Facebook Pixel Αυτός κρατάει τον ΟΦΗ ζωντανό
| 2012-10-09 15:46:00

Αυτός κρατάει τον ΟΦΗ ζωντανό

Αυτός κρατάει τον ΟΦΗ ζωντανό

Παραμένει πρώτη στη βαθμολογία η ΑΕΚ μετά και την τελευταία ισοπαλία. Αν γυρίσεις βέβαια την εφημερίδα ανάποδα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Με δύο βαθμούς όλους κι όλους σε έξι παιχνίδια. Ο Αρης, παρά την εντός έδρας ήττα από τον Πλατανιά, με τους πέντε βαθμούς που έχει, δεν διατρέχει άμμεσο κίνδυνο. Ενα σκαλί πιο πάνω στους έξι πόντους ο ΟΦΗ μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Για ποιον λόγο τώρα μπλέκω αυτούς τους τρεις;

Γιατί ξεκινώντας το πρωτάθλημα ήταν στην κατηγορία «πάρ' τον έναν και χτύπα τον άλλον». Χωρίς λεφτά, χωρίς παίκτες, χωρίς διοίκηση και χωρίς το δικαίωμα να κάνουν μεταγραφές. Οπως οι Πανιώνιος, Γιάννενα, Κέρκυρα αλλά αυτοί οι συγκεκριμένοι τρεις ήταν και παραμένουν ακόμα στη χειρότερη μοίρα. Ποια είναι η διαφορά στη μέχρι τώρα πορεία τους; Ο προπονητής. Ο Αναστόπουλος. Αυτός κρατάει ζωντανό τον ΟΦΗ δύο χρόνια τώρα. Εκανε το θαύμα πέρυσι και πάει να το ξανακάνει φέτος και κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες μάλιστα. Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα στον κόσμο που για δύο συνεχόμενες σεζόν δεν έχει κάνει προετοιμασία.

Ο Βλάχος με την ΑΕΚ πήγε στην Αγγλία, ο Κατσαβάκης με τον Αρη πήγε στην Ιταλία. Ούτε παίκτες είχε το καλοκαίρι ο Αναστόπουλος για να κάνει προετοιμασία αλλά ούτε λεφτά η ομάδα για τα έξοδα. Ούτε για διπλό στο «πέντε επί πέντε» δεν φτάνανε αυτοί που υπάρχουνε. Τη βγάλανε λοιπόν πίνοντας καφέ στα Λιοντάρια. Κι ό,τι μαζέψανε από μεταγραφές την τελευταία στιγμή. Μια βδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα και μια βδομάδα μετά. Και κατεβαίνει το Σάββατο ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο με τον αέρα της πιο φορμαρισμένης ομάδας του πρωταθλήματος. Τρία στα τρία είχε. Δύο γκολ στον Αστέρα Τρίπολης, τρία στη Skoda και ντόρτια στον Αρη. Κι από την άλλη ο ΟΦΗ με τον Γουναρίδη κάτω από τα δοκάρια, και τετράδα άμυνας τους Μονιάκη, Χαριτωνίδη, Σόουζα και Βάντο.

Σ' όποιον λένε τίποτα αυτά τα τέσσερα ονόματα να με πάρει τηλέφωνο να μου το πει κι εμένα. Και τριάδα στα χαφ τον Ιωαννίδη που δεν έχει ακουμπήσει την μπάλα στον Παναθηναϊκό, τον Βερόν που είχανε διώξει από τον ΠΑΟΚ και τον Πανούση. Οχι τον Τζιμάκο τον Πανούση (φωτό), αλλά τον Κώστα τον Πανούση που πέρυσι έπαιζε στον Οικονόμο Τσαριτάνης, Γάμα Εθνική. Και δεν τα λέω αυτά για να τους υποτιμήσω. Κάθε άλλο. Αξιοι συγχαρητηρίων είναι για την προσπάθειά τους. Και τριάδα μπροστά τον Κουτσιανικούλη που τρία χρόνια τώρα δεν βλέπεται, τον Παπάζογλου από τα αζήτητα και τον τρέλαρχο τον Σίσιτς. Και τους βλέπεις όλους μεταμορφωμένους. Ο Παπάζογλου δείχνει άλλος ποδοσφαιριστής. Ο Σίσιτς έχει μεταβληθεί σε ηγέτη και ο Κουτσιανικούλης σιγά σιγά συνέρχεται. Κι από πάγκο άστα να πάνε.

Επαναλαμβάνω όμως. Δεν τα λέμε αυτά για να τους βγάλουμε άχρηστους. Τα λέμε για δείξουμε τις συνθήκες που υπάρχουν στον ΟΦΗ. Ακόμα χειρότερες από Αρη και ΑΕΚ. Απλήρωτοι παίζανε πέρυσι. Απλήρωτοι παίζουνε και φέτος. Το μόνο που κρατάει όρθια αυτή την ομάδα είναι η δουλειά και το πάθος του Νίκου Αναστόπουλου. Συν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Στοιχεία που έχουν συσπειρώσει τον κόσμο. Κάπως έτσι την ώρα που καταρρέει η ΑΕΚ και βυθίζεται ο Αρης, ο ΟΦΗ καταφέρνει να στέκεται στα πόδια του. Με τον Αναστόπουλο εννιά φορές στις δέκα στην καριέρα του να πέφτει σε τέτοιες περιπτώσεις. Είτε με τον Σαλευρή στην Καλλιθέα είτε με τον Κολέμπα στα Γιάννενα είτε με τον Σκόρδα στον Αρη στην περιπέτεια της Β' Εθνικής. Αυτά.

Μόνο σε έναν πρωτάρη κάνει εντύπωση

ΔΕΝ είναι λίγοι αυτοί που γκρινιάζουν στο γήπεδο. Μπορείς να πεις ότι είναι οι περισσότεροι. Ξέρω ανθρώπους που έχουνε κόψει την μπάλα επειδή δεν αντέχουνε αυτούς που είναι δίπλα τους, πίσω τους και μπροστά τους. Αν είναι ένας μπορεί να κάνεις υπομονή. Συνήθως όμως είσαι περισκυκλωμένος. Προ πενταετίας κατέβαινα συχνά στο «Καραϊσκάκης». Μπροστά μου καθόταν ο Τραγάκης. Ενας είναι ο Τράγακης. Δεν υπάρχει άλλος. Σε κάθε φάση γυρνάγε πίσω και μίλαγε. Μιλάμε για μαρτύριο. Αυτοί οι τύποι πάντα θα βρούνε κάτι να τους φταίει. Αν δεν είναι ο Ζαρντίμ, που άφησε πάλι τον Τζιμπούρ πάγκο, θα είναι ο διαιτητής. Αν δεν είναι ο διαιτητής θα είναι ο Αμπντούν που δεν μπορεί να δώσει την μπάλα στα δύο μέτρα.

Και ξανά μανά ο προπονητής, που αφού βλέπει ότι δεν τραβάει η ομάδα, δεν κάνει μια αλλαγή. Τουλάχιστον δύο με την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου. Αυτή είναι ατομική γκρίνια. Αυτή που ενόχλησε και τον Αλαφούζο τις προάλλες, όταν έγραψε στο Twitter (με άψογη γραμματική θα πρέπει να πούμε) ότι όσο πιο ακριβά εισιτήρια πληρώνουν αυτοί που είναι στα VIP του Παναθηναϊκού τόσο αγενείς είναι. Επί της ουσίας είχε απόλυτο δίκιο. Με τίποτα δεν αντέχεται να τους ακούς όλους αυτούς επί μιάμιση ώρα. Κι όταν μάλιστα η ομάδα σου, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός, δεν πάει καλά. Επιβεβαιώνει όμως έτσι ο κύριος Γιάννης, όλους αυτούς τους κακοήθεις που λένε ότι πήγε πρώτη φορά στο γήπεδο στα πενήντα χρόνια. Πράγματι. Μόνο σ' έναν πρωτάρη κάνει εντύπωση αυτό, σε σημείο να το σχολιάσει δημόσια.

Δεν χωνεύονται οι «τριάντα τελικοί»

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως στο ποδόσφαιρο και η γενικευμένη γκρίνια. Αυτό που περιγράφεται σαν αποδοκιμασίες. Οπως την Κυριακή στο «Καραϊσκάκης». Κάτι που ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Ο Ζαρντίμ σηκώνει τον Μήτρογλου για ζέσταμα στο 50'. Ο κόσμος έτσι ή αλλιώς τον θέλει. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός έχει κωλοκάτσει και δεν βλέπεται με τίποτα. Η ώρα περνάει, ο Μήτρογλου, ακόμα ζεσταίνεται και γύρω στο 70' αυτοί που είναι πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού αγριεύουνε κι αρχίζουνε τις φωνές. Αυτό ήτανε. Οταν αρχίσει κάτι στο γήπεδο, εύκολα εξαπλώνεται. Στο τέλος μάλιστα μπήκανε στο κόλπο μέχρι και οι οργανωμένοι.

Ετσι δημιουργήθηκε το κράξιμο στο «Καραϊσκάκης». Αφορμή ήταν ο Μήτρογλου. Αν βέβαια στο 70' το ματς ήταν 3-0 κανείς δεν θα έλεγε τίποτα. Οσο όμως ο Αστέρας γινότανε απειλητικός και ο Ολυμπιακός σωνότανε από το δοκάρι, ο κόσμος αγρίευε περισσότερο. Ο κόσμος μπορεί να έχει μέσα του την γκρίνια όπως είπαμε αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να περάσει αυτό που λέει ο Σάββας «έχουμε τριάντα τελικούς»: Με Βέροια, Λεβαδειακό, Γιάννενα, Πανθρακικό, Ατρόμητο και Αστέρα μέχρι τώρα λέω εγώ. Και έπεται συνέχεια με Skoda, Πλατανιά και λοιπά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή ο Τζιμπούρ έγινε ο Νο 3 προπονητής του Ολυμπιακού μετά από Ζαρντίμ και Ιμπαγάσα;

Ο μεταξύ όλων των άλλων και υπηρεσιακός προπονητής της ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος έδωσε δύο μέρες ρεπό στους ποδοσφαιριστές.

-Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags