Facebook Pixel Ο γκάνγκστερ της Μπαρτσελόνα
| 2012-10-11 11:54:00

Ο γκάνγκστερ της Μπαρτσελόνα

Ο γκάνγκστερ της Μπαρτσελόνα

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του σωματοφύλακα της Μπάρτσα και τα ανέκδοτα περιστατικά από τη θητεία του.

Ο Ντάνιελ Ρόχο, ένας γίγαντας ύψους 195 εκατοστών και βάρους 120 κιλών, είναι γνωστός στην Ισπανία ως ο "Millonario" (=Εκατομμυριούχος). Αιτία το "επάγγελμά" του, το οποίο του απέφερε δεκάδες εκατομμύρια πεσέτες από το 1973 μέχρι και το 1997. Ληστής από τα 15 του. Πρώτα καταστημάτων, φαρμακείων, μπαρ και στη συνέχεια τραπεζών.

"Λήστευα μέχρι 5 τράπεζες την εβδομάδα, πάνω από 500 σε όλη την καριέρα μου. Έγινε μία τέχνη για μένα. Είναι όπως το ποδόσφαιρο: οι πιο προπονημένοι, αριστεύουν. Κι έγινα επαγγελματίας", εξιστόρησε στην ιταλική αθλητική εφημερίδα ο 54χρονος -σήμερα- Ρόχο, ο οποίος από το 1986 μέχρι το 1989 βρισκόταν στη φυλακή.

Ο έκλυτος βίος είχε και τα αρνητικά του. Τα ναρκωτικά, το σεξ, τα ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα με τα λάφυρα από τις ληστείες, τον οδήγησαν στο AIDS και στην ηπατίτιδα. "Είχα μία ζωή που απολάμβαναν μόνο οι ροκ σταρ της εποχής κι οι πλούσιοι ποδοσφαιριστές", παραδέχθηκε ο Καταλανός, ο οποίος, θεωρώντας πως δεν του απέμεναν πολλά χρόνια (παρότι ακολουθούσε θεραπείες), συνέχισε την άσωτη ζωή ακόμα και μετά την αποφυλάκισή του.

Η εποχή της Μπαρτσελόνα

Το 1997, όμως, αποφασίζει να αλλάξει ρότα. Πρώτα άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή πισινών και στη συνέχεια έγινε σωματοφύλακας. Μέχρι που ήρθε η πρόταση της Μπαρτσελόνα.

"Άρχισα να δουλεύω στην Μπαρτσελόνα το 2006, όταν ήταν προπονητής ο Φρανκ Ράικαρντ. Ο σύλλογος με έστελνε να μαζεύω τους παίκτες που ήταν πολύ μεθυσμένοι και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσουν".

Παρακολουθώντας την κατάσταση εκ των έσω, ο Ρόχο έχει πολλές ιστορίες για να διηγηθεί.

"Μια φορά βρήκα έναν παίκτη να απολαμβάνει στοματικό σεξ ταυτόχρονα από 2 αδερφές στην αίθουσα VIP ενός νυχτερινού κέντρου. Μου είπε ότι τον έχουν φωτογραφήσει και πως έπρεπε να βρω και να διαγράψω τις φωτογραφίες από τα κινητά τηλέφωνα", θυμήθηκε και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: "Στην τελική, τι μπορούσε να πει ο Ράικαρντ, ο οποίος δεν ήταν ακριβώς το καλό παράδειγμα;".

Η ζωή δίπλα στο Μέσι

Ως φίλος της Μπαρτσελόνα από μικρό παιδί, ο γιος Καταλανού ιμπρεσάριου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, όταν του ανατέθηκε η συνοδεία του Λιονέλ Μέσι.

"Μου είπαν θα πάω να τον πάρω από την προπόνηση. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να φροντίζεις έναν ποδοσφαιριστή από το να ληστεύεις μία τράπεζα".

Σε αντίθεση με τους παίκτες των "μπλαουγκράνα" τους οποίους οδηγούσε στα σπίτια τους σε κατάσταση μέθης, η περίπτωση του Αργεντινού ήταν διαφορετική, όπως εξηγεί.

"Είναι ένας τύπος ταπεινός, προσγειωμένος. Όταν έτρωγε, καθόταν πάντα δίπλα μου, ώστε να του εξιστορώ τη ζωή μου. Εκείνος δεν είχε πολλά να πει, αφού ακόμα δεν έκανε τίποτα άλλο στη ζωή του, εκτός από το να προπονείται και να παίζει. Όταν μου τον ανέθεσαν, του απαγόρευαν ακόμα και να βγαίνει με κορίτσια. Τη ζωή, την αληθινή, άρχισε να την ανακαλύπτει τώρα".

Η επιστροφή στο "Καμπ Νόου"

Εδώ και λίγο καιρό, ο Ρόχο έχει αποχωρήσει από τους "μπλαουγκράνα" κι έχει αποσυρθεί στην οικεία του, στη Σαραγόσα, όπου ακούει δίσκους των αγαπημένων του τραγουδιστών: Λου Ριντ, Πάτι Σμιθ, Ίαν Ντιούρι και Ρόλινγκ Στόουνς.

Παρ' όλα αυτά, δεν λησμονεί το όμορφο παρελθόν του. Εξάλλου, όπως σημειώνει, "υπάρχει κόσμος ικανός να ξαναγεμίσει ένα στάδιο, μία, άντε δύο φορές. Στην Ισπανία, στην Αργεντινή, στην Αγγλία, μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να ξαναγεμίζει το στάδιο κάθε εβδομάδα".

Το 2011, σε μία από τις επισκέψεις του στο "Καμπ Νόου", ξαναείδε ορισμένους παλιούς γνωστούς: "Πήγα να δω ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με ένα φίλο πέρυσι. Τον περίμενα στο πάρκινγκ γιατί φεύγει πάντα τελευταίος. Σε ένα σημείο, έφτασαν δύο πολύ όμορφες κοπέλες. Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι επρόκειτο για την Αντονέλα, την κοπέλα του Μέσι, και τη σύζυγό του Μαστσεράνο. Πήγαμε μαζί για δείπνο. Στο τέλος, ο Λέο με πήγε σπίτι με το αυτοκίνητό του. Οδηγούσε εκείνος κι εγώ ήμουν στο πίσω κάθισμα".

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags