Facebook Pixel Σεβασμός στους οπαδούς
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-21 00:26:00

Σεβασμός στους οπαδούς

Σεβασμός στους οπαδούς

Η οικονομική κρίση έχει αρχίσει – σταδιακά- να χτυπάει την κοινωνία , οι μισθοί έχουν μειωθεί σημαντικά, η ανεργία είναι ένα μείζoν πρόβλημα στην πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης – και όχι μόνο -, αλλά όταν μπαίνει το ποδόσφαιρο στη μέση όλα αυτομάτως σβήνονται από το μυαλό του οπαδούς.

Κάπως έτσι ενήργησαν και οι 17 οπαδοί της Μπρίστολ Σίτι όταν αποφάσισαν να κάνουν το ταξίδι στο Μπέρμιγχαμ, περίπου 140 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη τους, για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αντιμετωπίζει την Μπέρμιγχαμ.

Η Μπρίστολ Σίτι βρισκόταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης της Τσάμπιονσιπ και προερχόταν από πέντε συνεχόμενες ήττες. Αυτό δεν ήταν ικανό να εμποδίσει τους 17 οπαδούς της να ναυλώσουν ένα μίνι μπας και να ακολουθήσουν την ομάδα τους σε έναν ακόμα δύσκολο εκτός έδρας αγώνα.

Τα πράγματα, όμως, δεν θα είχαν ευχάριστη τροπή ούτε για αυτούς, ούτε για την Μπρίστολ Σίτι. Η ομάδα δέχτηκε την έκτη σε σειρά ήττα της με 2-0 και οι οπαδοί βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων κατά την αποχώρησή τους από το γήπεδο.Μία ομάδα νεαρών τους επιτέθηκε, δυο από τους οπαδούς της Μπρίστολ τραυματίστηκαν και – σαν να μην έφτανε αυτό – επιστρέφοντας στο μίνι μπας συνειδητοποίησαν ότι τα λάστιχα του οχήματος είναι σκασμένα.

Ο οδηγός του μίνι μπας, Άντι Ντέιβι, κάλεσε την οδική βοήθεια η οποία ζήτησει το ποσό των 200 λιρών – περίπου 250 ευρώ – για να αντικαταστήσει τα λάστιχα. Εκεί που τα προβλήματα έδειχναν να μην έχουν τελειωμό για τους 17 φίλους της Μπρίστολ Σίτι, η λύση βρέθηκε μέσα από την ίδια την ομάδα. Μέλος του τεχνικού τιμ της Μπρίστολ αποχωρώντας από το γήπεδο αντιλήφθηκε το τι διαδραματιζόταν με τους οπαδούς και έσπευσε να ενημερώσει τον τεχνικό των «Ρόμπινς», Ντέρεκ Μακ Ίννες.

Ο Μακ Ίννες ήταν εκείνος που έβγαλε τους οπαδούς από το αδιέξοδο. «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το τι συνέβη και θέλαμε να βοηθήσουμε με κάθε πιθανό τρόπο.», δήλωσε ο προπονητής της Μπρίστολ Σίτι. Αμέσως ζήτησε από τους παίχτες του να συνδράμουν με όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και να συλλέξουν ένα ποσό ικανό να λύσει το πρόβλημα τους.

Έτσι και έγινε. Ο Σκωτσέζος προπονητής μάζεψε το ποσό των 300 λιρών – περίπου 375 ευρώ – και κατευθύνθηκε προς το μίνι μπας, αντικρίζοντας τους οπαδούς αποσβολωμένους να μην πιστεύουν στα μάτια τους. «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε, μείναμε άφωνοι. Ήταν μια απίστευτη χειρονομία, δείχνει ότι παίχτες νοιάζονται για τους οπαδούς.», δήλωσε στο thisisbristol.co.uk ο Άντυ Ντείβι, ο οποίος πραγματοποίησε το ταξίδι στο Μπέρμιγχαμ ως δώρο γενεθλίων για τον γιο του που θα γινόταν, την μέρα εκείνη, 18 ετών.

Μετά από περίπου δυο ώρες αναμονής ο μηχανικός κατέφθασε στο σημείο που βρίσκονταν οι οπαδοί της Μπρίστολ Σίτι, συνειδητοποιώντας ότι οι άγνωστοι είχαν απλώς ξεφουσκώσει τα λάστιχα τα οποία δεν είχαν υποστεί άλλες φθορές.

Οι οπαδοί επέστρεψαν τελικά στα σπίτια τους τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, με τον Ντέιβι να πηγαίνει το απόγευμα στις προπονητικές εγκαταστάσεις της ομάδας για να επιστρέψει τα χρήματα. Εκεί τον περίμενε όμως ακόμα μια έκπληξη. Μιλώντας με τον Μακ Ίννες θα του εξηγήσει ότι τελικά δεν χρειάστηκαν τα χρήματα και θα του ζητήσει να τα δεχτεί πίσω, με τον τεχνικό να τον αφήνει άφωνο για μια ακόμα φορά, «Μου είπε να τα τα χρησιμοποιήσω την επόμενη φορά που θα πάω σε εκτός έδρας αγώνα να υποστηρίξω την ομάδα.»

Με δηλώσεις του στο επίσημο site της Μπρίστολ Σίτι ο Μακ Ίννες τόνισε «Έχοντας ως δεδομένο ότι ήταν 17 άτομα δεν μπορούσαμε να τους χωρέσουμε στο λεωφορείο της ομάδας, έτσι ο σύλλογος αποφάσισε να τους βοηθήσει δίνοντάς τους την δυνατότητα να πάρουνε τρένο ή ταξί για να γυρίσουν σπίτι τους.»

Η χειρονομία των παιχτών και του προπονητικού τιμ της Μπρίστολ Σίτι, δυστυχώς, αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα μέλη των ομάδων να αντιμετωπίζουν με ψυχρό και άκρως επαγγελματικό τρόπο το ποδόσφαιρο. Το άθλημα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους οπαδούς και αυτοί με τη σειρά τους αφιερώνουν χρόνο και χρήματα για να παρακολουθήσουν την ομάδα της καρδίας τις περισσότερες φόρες χωρίς να ζητούν το παραμικρό αντάλλαγμα, παρά μόνο ένα τρόπο για να ξεφύγουν λίγο από τα προβλήματά τους.

ΠΗΓΗ: Othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags