Facebook Pixel Η κούρσα για τρεις να μην γίνει για δύο!
| 2012-11-14 17:23:00

Η κούρσα για τρεις να μην γίνει για δύο!

Η κούρσα για τρεις να μην γίνει για δύο!

Όσο αβασάνιστα κάποιοι της έδιναν τον τίτλο από τον Οκτώβριο, ύστερα από το καλύτερο ξεκίνημα που είχε κάνει μετά το 2005, άλλο τόσο λάθος είναι να ξεγράφουμε την Τσέλσι που ήταν αήττητη μέχρι πριν από δύο εβδομάδες επειδή έχασε από τη Γιουνάιτεντ και δεν νίκησε τον κακό της δαίμονα, τη Λίβερπουλ! Γράφει ο Χ. Σωτηρακόπουλος.
 

Το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, η Τσέλσι έμπαινε στο γήπεδο με τέσσερις βαθμούς από τη Γιουνάιτεντ και με νίκη της θα ξέφευγε με επτά. Η πρόσφατη ιστορία της περσινής σεζόν  -όπου χάθηκαν τρεις φορές τέτοιες διαφορές μέσα στη χρονιά- μας διδάσκει πως σε αντίθεση με μία δεκαετία πίσω, το επίπεδο είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, άρα και πιο απρόβλεπτο.

Η κούρσα για τρεις στην Πρέμιερ Λιγκ κινδυνεύει πολύ γρήγορα να γίνει για δύο.. άλογα και θα ήταν κακό! Όμως η  Τσέλσι, φοβάμαι πως αναλώθηκε πιο πολύ με τη διαιτησία του Κλατενμπεργκ, στο περιβόητο ματς που ήταν υπέρ της Γιουνάιτεντ ξεκάθαρα μεν εκείνο το μεσημέρι, αλλά έγινε  το δέντρο που κρύβει το δάσος. Η Τσέλσι δέχεται εύκολα γκολ και δεν μπορείς σε αυτό το επίπεδο, να κάνεις κάθε ματς ροντέο για να νικήσεις. Το ίδιο κάνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Η πραγματικότητα είναι πως η ομάδα που φτιάχνει ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο είναι πολύ πιο εντυπωσιακή στο μάτι από την σκληρή μηχανή που είχε δημιουργήσει ο Μουρίνιο και που συνέχισε με τους υπόλοιπους προπονητές, τα προηγούμενα εννιά χρόνια. Ακόμη και με τον Ιταλό ως υπηρεσιακό προπονητή, για λίγους μήνες πέρσι οι «μπλε»  επέστρεψαν σε παραδοσιακές αξίες κρατώντας το μηδέν για να φτάσουν με μαζική άμυνα στην επική κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου μέσα στο Μόναχο!

Η  φετινή ομάδα, με τον Μάτα,  τον Οσκαρ και κυρίως τον Αζάρ εντυπωσιάζει όταν επιτίθεται, αλλά δεν έχει αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα αφού η απουσία του Τέρι σε πολλά ματς της στοίχισε. Και αυτό η Τσέλσι πιθανότατα θα το πληρώσει στη διάρκεια της σεζόν, επειδή το να χρειάζεσαι πάντα ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, σε ματς που δέχεσαι δύο δεν είναι συνταγή επιτυχία, αλλά καταστροφής!  

Οσο για τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, πάλι νίκησαν με ανατροπή. Και αν για τη Γιουνάιτεντ έχει πάψει να είναι είδηση, επειδή το κάνει ξανά και ξανά περίπου μία εικοσαετία, για την Σίτι η αντίδραση της έβγαλε χαρακτήρα! Μάλιστα τώρα που θα αποκλειστεί οριστικά από την Ευρώπη, με ένα μόνο ματς την εβδομάδα, έχει την δυνατότητα να ξαναγίνει  φαβορί. Προς το παρόν δεν είναι και αυτό επειδή η Γιουνάιτεντ έχει και τεχνογνωσία και τον Φαν Πέρσι σαν έξτρα όπλο από πέρσι, συν την εντυπωσιακή της ικανότητα να αλλάζει τα δεδομένα. Η πρωταθλήτρια Σίτι παραμένει με καλύτερο οπλοστάσιο από την άλλη, ωστόσο η αβεβαιότητα και για τον Μαντσίνι ίσως παίξει ρόλο! Μέσα στο επόμενο διάστημα οι «σίτιζενς» πρέπει να πάνε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να υποδεχτούν τη Γιουνάιτεντ. Αν ύστερα από αυτά τα ματς, το ξημέρωμα της 10ης Δεκεμβρίου τους βρει στην κορυφή, τότε ναι θα είναι ξεκάθαρο φαβορί. Αν όμως η Γιουνάιτεντ έχει ανοίξει βήμα και ειδικά αν έχει κερδίσει στα Eastlands τους αιώνιους εχθρούς της, τότε ο σερ Αλεξ μπορεί να λέει πως η ομάδα του είναι στο δρόμο για το 20ο της πρωτάθλημα!

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags