Facebook Pixel Η ημέρα της αλλαγής στην ΑΕΚ (BINTEO)
| 2014-10-07 22:03:00

Η ημέρα της αλλαγής στην ΑΕΚ (BINTEO)

Η ημέρα της αλλαγής στην ΑΕΚ (BINTEO)

Ξεχωριστή θεωρείται η 7η Οκτωβρίου για την ΑΕΚ, καθώς έχουν συμβεί γεγονότα που την σημάδεψαν, άλλαξαν την μοίρα της και δημιούργησαν σημαντικές σελίδες στην ιστορία της.

Στις 7 Οκτωβρίου του 1977 ο άνθρωπος που έκτισε την ομάδα – σύμβολο της εποχής και μία από τις καλύτερες ομάδες της ιστορίας της ΑΕΚ, ο Φράντισεκ Φάντροκ απολύεται από τον Λουκά Μπάρλο. Αφορμή για την απομάκρυνση του Τσεχο-ολλαννδού από τον πάγκο της Ένωσης 3,5 χρόνια από την πρόσληψή του, ήταν η ήττα της ομάδας με 1-0 από τον Ολυμπιακό. Κατά τη διάρκεια της θητείας του μεγάλοι παίκτες μετακόμισαν στη Νέα Φιλαδέλφεια όπως οι Αρδίζογλου, Δέδες, Σκρέκης και οι Γερμανοί Βάγκνερ, Τσανλάιντερ. Επίσης οι Μαύρος, Νικολούδης, Ιντζόγλου και Χρηστίδης. Παράλληλα υπήρχαν ήδη οι Παπαϊωάννου, Τσάμης, Στεργιούδας, Νικολάου, Ραβούσης και Τάσος κι όλοι μαζί οδήγησαν την ΑΕΚ στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της πορεία. Την περίοδο 1976-77 η Ένωση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέκλεισε διαδοχικά Ντιναμό Μόσχας, Ντέρμπι Κάουντι, Ερυθρό Αστέρα και Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και έφθασε στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Γιουβέντους. Ο Φάντροκ μετά την απομάκρυνσή του θα επιστρέψει σχεδόν ένα χρόνο αργότερα στους «κιτρινόμαυρους».
Σε video o αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, όπου η ήττα της Ένωσης (1-0, Περσίας 17΄) οδήγησε στην απόλυση τον Φάντροκ.

Στις 7 Οκτωβρίου του 1997 ο Mιχάλης Tροχανάς πουλάει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ στην ENIC έναντι 2,67 δις δρχ. Λίγες μέρες αργότερα στις 13 του μήνα ο γιατρός Λάκης Νικολάου αναλαμβάνει πρόεδρος της ομάδας. H είδηση γέμισε με ενθουσιασμό τους φίλους της Ένωσης που πίστεψαν ότι η αγγλική εταιρεία με τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα μπορούσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη και τον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη. Οι εξελίξεις ωστόσο δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Κάποιοι λάθος χειρισμοί που έγιναν ανάγκασαν του ιθύνοντες να παραχωρήσουν δύο χρόνια αργότερα το μάνατζμεντ και ένα ποσοστό των μετοχών της ΠAE στην «NetMed». Την τελευταία δεκαετία η ΑΕΚ είχε αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς αρκετές φορές. Το 1991 ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, ιδιοκτήτης της «Ζήτα Ελλάς», μεταβιβάζει το πακέτο των μετοχών του στους Γιάννη Καρρά και Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ τέσσερα χρόνια μετά το 1995 αναλαμβάνει ο Μιχάλης Τροχανάς.

Φτάνοντας στο πρόσφατο παρελθόν, πρόπερσι στις 7 Οκτωβρίου ο Σταύρος Αδαμίδης προσπαθούσε να πείσει τον Μανόλο Χιμένεθ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Τελικά τα κατάφερε, καθώς στις 9 Οκτωβρίου ο Ανδαλουσιανός φτάνει στην Ελλάδα και κάθεται στον πάγκο της Ένωσης. Εδώ και δύο μέρες ωστόσο αποτελεί παρελθόν για τους «κιτρινόμαυρους».
Θέλετε και άλλη απόδειξη πως τέτοιες μέρες η ΑΕΚ αλλάζει;

ΠΗΓΗ: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags