Facebook Pixel Έφερε... τούμπα τη διάθεση των παικτών
| 2012-11-20 16:50:00

Έφερε... τούμπα τη διάθεση των παικτών

Έφερε... τούμπα τη διάθεση των παικτών

Kάθε φορά που ο Χουάν Ρότσα αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Παναθηναϊκού, μία διαφορετική ομάδα θα βρεθεί να του φτιάξει την ημέρα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος...

Το 1994 το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με νίκη 3-0 επί του Ηρακλή στο Κύπελλο. Το 1999 με 3-1 επί του Αρη και προχθές είχε σειρά ο ΠΑΟΚ: 2-0 στο ΟΑΚΑ.

Αυτό για τους ζηλωτές των ποδοσφαιρικών παραδόσεων και των στατιστικών «παιγνίων». Επί της ουσίας, όμως, το κέρδος του Παναθηναϊκού δεν (πρέπει να) περιχαρακώνεται στους τρεις βαθμούς. Άπτεται της γενικότερης εικόνας του «τριφυλλιού». Μία εικόνα που «λέει» ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόσο κακούς παίκτες όσο νομίζαμε με βάση τις εμφανίσεις το τελευταίο δίμηνο και ότι ο Φερέιρα μπορεί να μην είναι τόσο κακός προπονητής, αλλά σίγουρα δεν είχε «χημεία» με την ομάδα. Έφυγε, ανατέθηκε η ομάδα στον Ρότσα και ο Αργεντινός, αν μη τι άλλο, μετέβαλε στις λίγες μέρες που δουλεύει στην κεντρική σκηνή της Παιανίας τη διάθεση των ποδοσφαιριστών. Μάγος δεν είναι. Το είπε, άλλωστε, και ο ίδιος όταν του ανατέθηκε ο Παναθηναϊκός. Επομένως, δεν θα μπορούσε μ' ένα ραβδί το ασχημόπαπο να το μεταμορφώσει σε πριγκιπόπουλο. Ωστόσο, κατάφερε να παρουσιάσει μία ενδεκάδα, η οποία και ήθελε και μπορούσε.

Φυσικά, η δίκαιη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κρύψει τις αδυναμίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται να διαγραφεί η διαπίστωση ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση, όσο και αν αυτό δεν είναι συζήτηση της αμέσως επόμενης ημέρας από το 2-0 επί του «Δικεφάλου». Δεν μπορεί, από την άλλη, να είναι συζήτηση της επόμενης δεκαετίας...

Στο γήπεδο, βέβαια, προχθές ήταν και ο ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που έβγαλε την παλιά λιποψυχία του στα παιχνίδια του στο Λεκανοπέδιο. Πέρυσι νίκησε στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό, κάτι που είχε να πετύχει από το 1999, αλλά... ξανακύλησε. Τον είδαμε, εξάλλου, και σε άλλους αγώνες που έδωσε μακριά από την Τούμπα. Στο Περιστέρι, για παράδειγμα, ή στην Κέρκυρα. Ειδικά προχθές, δεν του έφτανε η ήττα, πρόσθεσε άλλη μια σκοτούρα στο κεφάλι του, εξαιτίας του Χακόμπο, που αποβλήθηκε βλακωδώς. Το είπε και Δώνης μετά τον αγώνα, ότι ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά λάθη. Οπότε τι να προσθέσουμε εμείς; Ο καθένας πήρε ό,τι άξιζε στο προχθεσινό ντέρμπι.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags