Facebook Pixel "Ο ΠΑΟΚ πάνω από τα λεφτά του ΠΑΟ"
| 2012-11-01 23:35:00

"Ο ΠΑΟΚ πάνω από τα λεφτά του ΠΑΟ"

"Ο ΠΑΟΚ πάνω από τα λεφτά του ΠΑΟ"

Ο Σαλπιγγίδης μίλησε για την επιθυμία του να γυρίσει στην Τούμπα και το "όχι" που είπε στα λεφτά του Παναθηναϊκού, ενώ έστειλε και μήνυμα στους ΠΑΟΚτσήδες που τον αποδοκιμάζουν ακόμα.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μιλάει για τη μεγάλη επιθυμία του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι και το «όχι» που είπε στο εξωτερικό και στα σίγουρα λεφτά του Παναθηναϊκού και στέλνει μήνυμα σε όσους ακόμα τον βρίζουν στην κερκίδα, πως πρέπει κάποια στιγμή να τον αγνοήσουν και να στηρίζουν την ομάδα, που είναι πάνω από όλους.

Ο «Σάλπι» σε ερωτήσεις των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μίλησε επίσης για τον Ιβάν Σαββίδη, για τον Γιώργο Δώνη, για το ενδεχόμενο να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και να πάρει πρωτάθλημα, αλλά και για την

Αναλυτικά:
 

Για τους συμπαίκτες που ξεχωρίζει: "Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο. Είναι πάρα πολλοί. Ίσως ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης, ο Τσιάρτας, με τον οποίο αγωνίστηκα για λίγο. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένας από αυτούς επίσης, ο Έκι Γκονζάλες πριν τους τραυματισμούς. Πέτυχα τον Έκι στην καλή του εποχή πριν τραυματιστεί. Δυστυχώς ήταν άτυχος και δεν μπόρεσε να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν πριν. Επίσης, ο Σισέ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Βιερίνια… Πολύ καλοί ποδοσφαιριστές".

Για το γεγονός πως σκοράρει πιο συχνά με την Εθνική Ελλάδας σε σχέση με τον ΠΑΟΚ: "Αν δείτε τα στατιστικά δείχνουν το αντίθετο. Δείχνουν ότι έχω περισσότερα γκολ με τον ΠΑΟΚ και βάσει αγώνων. Με την Εθνική έχω 10 γκολ, ίσως σας φαίνεται έτσι επειδή ήταν κάπως σημαντικά ενώ και η προβολή της Εθνικής είναι πανελληνία και προβάλλονται πιο πολύ κατά μία έννοια τα γκολ μου. Καθαρά αγωνιστικά η Εθνική έχει πιο ποιοτικούς παίκτες, ενώ οι ομάδες στην Ελλάδα έχουν πιο ποιοτικούς ξένους ποδοσφαιριστές. Επίσης, το επίπεδο στις Εθνικές είναι υψηλότερο και οι άμυνες είναι πιο ανοιχτές.

Υπάρχουν χώροι για τους επιθετικούς. Αντιθέτως, οι άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο κλειστές και είναι πιο δύσκολο. Επίσης, η μετατόπισή μου στα άκρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ακόμα δεν έχω βρει ρυθμό. Κόντρα στην Κέρκυρα ήταν το πρώτο μου 90λεπτο φέτος. Είχα και κάποιους τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν. Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό χωρίς να έχεις 90λεπτα στα πόδια σου".

Για το ότι ήταν πιο παραγωγικός στον Παναθηναϊκό συγκριτικά με τον ΠΑΟΚ: "Στην αρχή έπαιζα στην κορυφή της επίθεσης. Είναι σημαντικό η ομάδα να παίζει με δύο σέντερ φορ. Είχα τον Μάντζιο δίπλα μου. Επίσης, είναι σημαντικός ο χρόνος προσαρμογής. Δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ κατά την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ, λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν. Άνθρωποι είμαστε και έχουμε συναισθήματα. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Γενικώς, πρέπει να στηρίζουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή λίγο παραπάνω".

Για το ποια φανέλα του δίνει μεγαλύτερη... σιγουριά: "Δεν έχω νιώσει σίγουρος σε κάποιο παιχνίδι. Πρέπει να παλεύουμε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το τέλος. Να είσαι έτοιμος για ότι προκύψει. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την Εθνική ή τον ΠΑΟΚ. Είμαι περήφανος όταν αγωνίζομαι και για τις δύο. Αυτό το συναίσθημα με ολοκληρώνει σαν άνθρωπο".

Για το αν θα τον ενδιέφερε να αγωνιστεί στην Κύπρο: "Πρέπει να ξέρετε ότι αυτή την προοπτική την απέφευγαν οι Έλληνες παίκτες παλαιότερα. Τώρα όμως έχει ανεβεί το επίπεδο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες της έχουν σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη. Έχω φίλους που αγωνίζονται στην Κύπρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, εγώ αυτής της φιλοσοφίας είμαι, έτσι έχω μάθει στη ζωή μου. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα, στο μέλλον αν προκύψει κάτι τέτοιο θα το σκεφτώ. Αυτή τη στιγμή, όμως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο".

Για το αν θα ήθελε να παίξει στο εξωτερικό: "Θα το ήθελα κάποια στιγμή. Όπως είπα, όμως, και πριν δεν ξέρω ακόμα. Υπήρξε όμως στο μυαλό μου κάποια στιγμή. Είναι θέμα συγκυριών. Θα ήθελα κάποια στιγμή να το δοκιμάσω, αλλά αν δεν συμβεί δεν θα νιώσω κενός. Δεν θα έλεγα όχι αν προέκυπτε, πάντως".

Για το ότι ΠΑΟΚ εκτός έδρας δείχνει αδυναμίες: "Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα. Θα ήθελα να ακούσω την ίδια ερώτηση στο τέλος της σεζόν. Πάντως, τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι πιο δύσκολα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, εντός ή εκτός, διότι πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό".

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει διοικητικό πόστο στον ΠΑΟΚ: "Έχει περάσει από το μυαλό μου, αλλά σαν σκέψη του στυλ ότι δεν θα το έκανα ποτέ. Έτσι νομίζω ακόμα και σήμερα. Τα πράγματα εδώ είναι διαφορετικά από το εξωτερικό. Εκεί είναι πιο ήρεμοι. Μάλλον δεν θα το έκανα, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ποτέ μη λες ποτέ ξαναλέω. Δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον".

Για τους Ρεχάγκελ και Σάντος: "Καθαρά αγωνιστικά θα επέλεγα Σάντος. Και οι δύο είναι πολύ σημαντικοί για τον ελληνικό αθλητισμό, έχουν αφήσει το στίγμα τους. Είναι λάθος να κάνεις σύγκριση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ο Ρεχάγκελ μας χάρισε ίσως την μεγαλύτερη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό, ή στο ποδόσφαιρο γιατί είναι αναλόγως ποιο άθλημα αγαπάει ο καθένας. Ο Σάντος είναι λιγότερα χρόνια αλλά έχει σημαντικές επιτυχίες, όπως το να φτάσει την ομάδα στους ‘’8’’ της Ευρώπης. Το επίπεδο είναι πιο υψηλό. Αγωνιστικά νιώθω πιο σίγουρος με τον Σάντος. Θα επέλεγα προσωπικά τον Σάντος, αλλά για τη χώρα και τους δύο".

Για τον Γιώργο Δώνη: "Είναι πολύ καλός προπονητής. Το απέδειξε με τον Ατρόμητο, μια ομάδα που δεν είχε επιτυχίες και αυτός παρουσίασε σπουδαίο έργο. Έχει πολύ καλή αντίληψη του ποδοσφαίρου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να πετύχει με τον ΠΑΟΚ".

Για τα όσα έγραψε ο Έτο στο twitter περί αδικίας του ΠΑΟΚ: "Κοιτάξτε… Δε θέλω να πω αν ήταν σωστό ή όχι, αλλά αυτό που έχω να πω είναι πως όταν κάποιος νιώθει ότι αδικείται εκδηλώνεται με το δικό του τρόπο. Συμφωνώ με το να γίνονται λιγότερες αδικίες και λιγότερα λάθη. Πριν λίγο καιρό δημιουργήθηκε θέμα που δεν τιμά τον ελληνικό αθλητισμό και εννοώ τα στημένα παιχνίδια. Θέλω να μην αδικούμαι σαν αθλητής όπως και εσείς δεν θα θέλατε να αδικηθείτε κάποια στιγμή στη δουλειά σας. Δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για αυτό το θέμα και ελπίζω να μην συμβούν ξανά αυτά".

Για την παρουσία του Ιβαν Σαββίδη: "Είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Μέχρι τώρα ο μοναδικός εργοδότης ήταν ο κόσμος, κάτι που είναι δύσκολο τώρα λόγω της εποχής. Ο κόσμος δεν έχει αυτή τη δυνατότητα τώρα. Είναι διστακτικός στο να πάει στο γήπεδο. Έχει προτεραιότητα να ζήσει. Για την ομάδα είναι μια αλλαγή σελίδας, καθώς ελπίζουμε όλοι να μπουν γερές βάσεις για το μέλλον για να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα του χρόνου, ή σε δύο ή σε τρία χρόνια".

Για το ότι μετά τον Παναθηναικό γύρισε στον ΠΑΟΚ: "Γράφτηκαν πολλά τότε. Αυτή η απόφαση βγήκε από μέσα μου. Ήθελα να επιστρέψω. Μου αρέσει να ρισκάρω. Θα μπορούσα να επιλέξω την ηρεμία του εξωτερικού ή τα χρήματα που μου έδινε ο Παναθηναϊκός. Επέλεξα, όμως, να επιστρέψω και δεν μετανιώνω γι ‘αυτό, ακόμα και σήμερα".

Για τα πιο σημαντικά γκολ του μέχρι στιγμής: "Θα επέλεγα τρία. Το πρώτο είναι το γκολ απέναντι στην Ουκρανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010. Δεύτερο είναι αυτό που πέτυχα κόντρα στη Νιγηρία. Πολύ σημαντικό για εμένα και την Εθνική, καθώς ήταν το πρώτο της σε τελική φάση Μουντιάλ. Τρίτο θα έλεγα αυτό με την Πολωνία στο Euro 2012 που έσωσε το παιχνίδι για την Εθνική. Τίποτα δεν πήγαινε καλά σε εκείνο τον αγώνα και ευτυχώς ήρθε αυτό το γκολ για να μας βάλει και πάλι στο παιχνίδι".

Για το που πρέπει να διορθωθεί η Εθνική Ελλάδας: "Αγωνιστικά δεν ξέρω. Αυτό είναι θέμα των τεχνικών. Η Εθνική έχει επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Θα κάνουμε όλοι ότι καλύτερο μπορούμε για να πάμε στη Βραζιλία. Για να γίνει, όμως, αυτό θέλουμε μόνο νίκη με τη Βοσνία".

Για την κόντρα με τη Βοσνία: "Ελλάδα και Βοσνία είναι τα φαβορί για να βγουν πρώτες στον όμιλο. Η Βοσνία έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες από τη μέση και μπροστά και σαν μονάδες είναι καλύτεροι αν δούμε σε ποιες ομάδες αγωνίζονται. Όμως, δεν είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Θα προσπαθήσουμε και θα τα καταφέρουμε. Στο Καραϊσκάκης μας φοβήθηκε και μας σεβάστηκε και θα μπορούσαμε να κερδίσουμε μέχρι και 2-0".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό: "Είναι λάθος να αλλάζουμε μυαλά με μια κίνηση. Το καλοκαίρι όλοι λέγαμε ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Είναι σημαντική η κίνηση με Σαββίδη σαν προοπτική. Δεν πρέπει όμως να πέσουμε στην παγίδα όσοι υποστηρίζουμε τον ΠΑΟΚ. Αν προκύψει κάτι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα το κυνηγήσουμε. Όπως είπα, πρέπει να κάνουμε σταδιακά βήματα με υπομονή και σκληρή δουλειά. Μακάρι να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα κάποια στιγμή".

Για την δήλωση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Μπουτάρη για την ύπαρξη μιας ομάδας στην πόλη: "Δεν θέλω να κρίνω μια δήλωση του δημάρχου της πόλης, εγώ ασχολούμαι με άλλον τομέα. Με όλο το σεβασμό, μπορεί να ασχολείται με όλα τα θέματα-τομείς στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν μου αρέσει σαν ιδέα, όπως και σε πολλούς νομίζω δεν αρέσει. Ο κόσμος δένεται με μια ομάδα και αυτό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Είναι σημαντικό συναίσθημα να στηρίζει μια ομάδα ο κόσμος. Αυτό δεν θα το δέχονταν ούτε στο εξωτερικό, πόσο μάλλον στην Ελλάδα, που είναι διαφορετικές οι συνθήκες".

Για το που θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του: "Ένας αθλητής , συνηθίζεται, να μην έχει συγκεκριμένη ομάδα στην οποία θέλει να κλείσει την καριέρα του. Είναι κάτι που δεν μπορείς να προβλέψεις. Είναι λάθος να έχει κάποιος στο μυαλό του μια συγκεκριμένη ομάδα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει και μπορεί να φάει τα μούτρα του. Αισθάνομαι καλά στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να κάνω σκέψεις για το μέλλον. Δεν θέλω να απογοητευτώ. Άλλα αν έλεγα πως θα σταματήσω τώρα, το καλοκαίρι, θα ήμουν χαρούμενος και γεμάτος που το έκανα στον ΠΑΟΚ".

Για το ότι μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι... εναντίον του: "Ο διχασμός για το πρόσωπό μου προέρχεται από μια μικρή μερίδα, είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να το αλλάξω, δεν είναι η δουλειά μου, είναι κάτι που δεν πρέπει να υπήρχε ακόμη και σήμερα, είναι κάτι που δείχνει εμμονή-εμπάθεια προς το πρόσωπό μου από μια μειοψηφία.

Όταν αγαπάς μια ομάδα και την υποστηρίζεις πρέπει να ασχολείσαι με την ομάδα να την βοηθάς για να κερδίσει, αυτή η εμμονή θα έλεγα ότι δείχνει και εγωισμό, ίσως και μεγαλύτερο από την αγάπη για την ομάδα, γιατί όταν αγαπάς την ομάδα σου αφήνεις του εγωισμούς κατά μέρος αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να το αλλάξω. Εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό, ίσως συνειδητά όχι αλλά υποσυνείδητα μπορεί να με επηρεάζει έστω και λίγο και απλά προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου.

Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει, με έχει κουράσει και ελπίζω αυτή η μειοψηφία κάποια στιγμή δεν λέω να με χειροκροτήσει αλλά θα μπορούσε να με αγνοήσει και να υποστηρίξει τον ΠΑΟΚ. Στο γήπεδο δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τον Δημήτρη αλλά με τον ΠΑΟΚ και να στηρίζουμε όλα τα παιδιά, να τα χειροκροτούμε γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει αυτό το 'ο ΠΑΟΚ πάνω απ΄όλα' και όχι ο Σαλπιγγίδης και ο κάθε Σαλπιγγίδης. Όλοι είμαστε περαστικοί, εγώ κάποια μέρα δεν θα παίζω, ο ΠΑΟΚ θα είναι εδώ, θα υπάρχει και όλοι θα τον υποστηρίζουν θα τον χειροκροτάνε, θα χαίρονται με τις επιτυχίες, θα λυπούνται με τις αποτυχίες. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, επομένως προσωπικά αδιαφορώ το μόνο κακό που μπορεί να μου κάνει είναι υποσυνείδητα αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι".

Για το ότι πως μικρός έκανε το "αγροτικό" του σε Λάρισα και Καβάλα: "Είναι σημαντικό να είσαι δυνατός σαν χαρακτήρας και να έχεις ταλέντο. Επίσης πρέπει να δουλεύεις σκληρά. Πρέπει να αντλούμε δύναμη από τους εαυτούς μας και να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας στηρίζουν. Εγώ είχα την οικογένειά μου, η οποία μου έδινε φτερά να συνεχίσω".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags