Facebook Pixel Η κωλοτούμπα Πιλάβιου για Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή!
| 2012-09-27 21:40:00

Η κωλοτούμπα Πιλάβιου για Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή!

Η κωλοτούμπα Πιλάβιου για Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή!

Θα περίμενε κανείς ότι στην τελευταία του συνέντευξη ως πρόεδρος της ΕΠΟ, θα ακούγαμε δυο-τρεις κουβέντες διαφορετικές, πιο ξεκάθαρες σε σχέση με τις νεφελώδεις δηλώσεις που ανέκαθεν έκανε. Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.

Κι όμως, στην συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 27/9, ο Σοφοκλής Πιλάβιος φρόντισε για άλλη μια φορά (και πιθανότατα τελευταία) να μας αφήσει άφωνους και να αναρωτιόμαστε και πάλι γιατί ασχολούμαστε ακόμη με το έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Τον ρωτάει, λοιπόν, ο καλός συνάδελφος, Δημήτρης Ευαγγελάτος: «Τι έγινε με Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή πέρυσι και τι φέτος»;

Απαντάει ο Σοφοκλής Πιλάβιος: «Φέτος πήγε να αποκατασταθεί μια αδικία που έγινε πέρυσι».

Ερωτάτε στη συνέχεια από τον ρεπόρτερ της Sportday: «Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε πρόσφατα η ΕΠΟ, με την προτροπή προς τη μικρή λίγκα να εισάγει τις ομάδες στη δεύτερη κατηγορία, έμοιαζε στα μάτια του απλού αναγνώστη ως καθαρή παραδοχή ότι πέρυσι έγινε ωμή παρέμβαση της πολιτείας στο αυτοδιοίκητο της ομοσπονδίας. Η γνώμη σας;».

Και τι απαντάει ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Προσέξτε: «Όχι, δεν υπάρχει τέτοια παρέμβαση. Θα ήταν παρέμβαση, αν δεν υπήρχε στο καταστατικό της Σούπερ Λίγκας η λειτουργία της ΕΕΑ. Αν δεν υπήρχε ο ρόλος της επιτροπής στο καταστατικό, δεν θα γινόταν δεκτή η τιμωρία».

Δεν χωράει αμφιβολία πως η δήλωση αυτή, αποτελεί τον ορισμό της «κωλοτούμπας», διότι ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής, θα αγωνιστούν στη Football League χάρη σε εκείνο το περίφημο έγγραφο του Δ.Σ. της ΕΠΟ προς την μικρή λίγκα στις 12/9. Τι αναφερόταν σε εκείνο το έγγραφο; Σας το θυμίζουμε για να κάνετε τις συγκρίσεις και να βγάλετε συμπεράσματα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Ομόφωνα και αφού έλαβε υπόψιν:

Α. Τις σαφείς προβλέψεις του καταστατικού και των κανονισμών και σε θέματα πειθαρχικών ποινών, οι οποίες πρέπει πάντα να επιβάλλονται αποκλειστικά από διορισμένα ποδοσφαιρικά όργανα και να ανταποκρίνονται στις διατάξεις των ισχυόντων Κανονισμών, και

Β. Τη δεδομένη ανατροπή των ως άνω προβλέψεων του καταστατικού και των κανονισμών στις περιπτώσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, στις οποίες επιβλήθηκαν, μετά από κρατική παρέμβαση, ποινές μη συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες από εξωποδοσφαιρικό–κρατικό όργανο (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και ενώ ήδη είχαν αποφανθεί τελεσίδικα τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα:

-Ζητά από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής και για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας και την επιβεβαίωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας των διορισμένων ποδοσφαιρικών οργάνων στην επιβολή πειθαρχικών ποινών απέναντι στην ακραία κρατική παρέμβαση, όπως αυτή εκδηλώθηκε, στις υποθέσεις των ως άνω ΠΑΕ, να τοποθετήσει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2012/2013, και

-Καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες προς τούτο ενέργειες».

Στις 12 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, για τον Σοφοκλή Πιλάβιο και το Δ.Σ. της ΕΠΟ υπήρχε… «ακραία κρατική παρέμβαση»! Στις 27 Σεπτεμβρίου στη συνέντευξή του στη Sportday… «όχι, δεν υπάρχει τέτοια παρέμβαση. Θα ήταν παρέμβαση, αν δεν υπήρχε στο καταστατικό της Σούπερ Λίγκας η λειτουργία της ΕΕΑ»!

Καλή ξεκούραση, κύριε Πιλάβιε… Και ειλικρινά, καλή επιτυχία σε Βόλο, Καβάλα, Ηρακλή! Τεράστιοι μάγκες!

Υ.Γ: Από τη συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου, πάντως, θα κρατήσω για πάντα μια άλλη ατάκα που είπε, όταν ρωτήθηκε: «Έχουν έρθει καινούργια στοιχεία στην ΕΠΟ από την ΟΥΕΦΑ για ύποπτα παιχνίδια»; Η απάντηση: «Φέτος μόνο δύο. Αυτό είναι μια κληρονομιά»...!

ΠΗΓΗ: Sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags