«Πολλές λυκοφιλίες, χίλιες ή μάλλον... ένα εκατομμύριο! Και μαχαιριές πισώπλατα, ακόμα και εκ των έσω. Κάποιες τις κατάλαβα έγκαιρα και τις πρόλαβα, κάποιες άλλες όχι».

-Αισθάνεστε προδομένος; Διότι αυτό προκύπτει από τα συμφραζόμενα...

«Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται προδομένος, όταν ξέρει ότι την ευθύνη τη φέρει ο ίδιος. Εγώ φταίω που δεν διέγνωσα εξαρχής ότι κάποιοι θα μπορούσαν να με προδώσουν. Επρεπε να το περιμένω, γι' αυτό δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Δεν στέκομαι σε αυτά, γιατί δεν αξίζει. Κοιτάω μπροστά».

-Το περυσινό καλοκαίρι ήταν «καυτό», με όλη αυτή την ιστορία με τα στημένα παιχνίδια, ενώ και τώρα τελευταία κυκλοφορούν πάλι κάποιες συνομιλίες. Τώρα πια, βλέποντας με περισσότερη ψυχραιμία την κατάσταση, τι έχετε να πείτε;

«Αυτή η ιστορία έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, είναι απλό και κατανοητό».

-Επί προσωπικού;

«Πιθανότατα να μιλούσα πιο πολύ απ' ό,τι θα ήθελε ο κόσμος, αλλά έτσι πίστευα και πιστεύω ότι κρατάς τις ισορροπίες. Ποιος έκανε τι, ποιος δεν έκανε και τι συνέβαλλε σε όλη αυτή την υπόθεση ας το γράψει η ιστορία. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω τιμητής των πάντων. Αλλοι κάνουν τους τιμητές και τους "οσιομάρτυρες"».

-Μετανιώνετε για κάποια πράγματα;

«Δεν μετανιώνω για όσα έκανα, αλλά για όσα δεν έκανα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αλλάξω τη νοοτροπία που επικρατεί σε πανελλαδικό επίπεδο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Επίσης δεν κατόρθωσα να φέρω την ενότητα που επεδίωκα στο χώρο. Στενοχωριέμαι που βλέπω τόσες αντιπαλότητες».

-Τι κρατάτε από τη θητεία σας;

«Κρατάω μεταξύ άλλων τα καινούρια γραφεία της ΕΠΟ, τις καλές πορείες των εθνικών ομάδων, τη θετική παρουσία στο οικονομικό σκέλος, τη σωστή εκπροσώπηση στην πολιτεία και το γεγονός ότι, παρά την κριτική που ασκήθηκε, φτάσαμε εν τέλει σε έναν νόμο που βρήκε σύμφωνη την Ομοσπονδία. Κρατάω επίσης το γεγονός ότι επιχορηγούνταν οι ενώσεις. Τέλος, κρατάω μερικές κανονικές και μάλιστα δυνατές φιλίες».

-Πόσες τηλεφωνικές κλήσεις δέχεται σε ημερήσια βάση ο πρόεδρος της ΕΠΟ;

«Πάρα πολλές. Δεκάδες. Αναγκάζεσαι να κλείσεις το τηλέφωνο για μερικές ώρες».

-Ποιες ήταν οι «χειρότερες» μέρες με τα περισσότερα τηλεφωνήματα;

«Οι Δευτέρες και τα βράδια των Κυριακών. Δηλαδή αμέσως μετά την αγωνιστική. Τη Δευτέρα σου έρχεται να πετάξεις το τηλέφωνο από το παράθυρο. Διότι οι παράγοντες πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ καθορίζει π.χ. το ότι ένας διαιτητής αποβάλλει τον βοηθό προπονητή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ