Facebook Pixel Θέλει θράσος απόψε
| 2012-11-21 17:20:00

Θέλει θράσος απόψε

Θέλει θράσος απόψε

Κρίσιμο το αποψινό ματς στη Γερμανία. Ενα ακόμη για τον Ολυμπιακό. Ολα είναι άλλωστε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Σήμερα αν και τα δύο παιχνίδια λήξουν με «άσο», ο όμιλος τελειώνει και μαθηματικά. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διατηρήσουν την ελπίδα για τους «16» έως το φινάλε.

Μπορούν; Κλασική ερώτηση. Ναι, φυσικά μπορούν. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο περιμένουν κάποιοι, επειδή η Σάλκε έχασε στο τελευταίο της ματς. Η ήττα σαν ήττα δεν λέει κάτι. Λέει μόνο σε επίπεδο ψυχραιμίας που φάνηκε να μην έχει η γερμανική ομάδα όταν βρέθηκε πίσω. Το έχει αυτό το πρόβλημα. Οι αγώνες είναι γενικά όσα βάλουμε κι όσα φάμε. Ο Ολυμπιακός έχει γκολ στο Γκελζενκίρχεν. Το να πούμε ότι πρέπει να κλείσει τους διαδρόμους και όλα τα σχετικά είναι κοινότυπο.

Αυτό που μετράει είναι να μην αφήσει τη Σάλκε να κάνει εκείνη παιχνίδι. Να πάρει εκείνος τον ρυθμό και να μην περιμένει να περάσει η ώρα. Αν την αιφνιδιάσει σε αυτόν τον τομέα, τότε έχει μεγάλη τύχη. Οι Γερμανοί είναι δυνατή ομάδα και είναι σε θέση να παίξουν στο φουλ μέχρι το φινάλε. Δεν μπορείς να ησυχάσεις ποτέ. Το είδαμε αυτό στο Φάληρο, το κατάλαβε και η Αρσεναλ που αν και προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, τελικά με το ζόρι πήρε ισοπαλία. Οδηγός για τον Ολυμπιακό; Στο Λονδίνο η Αρσεναλ έκανε κακό πρώτο ημίχρονο. Η Μονπελιέ δεν είναι έμπειρη ομάδα και όσο περνούσε η ώρα έπεφτε. Δεν υπάρχει συγκρίσιμο παιχνίδι. Ίσως το εντός έδρας που έπαιξε ο πρωταθλητής κόντρα στους «βασιλικούς μπλε». Εκεί που περίμενε και περίμενε και τελικά έχασε το παιχνίδι δίχως να το καταλάβει.

Η αποψινή κόντρα θέλει θράσος, όχι αναμονή. Αν η Σάλκε προηγηθεί νωρίς, δεν θα είναι απλά τα πράγματα. Είναι δύσκολο γήπεδο το «Βέλτινς». Η αναμονή και βλέπουμε στο τέλος ίσως να μην είναι ο σωστός δρόμος. Θέλει πάθος, θέλει δύναμη, θέλει να τους δείξεις ότι δεν είναι τα αφεντικά. Να τους αποδιοργανώσεις. Για την ακρίβεια να τους αποσυντονίσεις. Σημαντικό επίσης να μην υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές και να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός κάθε στημένη μπάλα. Το έχει κάνει πολλές φορές φέτος, μπορεί να το κάνει και σήμερα. Για να βρει φάουλ ή κόρνερ όμως, πρέπει να βγει μπροστά και να πιέσει. Οχι να είναι όλος πίσω από τη σέντρα.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags