Facebook Pixel Η απειθαρχία ξεπέρασε τα όρια...
| 2012-11-20 22:20:00

Η απειθαρχία ξεπέρασε τα όρια...

Η απειθαρχία ξεπέρασε τα όρια...

Ο sportdog καλωσορίζει τον Γιώργο Μίνο, ο οποίος στο πρώτο του μπλογκάρισμα γράφει για τις κακές συνήθειες του ΠΑΟΚ. Τις αποβολές και τα κρούσματα απειθαρχίας, τα οποία δυσφημίζουν την ομάδα, τα οποία κάνουν πολύ πιθανό το σενάριο τιμωρίας από τον Ιβάν Σαββίδη.

Έγιναν συνήθεια πλέον τα κρούσματα απειθαρχίας στον ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο να καυτηρίασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα είδε και έζησε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης, αλλά φαίνεται ότι τα λόγια του δεν εισακούστηκαν, παρά τις επισημάνσεις του, πως θα είναι κάθετος και αμείλικτος σε τέτοια θέματα. Θυμίζω ότι στο ντέρμπι, ναι μεν ο ΠΑΟΚ κέρδισε 4-1, αλλά οι αποβολές των Λόρενς-Κατσικά αλλά και η συμπεριφορά του Δώνη στο επεισόδιο με τον διαιτητή Κάκο, χάλασαν την εικόνα περιόρισαν τη χαρά του θριάμβου.

Το θέμα θυμίζει τη ρήση του λαού, «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».

Αυτό δείχνουν οι κόκκινες που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ από το ματς με τον Άρη και μετά. Στην Κρήτη (με ΟΦΗ) αποβλήθηκε ο Γλύκος, στον αγώνα με την ΑΕΚ ο Λόρενς και το αποκορύφωμα ήρθε σε Νέα Σμύρνη και ΟΑΚΑ, με τα κρούσματα των Λαζάρ (πέταξε μπουκάλι στους οπαδούς του Πανιωνίου) και Χακόμπο αντίστοιχα. Η συμπεριφορά του τελευταίου ευτυχώς δεν κόστισε κάτι στον σύλλογο, εκτός από την ποινή που τον περιμένει. Αν δεν συγκρατιόταν από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ (και όχι μόνο) όταν κατευθυνόταν προς τον επόπτη, τότε ίσως ο ΠΑΟΚ να είχε βαρύτατες κυρώσεις...

Το γεγονός ότι αυτά τα κρούσματα επαναλαμβάνονται δείχνει και σηματοδοτεί, ότι στα αποδυτήρια τα ζωνάρια είναι λυμένα.

Μια ομάδα για να πάει μπροστά απαιτείται να είναι ενωμένη, ψυχή τε και σώματι και να κοιτάζει το συμφέρον της. Όλοι έχουν νεύρα, μπορεί και να ξεφεύγουν καμιά φορά, αλλά πάνω απ' όλα προέχει η ομάδα απ' την οποία τρώνε οι παίκτες... ψωμί. Σε κάθε δουλειά, εργαζόμενος και εργοδότης έρχονται σε συγκρούσεις. Τι θα γίνει όμως αν ο εργαζόμενος ξεπεράσει τα όρια; Ακόμα κι αν έχει δίκιο, μπορεί να χάσει το ψωμί του. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ μετά τον κώδωνα που είχε χτυπήσει ο Ιβάν στις αρχές Οκτωβρίου, εδώ και 45 μέρες, μόνο ενωμένη και ήρεμη δεν είναι η ομάδα...

Αν θέλει η ομάδα να βαδίσει στα πλαίσια αυτά που ζητά η διοίκηση, θα πρέπει κάποιοι να αναθεωρήσουν την άποψή τους για την πειθαρχία. Σε πολλά παιχνίδια η ομάδα δεν το πλήρωσε με βαθμούς, όπως με τον Πανιώνιο που κέρδισε, όμως τώρα το θέμα δείχνει να έχει ξεφύγει.

Η συγγνώμη είναι πάντοτε δεκτή, αλλά δεν ξεπλένει με τίποτα τη δυσφήμηση του κύρους της ομάδας.

Θεωρώ λοιπόν, ότι η άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα σηματοδοτήσει εξελίξεις αφού μόνο με πειθαρχία, σωφροσύνη και καθαρό μυαλό μπορεί ο ΠΑΟΚ να φτάσει ψηλά. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος, ότι οι αποφάσεις του θα είναι αυστηρότατες και άμεσες. Τέτοια φαινόμενα μόνο καλό δεν κάνουν σε ένα σύλλογο που έχει υψηλές βλέψεις όπως είναι ο ΠΑΟΚ.

Συνεπώς, οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, διοίκηση και τεχνική ηγεσία, θα πρέπει όχι μόνο να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο αλλά και να πάρουν τολμηρές αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση και δεν μπορεί να δυσφημίζεται από συμπεριφορές τέτοιου είδους.

Όσο δίκιο και να έχει ο κάθε παίκτης...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags