Facebook Pixel Συνεχίζει με ψηλά το κεφάλι
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-22 15:00:00

Συνεχίζει με ψηλά το κεφάλι

Συνεχίζει με ψηλά το κεφάλι

Οποιου του μέλλει να πνιγεί τρώει ένα γκολ από το πουθενά σαν και αυτό που σημείωσε χθες ο Κρίστιαν Φουκς. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Σχεδόν από το σπίτι του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κάρολ, που μπορεί να έκανε κάκιστη εκτίμηση της φάσης, όμως από την άλλη είπε πάμπολλες φορές «όχι» σε σουτ των Γερμανών. Αρα πώς να τον κατηγορήσεις;

Ο Ολυμπιακός λέει αντίο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όχι και στην Ευρώπη και αυτό τουλάχιστον χρυσώνει κάπως το χάπι της χθεσινής εξέλιξης. Δεν είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν μειονεκτικά χθες στο «Φέλτινς Αρίνα», απλώς βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα σαφώς πιο ποιοτική και άκρως αποφασισμένη να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Κι όμως είτε με την αρωγή της τύχης είτε από δικές τους σωστές τοποθετήσεις κρατούσαν την ισοπαλία για 77 ολόκληρα λεπτά. Ομως όταν δέχεσαι επιθέσεις κατά κύματα, όταν με νύχια και με δόντια κρατάς το μηδέν και όταν (αναγκαστικά) υποχωρείς αφήνοντας στον αντίπαλο τις τακτικές σου θέσεις μέσα στο γήπεδο, είναι αναπόφευκτο να δεχθείς γκολ από μια φάση που δεν μυρίζει γκολ.

Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα; Ναι, είναι! Η Σάλκε είχε το ματς στα χέρια της, έβαλε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού με τον Φαρφάν, τον Τζόουνς και τον πιτσιρικά Ντράξλερ, σε πολλά από αυτά προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλά προφανώς δεν μπορούσε να το καταφέρει για 90 λεπτά. Ο Κάρολ ήταν κάτι παραπάνω από φύλακας άγγελος, το δίδυμο των Μανωλά - Σιόβα κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές, κι όμως η ήττα ήρθε.

Γιατί; Ισως διότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιον να κρατήσει λίγο παραπάνω την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να δημιουργήσει καταστάσεις αντεπιθέσεων. Οπως συνέβη όταν μπήκαν στο ματς οι Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ. Ο Μήτρογλου ήταν αποκομμένος, ο δε «εγκέφαλος» Μασάντο χθες ήταν μπλοκαρισμένος. Δεν υπάρχουν δάκρυα για τον Ολυμπιακό: συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ κάτι που κέρδισε με το σπαθί του και οφείλει να τιμήσει με το παραπάνω τη συμμετοχή του και σ' αυτήν τη διοργάνωση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags