Facebook Pixel “Δεν παίζαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και με 10 παίκτες...”
| 2012-11-18 23:05:00

“Δεν παίζαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και με 10 παίκτες...”

“Δεν παίζαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και με 10 παίκτες...”

Σπόντες για τη διαιτησία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική έριξε ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος με τη τη νίκη της ΑΕΚ στη Βέροια.

"Είμαι χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς. Βλέποντας τα αποτελέσματα αυτής της αγωνιστικής, αν η ομάδα δεν κέρδιζε θα είχε σημαντικό πρόβλημα. Επομένως αυτή η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί κρατάει τη διαφορά με τους αντιπάλους και δεν μεγαλώνει. Στα τελευταία παιχνίδι με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό δεν είχαμε την τύχη να κερδίσουμε βαθμούς και επομένως σε κάθε ματς από 'δω και πέρα θα μπαίνουμε για να δίνουμε το 100% και να κερδίζουμε πόντους. Γνωρίζαμε ότι η Βέροια είναι μια δύσκολη ομάδα με γρήγορους επιθετικούς. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν σκοράρει πολλά γκολ εκμεταλλεύονται τους χώρους με παίκτες όπως ο Καλτσάς, ο Μπαρκάν και Ολαϊτάν. Επομένως αυτό που θέλαμε ήταν να κλείσουμε τους χώρους. Καταφέραμε στο 20' με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ να πετύχουμε ένα γκολ και αυτό ήταν το καλύτερο για εμάς, γιατί θα μπορούσαμε στη συνέχεια να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μετά από λίγα λεπτά στην αντεπίθεση καταφέραμε να πετύχουμε ένα ωραίο γκολ με τον Φούντα που μας βοήθησε πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να σκοράρουμε δύο φορές και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ομάδα μου!", δήλωσε αρχικά ο Λίνεν ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων χρησιμοποίησε άπταιστα ελληνικά.

Την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα έχασε 0-4 από τον Ολυμπιακό και σήμερα κέρδισε με αυτό το σκορ. Έχει πάρει μπροστά η ομάδα ή εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της Βέροιας;

"Με όλο το σεβασμό, σήμερα δεν παίζαμε κόντρα στον Ολυμπιακό και δεν παίζαμε με δέκα ποδοσφαιριστές. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχαμε ξεκινήσει καλά, πιέζαμε και με ένα λάθος, ένα πέναλτι και μια κόκκινη κάρτα καταστράφηκε το παιχνίδι. Στο τέλος δεχθήκαμε και δύο άτυχα γκολ, αλλά οι παίκτες ήθελαν να βγουν μπροστά και αυτό ίσως ήταν ανόητο. Παρ'όλα αυτά η ομάδα είναι ακόμη στην τελευταία θέση. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα κερδίσαμε, δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να σκοράρουμε και είναι πολύ σημαντικό ότι κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας. Πρέπει να κοιτάμε βήμα-βήμα και στα παιχνίδια μέχρι τα Χριστούγεννα να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε."

Σήμερα κέρδισε μια πολύ καλή ΑΕΚ, ή μια κακή Βέροια έχασε από την ΑΕΚ;

"Νομίζω ότι αν δούμε το πάθος που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας σήμερα ενδεχομένως ο προπονητής της ομάδας δεν θα πρέπει να είναι απογοητευμένος, γιατί η Βέροια πάλεψε στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι εμείς βάλαμε δύο γκολ σε πέντε λεπτά ανάγκασε τους αντιπάλους να γυρίσει πίσω και να κλείσει. Η Βέροια είναι μία από τις ομάδες που δημιουργούν πολλές ευκαιρίες για γκολ με πολλά σουτ, παρά το γεγονός ότι δεν σκοράρει τόσο. Ίσως στο σημείο αυτό να στάθηκε τυχερή η ΑΕΚ σήμερα. Για παράδειγμα στο παιχνίδι Βέροια-Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε σκοράρει δέκα γκολ και τελικά πέτυχε δύο.

Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Σέβομαι όλες τις ομάδες και όλους τους προπονητές, όπως και τον Νίκο Καρύδα τον οποίο γνωρίζω από τη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Η Βέροια είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και μία ομάδα που παλεύει. Οι ποδοσφαιριστές της δείχνουν πάθος, σήμερα ωστόσο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και ενδεχομένως και πιο τυχερή σε κάποια πράγματα. Ίσως συνέβη κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με το πέναλτι. Όταν κερδίζεις ένα πέναλτι και το σκορ γίνει 3-0 η κατάσταση είναι δύσκολη για τον αντίπαλο και δεν έχει και το χρόνο να αντιδράσει"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags