Facebook Pixel "Έτοιμοι για όλα"
Μπάσκετ
| 2012-11-21 19:07:00

"Έτοιμοι για όλα"

"Έτοιμοι για όλα"

O Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε "κομβικό" το ματς με την Εφές Αναντολού την Πέμπτη στο ΣΕΦ, σημειώνοντας οτι "αν παίξουμε καλή άμυνα, τότε θα έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για νίκη".

«Αυτό το ματς ίσως αποδειχθεί κομβικό για την πρόκριση στους 16 που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Μαθηματικά θέλουμε ακόμη μια νίκη για να τα καταφέρουμε. Αγωνιστικά θέλουμε να δείξουμε πως ανεβαίνουμε, δεν έχουμε καμία σκέψη για ρεβάνς, θα είναι λάθος αν δούμε έτσι το ματς. Παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε τη νίκη».

Όσο για το εάν θεωρεί πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των παικτών του μετά τις νίκες επί της Αρμάνι και της Κάχα Λαμποράλ, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «δεν έχω καμία πρόθεση να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παικτών. Θέλω να έχω την εμπιστοσύνη της οικογένειας Αγγελόπουλου που με επέλεξαν. Η σχέση μου με τους παίκτες χτίζεται καθημερινά. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός. Πέρσι είχε τρεις εβδομάδες διακοπή μετά την πρώτη φάση και φέτος έχει μια. Συν το γεγονός των παραπάνω παιχνιδιών. Είναι λογικό λοιπόν να υπάρχουν βαθμολογικές και ψυχολογικές απώλειες και θα υπάρξουν και άλλες»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε και για τη βαριά ήττα στην Πόλη. «Αν θυμάστε, μετά το ματς με την Εφές παίζαμε με τον Παναθηναϊκό και η ανάλυση αυτού του ματς είχε γίνει και θέλαμε μόνο νίκη στο ντέρμπι. Είχε πει ο Παναγιώτης Φασούλας πως μόνο να χάσουμε είχαμε από αυτό το ματς και συμφωνώ καθώς όλοι μας θεωρούσαν φαβορί. Είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης με Εφές λόγω του ντέρμπι και μετά αδειάσαμε στο ματς με τη Ζαλγκίρις. Ίσως έρθει ξανά τέτοια “κριση”. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατάσταση».

Ο Ολυμπιακός δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας με τον Έλληνα τεχνικό να εξηγεί πως «η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ καλά. Οι παίκτες ανταποκρίνονται σωστά σε όλες τις εκδηλώσεις, στο βίντεο, στα βάρη, στην προπόνηση, κάτι λογικό όσο περνάει ο καιρός».

Όσο για την Εφές «εμείς θα παλέψουμε, έχουμε ένα πρέπει πίσω από το λαιμό μας στα εντός έδρας ματς, αλλά θα το συνηθίσουμε. Η Εφές είναι καλή ομάδα. Το θέμα είναι το εξής, έχει πολύ καλούς σποτ απ σουτέρ. Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο στα πικ εν ρολ και καλές αμυντικές συνεργασίες. Ιδιαίτερη προσοχή στον Φάρμαρ που μπορεί να δημιουργήσει για άλλους ιδίως. Θα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ, και τα λάθη. Είναι σημαντικό το γενικότερο σκορ, εδώ είχαμε με την Τσεντεβίτα 2/14 τελείως ανοιχτά. Παίζει ρόλο αν βάλεις σουτ γιατί αποκτάς καλύτερη ψυχολογία»

Όσο για το γεγονός πως η Εφές μπορεί να ανταποκριθεί και σε γρήγορο, αλλά και σε αργό τέμπο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ξεκάθαρος. «Νομίζω πως πρέπει να γίνει μια μίξη αργού και γρήγορου ρυθμού. Εμείς μετά από καλή άμυνα τρέχουμε καλά το γήπεδο. Πρίντεζης, Λο, Σπανούλης παίζουν καλά. Μπορεί να παίξουμε και στους 90 πόντους, αλλά και στους 60, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο σενάρια. Αν παίξουμε καλή άμυνα, τότε θα έχουμε πολλές και καλές πιθανότητες για νίκη».

Ο Τζος Πάουελ κοντεύει να κλείσει μήνα στον Πειραιά και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για την μέχρι τώρα παρουσία του Αμερικανού σέντερ. «Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη από τον Ντόρσεϊ. Αλλάξαμε τον «βασικό» ψηλό, σε εισαγωγικά γιατί όλοι είναι βασικοί, δεν είχαμε καμία απώλεια. Συνήθως όταν γίνεται αλλαγή παίκτη, πάντα η ομάδα περιμένει τον παίκτη και όχι ο παίκτης την ομάδα. Στο Μιλάνο έπαιξε λίγο στο Μιλάνο και όσο περνούσαν τα παιχνίδια παίζει και περισσότερο. Θεωρώ πως τον εντάσσουμε καλά στην ομάδα. Θεωρώ πως ακόμη όμως, υπάρχει δρόμος και περίπου σε έναν μήνα θα είναι απόλυτα έτοιμος. Μας δίνει έξτρα ώθηση στην επίθεση. Το περιφερειακό σουτ του Πάουελ ήταν ένα. Καταλαβαίνει καλά το παιχνίδι. Στο ΝΒΑ υπάρχουν και αμυντικά τρία δευτερόλεπτα, είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Είναι κάτι που μαθαίνεται, εάν ο άλλος έχει διάθεση να μάθει. Πιστεύω πως με κάποιες μεθόδους που χρησιμοποιούμε και βίντεο ειδικά γι’ αυτόν και κάποιες κουβέντες από τους προπονητές, νομίζω θα προσαρμοστεί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags