Facebook Pixel Τι να πουν και τα δισεκατομμύρια!
| 2012-11-22 10:48:00

Τι να πουν και τα δισεκατομμύρια!

Τι να πουν και τα δισεκατομμύρια!

Λυπόμαστε, βέβαια, εμείς που έμεινε ο Ολυμπιακός εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Γράφει ο Κωστας Νικολακόπουλος.

Και λυπόμαστε γιατί όταν κάνεις και τις τρεις ήττες σου στις λεπτομέρειες, σε τρία παιχνίδια που ήταν έως το τελευταίο λεπτό σε τεντωμένο σκοινί και παίζονταν στο γκολ, σημαίνει πολύ απλά ότι είχες τις πιθανότητές σου.

Όμως, ας σκεφθούμε και πιο γενικά. Τι να πουν κι η Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Αμπράμοβιτς κι οι Άραβες, που επενδύουν του κόσμου τα δις! Η Σίτι μπορεί ούτε στο Γιουρόπα να μην πάει, ενώ η Τσέλσι δεν έχει καμία τύχη, νομίζω, να περάσει. Θα το φέρουν ένα ωραίο Χ Σαχτάρ και Γιούβε και θα περάσουν οι δυο τους…

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι δύσκολη διοργάνωση. Και δεν είναι μόνο να πέσεις πάνω σε όμιλο με άλλα ονόματα. Όλες οι ομάδες είναι καλές και τίποτα δεν αποτελεί έκπληξη. Γι΄ αυτό και βλέπουμε π.χ. ότι Σπαρτάκ Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχουν αποκλειστεί, παρότι έχουν κάνει μεταγραφές δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ.

Βλέπουμε πως σύλλογοι από σοβαρά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν μείνει εκτός των «16» της διοργάνωσης. Όπως ο Άγιαξ, η Άντερλεχτ, η Λιλ και βέβαια η πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ, την οποία άφησε έξω ο Ολυμπιακός.

Ολόκληρη Μπενφίκα και κινδυνεύει να αποκλειστεί. Το ίδιο κι η Γαλατασαράι, επίσης σύλλογος με μπάτζετ πολύ μεγαλύτερο από του Ολυμπιακού.

Η Σπαρτάκ Μόσχας κι αυτή όπως κι η Σίτι, ούτε στο Γιουρόπα δε θα παίξει! Και θα δείτε στην τελευταία αγωνιστική πόσες ακόμη καλές ομάδες δε θα είναι ούτε καν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μπορεί κάποιος να το θεωρήσει «παρηγοριά στον άρρωστο», όμως είναι η πραγματικότητα. Κι ο Ολυμπιακός ναι μεν από πλευράς ταμείου του ήθελε να πάει στους 16, γιατί τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ περισσότερα, ωστόσο μέσα από τη διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ έχει σαφώς περισσότερες δυνατότητες και πιθανότητες να διακριθεί, συνεχίζοντας από εκεί που τέλειωσε πέρσι.

Τότε, που για πέντε λεπτά δεν είχε προκριθεί στους «8» του Γιουρόπα, όπου αντίπαλός του δε θα ήταν κανένα θηρίο, αλλά η Σπόρτινγκ Λισαβόνας…

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags