Facebook Pixel Ο Θρύλος λύγισε τα μεγαθήρια της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-09-28 22:03:00

Ο Θρύλος λύγισε τα μεγαθήρια της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θρύλος λύγισε τα μεγαθήρια της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1983 σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ (73.537 εισιτήρια) οι «ερυθρόλευκοι» φορώντας μπλε εμφανίσεις υποδέχθηκαν τον Αγιαξ στη ρεβάνς του 0-0 του Άμστερνταμ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η ολλανδική ομάδα είχε εκείνη την εποχή στο ρόστερ ονόματα που στην πορεία εξελίχθηκαν σε μεγάλα αστέρια όπως οι Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ και Κούμαν. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη 0-0 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί με το Νίκο Αναστόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολ στο 94' και στο 118' οι Πειραιώτες πήραν μια σπουδαία νίκη.

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Γούναρης (95' Μητρόπουλος), Παπαδόπουλος, Μίχος, Βαμβακούλας, Κουσουλάκης, Νόιμαν, Ξανθόπουλος, Αλμπερτσεν, Λεμονής, Αναστόπουλος.
Προπονητής: Χάινς Χέερ
Άγιαξ: Γκάλγε, Σίλοϊ, Οπχοφ, Μπέβε, Μέλμπι, Κούμαν, Ολσεν, Βάνενμπουργκ (113' Ραϊκαρντ), Γκέζελιχ (78' Μόλεναρ), Βαν Μπάστεν, Σουνάκερ.
Προπονητής: Αντ Ντε Μος
Διαιτητής – Ροτ Γεμανία
Στο 99' Αποβλήθηκε ο Όπχοφ (Άγιαξ) με κόκκινη κάρτα
Κίτρινες:-Γούναρης , Βαν Μπάστεν, Κούμαν

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2004 Ο Ολυμπιακός βάζει στο «Γ. Καραϊσκάκης» γερές βάσεις για πρόκριση μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Λίβερπουλ, για τη 2η αγωνιστική του Champions League, που τον έφερε στην 1η θέση του α ομίλου. Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ από περίπου 40 μέτρα. Η μπάλα πήρε ύψος χτυπώντας στο σώμα αντίπαλου παίκτη. Στη συνέχεια ο Ιεροκλής Στολτίδης, που παρακολουθούσε την πορεία της έκανε το άλμα, νικώντας στον αέρα τον Χίπια, και με γυριστή κεφαλιά την έστειλε στη δεξιά γωνία του Ντούντεκ. Μάλιστα οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Πάντου στο 84΄, μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που ωστόσο δεν στοίχησε στον Ολυμπιακό που ήταν σοβαρός μέχρι το τέλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (71 Βενετίδης), Πάντος, Ανατολάκης, Σούρερ, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος (85 Βάλλας), Ριβάλντο, Ζιοβάνι (71 Γεωργιάδης), Οκκάς.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντούντεκ, Χοσέμι (73 Σισέ), Κάραγκερ, Χίπια, Ρίισε, Φίναν, Τσάμπι Αλόνσο, Χάμαν (83 Ντιαό), Γουόρνοκ (46 Κιούελ), Λουΐς Γκαρθία, Μπάρος

Διαιτητής: Πιερλουΐτζι Κολίνα (Ιταλία)
Κίτρινες: Ανατολάκης, Πάντος, Γουόρνοκ, Μαυρογενίδης, Σούρερ, Φίναν.
Κόκκινη: Πάντος (84, 2η κίτρινη)
 


osfp liverpool 1 0 από Zamponakos

 

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags