Facebook Pixel Δεν απάντησε στο (σούτ-γκολ) τηλεφώνημα!
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-22 09:54:00

Δεν απάντησε στο (σούτ-γκολ) τηλεφώνημα!

Δεν απάντησε στο (σούτ-γκολ) τηλεφώνημα!

Ένα «σουτ-γκολ τηλεφώνημα», όπως έχει περιγράψει και ο αμίμητος Μανώλης Μαυρομμάτης, που δεν το... σήκωσε ο Ρόι Κάρολ όσο κι αν το άφησε να... χτυπάει από τα 35 μέτρα ο Αυστριακός Φουκς, έβαλε τέλος στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί στους «16» του Champions League.

Γράφει ο Δ. Παπανικολάου...

Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League, αλλά η αντίδρασή τους μετά το τέλος του ματς στο Γκεζελκίρχεν, έδειξε ότι πίστευαν στην πρόκριση.

Σε κάθε περίπτωση η προσπάθεια είναι που μετράει και ο τρόπος που ο Ολυμπιακός επιχείρησε να εξουδετερώσει το παιχνίδι μιας εξαιρετικής ομάδας, με ποιότητα, ταχύτητα, πειθαρχία και γενικά ανώτερη από αυτόν.

Και το κατάφερε για 77 λεπτά. Ανεξάρτητα από τις τελικές προσπάθεις (27-6) που δείχνουν την απόλυτη επιθετική κυριαρχία της Σάλκε, οι ερυθρόλευκοι ήταν τακτικά αρκετά καλοί. Κράτησαν τις θέσεις τους, είχαν αλληλοκάλυψη στα πλάγια της άμυνας και έναν Μανωλά να τον πιεις στο... ποτήρι!

Όχι ότι ο Σιόβας πήγε άσχημα, αλλά ο Μανωλάς ξεχώρισε και φάνηκε σαν έτοιμος από καιρό! Εξαιρετικοί στα αμυντικά τους καθήκοντα και ο Τοροσίδης με τον Χολέμπας, που έπαιξαν κόντρα σε Ντράξλερ και Φαρφάν.

Τακτικά καλός, αλλά επιθετικά κακός ο Μασάντο, πολύ καλός στο α΄ ημίχρονο και «εξαφανισμένος» στο β΄ ο Γκρέκο, μακριά από Αμπντούν και Μασάντο ο Μήτρογλου, με πολλά τρεξίματα, αλλά και πολλές λάθος επιλογές οι Μανιάτης, Μοντεστό και Αμπντούν.

Η φάση του γκολ είναι η μοναδική που χαλάει την εικόνα του Κάρολ, αλλά και η πλέον καθοριστική.

Για τον Ολυμπιακό μια νίκη με την ʼρσεναλ, έστω και σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς, δεν είναι κάτι που πρέπει να το αφήσει να περάσει. ʼλλωστε πέρα από το οικονομικό ζήτημα υπάρχει και το θέμα της ευρωπαϊκής βαθμολογίας της ομάδας.

Η Ευρώπη θα περιμένει τον Ολυμπιακό και τον Φεβρουάριο του 2013 κι αυτό σημαίνει ότι οι πρωταθλητές παραμένουν εντός στόχων. Κι αν πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, η πρόκληση στο Europa League θα είναι πιο μεγάλη από την περσινή, όπου η βαθμολογική διαφορά με τον Παναθηναϊκό ενέτεινε τον εσωτερικό ανταγωνισμό.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags