Facebook Pixel «Ο Αρης δικαιούται να προσφύγει στο άρθρο 99»
| 2012-11-08 19:39:00

«Ο Αρης δικαιούται να προσφύγει στο άρθρο 99»

«Ο Αρης δικαιούται να προσφύγει στο άρθρο 99»

Παρότι από την ΕΠΟ βγαίνει μια αρνητική διάθεση σχετικά με την υπαγωγή του Αρη στο «άρθρο 99» -με την δικαιολογία του αυτοδιοίκητου- έρχεται ο καθηγητής Αθλητικού Δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος να καταρρίψει τους ισχυρισμούς της ελληνικής Ομοσπονδίας.

«Ο Άρης έχει το δικαίωμα έτσι όπως του το δίνει ο νόμος να ενταχθεί στο άρθρο 99», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλάτος, με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Μετρόπολις».

Επίσης πρόσθεσε ότι οι ομάδες θα πρέπει να σταματήσουν να ανέχονται συμπεριφορές σαν αυτή του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ κ. Κουρίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις δηλώσεις του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ κ.Κουρίδη περί αρνητικής απάντησης της Ομοσπονδίας στην πρόταση του Άρη για εισαγωγή στο άρθρο 99: «Όσο ο Άρης, ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ και οι άλλες ΠΑΕ ανέχονται τον Κουρίδη και κάθε Κουρίδη θα υπάρχει πρόβλημα. Εφόσον οι ομάδες ανέχονται αυτήν την ΕΠΟ καλά να παθαίνουν. Απορώ γιατί κάνουμε τόση κουβέντα τόσο καιρό και οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι, όταν οι ομάδες ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές από αυτή την ομάδα συμφερόντων που διοικεί την ΕΠΟ. Εάν δεν το κατανοήσουν οι ίδιες οι ΠΑΕ αυτό, δεν πρέπει να παραπονιούνται. Πέρσι τα ίδια έλεγα και με τον Ηρακλή.»

Για το πως πρέπει να αντιδράσει ο Άρης απέναντι στην ΕΠΟ: «Όλα αυτά έχουνε και κάποιο κόστος, οι ομάδες πρέπει να αναλάβουν το κόστος της αξιοπρέπειας τους. Αν θεωρούν πως δεν έχουν αξιοπρέπεια, δεν θα έχει κόστος η αντίδρασή τους.»

Για το κατά πόσο ο Άρης είναι εφικτό να «μπει» στο άρθρο 99: «Δεν καλύπτεται από το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ το άρθρο 99. Δεν καλύπτει τις διατάξεις του νόμου 27-25. Έτσι η ΕΠΟ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλείσει καμία ΠΑΕ να κάνει χρήση του νόμου. Η κάθε ΠΑΕ έχει το δικαίωμα αν θέλει. Διαφωνώ επί της ουσίας της χρησιμοποίησης τέτοιων διαδικασιών. Παλιότερα είχαμε το 44 που ήταν ίδια δουλεία με το 99.

Είχαμε προβλέψει μια διάταξη, ώστε το 44 να μην εφαρμόζεται στις ΠΑΕ γιατί διαιωνίζει την αρρώστια τους και δε τις σώζει. Είχαμε περάσει μια διάταξη για την κατάργηση του. Το άρθρο 99 κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να εφαρμόζεται στις ΠΑΕ ή ΚΑΕ άλλα αυτό δεν θα το κρίνει ο Κουρίδης αλλά οι νόμοι του κράτους», τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν έχουμε μια κατάσταση αυθαιρεσίας μπορούν να γίνουν τα πάντα. Αν εσύ σέβεσαι τον εαυτό σου, πηγαίνεις να διεκδικήσεις το δίκιο σου στα δικαστήρια και θα κονταροχτυπηθείς με οποίον το αμφισβητήσει.»

Για τους ποδοσφαιριστές που χάνουν τα δεδουλευμένα τους και τους αλλοδαπούς που θα προσφύγουν στη FIFA: «Εάν γίνει κάτι τέτοιο το ελληνικό δικαστήριο θα πει το αντίθετο, επομένως οι άνθρωποι του Άρη ή οποιασδήποτε ΠΑΕ θα πρέπει να προσφύγουν στο ελληνικό δικαστήριο και να έχουν την κατάλληλη προστασία. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με το τι θα κάνει η FIFA και ο καθένας. Έχουμε ξεφτιλιστεί σαν κράτος. Πρέπει κάποια μεγάλη ΠΑΕ να βγει μπροστά, ήλπιζα πως θα βγει και ο Παναθηναϊκός αλλά δεν το βλέπω. Δεν γίνεται τέτοιες μεγάλες ομάδες να τρώνε σφαλιάρες από τον κάθε Κουρίδη. Εγώ σαν φίλαθλος θα προτιμούσα να δω την ομάδα μου στη Δ΄ Εθνική, αρκεί να υπάρχει η αξιοπρέπεια μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags