Facebook Pixel Μπορεί να μην έχει 11, αλλά έχει 12ο!
| 2012-10-29 00:58:00

Μπορεί να μην έχει 11, αλλά έχει 12ο!

Μπορεί να μην έχει 11, αλλά έχει 12ο!

Δεν είναι απίστευτο αυτό που έγινε στη νίκη της ΑΕΚ επί του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ; Ας γυρίσουμε λίγα χρόνια νωρίτερα, πριν από μόλις μια διετία-τριετία, και ας φανταστούμε την σκηνή…

* Η ΑΕΚ υποδέχεται εντός έδρας μια νεοφώτιστη επαρχιακή ομάδα.

* Η Ένωση σε εφτά αγώνες δεν έχει νίκη, ενώ είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

* Με τα χίλια ζόρια κάνει το 1-0, κερδίζει και το ματς ολοκληρώνεται με άγχος μήπως ισοφαριστεί από καμία σπόντα.

* Παρά το τρίποντο η ΑΕΚ παραμένει μόνη τελευταία στην βαθμολογία. Και μάλιστα ακολουθούν τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό που είναι αμφίβολο αν θα πάρει πόντους.

Το πιθανότερο δεν θα ήταν πριν από λίγα χρόνια να ακουστεί μια μακρόσυρτη γιούχα από την κερκίδα μετά το τελευταίο σφύριγμα; Δεν θα κρατιόταν ο κόσμος και θα αποδοκίμαζε τη γενικότερη κατάσταση.

Τώρα, όμως, τα πράγματα είναι αλλιώς. Ο κόσμος της ΑΕΚ όχι μόνο χειροκρότησε στο γκολ ή στο τελικό σφύριγμα, αλλά ενθάρρυνε κι έδινε ενθουσιασμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δείχνει να κατανοεί καλύτερα από τον καθένα την κατάσταση στην ομάδα και κοιτάει πώς θα βοηθήσει. Απόλυτα συνειδητοποιημένοι είναι οι ΑΕΚτζήδες για την κατάσταση και τις ανάγκες της ομάδας τους. Αντίθετα με τους διοικούντες, εδώ που τα λέμε...

Η Ένωση, λοιπόν, μπορεί να μην έχει έντεκα παίκτες για πρωταθλητισμό, όμως διαθέτει έναν πραγματικά πανίσχυρο 12ο ποδοσφαιριστή. Τους οπαδούς της! Αυτοί δίνουν δύναμη στους παίκτες και τον προπονητή να συνεχίσουν στην προσπάθεια για την σωτηρία.

Ήταν ολοφάνερο ότι οι οπαδοί που ήταν στο ΟΑΚΑ χάρηκαν με την ψυχή τους αυτό το 1-0. Και είχαν πολύ καιρό να νιώσουν έτσι. Για ένα απλό τρίποντο εντός έδρας απέναντι σε έναν νεοφώτιστο αντίπαλο.

Κι ακόμα κι αν η ΑΕΚ παραμένει ουραγός και θα παλέψει για την σωτηρία της, οι ΑΕΚτζήδες αποδεικνύουν ότι μπορούν να διώξουν την μιζέρια και να τονώσουν το ηθικό των παικτών για να τους σπρώξουν προς τα πάνω στην βαθμολογία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags