Facebook Pixel «Τη δεύτερη φορά, δεν έχει συγχώρεση»...
| 2012-11-22 23:40:00

«Τη δεύτερη φορά, δεν έχει συγχώρεση»...

«Τη δεύτερη φορά, δεν έχει συγχώρεση»...

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε σήμερα στη Nova και δεν έχασε την ευκαιρία να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα στους παίκτες του, μετά τα τελευταία κρούσματα και τις αδικαιολόγητες αποβολές...

«Δεν εμφανιστήκαμε καλοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι στο ψυχολογικό κομμάτι ήμασταν ιδιαίτερα αδύναμοι κι αυτό φαίνεται από τα πολλά λάθη που κάναμε, που δε μας έχει συνηθίσει η ομάδα να κάνει τόσα λάθη. Οταν σε τέτοια παιχνίδια κάνεις τόσα πολλά κι αβίαστα λάθη λογικό είναι ότι θα το 'πληρώσεις', θα δώσεις πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Κάναμε την ανάλυση του παιχνιδιού, είδαμε κάποια πράγματα, πιστεύω ότι σε κάποια θέματα που είναι βασικά στο ποδόσφαιρο πέρα από τις ικανότητες, πέρα από την ποιότητα πρέπει να κοιτάξουμε σε τέτοια παιχνίδια να έχουμε μεγαλύτερο ειδικό βάρος, πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά στο θέμα της προσωπικότητας μέσα στο γήπεδο και της ομάδος μέσα στο γήπεδο συνολικά ώστε σε παιχνίδια τόσο δύσκολα να μπορείς να τα καταφέρνεις είτε παίζεις καλά είτε δεν παίζεις καλά».

- Ηταν μια κακή ποδοσφαιρική στιγμή για την ομάδα η οποία στιγματίστηκε κι από την αποβολή του Χακόμπο στο τέλος του αγώνα. Οι σκέψεις σας γύρω από το θέμα της πειθαρχίας στην ομάδα;

«Κοιτάξτε, εγώ θέλω να είμαι συγκεκριμένος σε κάποια πράγματα και δεν είναι για να κρύψουμε κάτι, να μην πούμε την αλήθεια στον κόσμο γιατί ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει τις προπονήσεις κι εσείς που έχετε παρακολουθήσει την ομάδα ξέρετε πολύ καλά τι γίνετε μέσα στην ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, αυτούς τους πέντε μήνες που βρίσκομαι στην ομάδα - χωρίς να είναι υπερβολή -, έχω τα καλύτερα αποδυτήρια από οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχω δουλέψει. Στους πέντε μήνες αυτούς δε μου έχει δημιουργήσει κανένας το παραμικρό πρόβλημα, ούτε μέσα στην προπόνηση, ούτε αν κάποιος έχει παίξει στην ενδεκάδα, ούτε αν κάποιος έχει βγει αλλαγή, ούτε το παραμικρό μεταξύ τους. Αρα λοιπόν, να πω ότι δεν ήμασταν υποψιασμένοι για κάποια πράγματα που έγιναν μες στον αγωνιστικό χώρο γιατί δε μας είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Τώρα, έχουν συμβεί κάποια περιστατικά που η αλήθεια είναι ότι έχουν δημιουργήσει πρόβλημα γιατί - πρώτα απ' όλα - χάνουμε σημαντικούς παίκτες στα επόμενα παιχνίδια. Και η αντίδραση του Λόρενς ήταν κακή και η αντίδραση του Λάζαρ ήταν κακή αλλά αυτή με τον Χακόμπο δεν υπήρχε και καμία αφορμή. Κι ενώ ήταν ένας από τους καλύτερούς μας παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Εντάξει . είχαμε μια συζήτηση μαζί με τον Χακόμπο, να ξέρετε ότι και στο παρελθόν έχω βγάλει και σε άλλες ομάδες ποδοσφαιριστές εκτός προπονήσεων κι ήταν καθαρά δικιά μου επιλογή και το 'χω κάνει και στο παρελθόν αυτό. Δε σημαίνει ότι ο Δώνης σαν προπονητής θέλει να 'πάρει' το κεφάλι κάποιου. Και ούτε η ομάδα μας μπορεί να χάνει καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι τρεις που προανέφερα, θα πρέπει να καταλάβουν ότι σε τέτοια περιστατικά δεύτερη φορά δε θα υπάρχει συγχώρεση κι ότι θα έχουν πάρει την τσάντα τους και θα 'ναι στο αεροπλάνο. Αυτό είναι που το λέω εδώ και το 'χω πει και στους ίδιους. Και στον Λάζαρ και στον Λόρενς αλλά και στον Χακόμπο. Αρα λοιπόν, σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να χάσουμε καλούς ποδοσφαιριστές άρα από εκεί και πέρα εξαρτάται από αυτούς σε μεγαλύτερο βαθμό και μετά από μας όπου θα πρέπει να τους βοηθήσουμε να προσαρμοστούν όσο καλύτερα και να 'μαστε κοντά τους και να μπουν όσο πιο δυνατά στην οικογένεια του ΠΑΟΚ».

- Βρισκόμαστε λίγα λεπτά πριν από την πλέον κρίσιμη προπόνηση της εβδομάδας - όπως συμβαίνει κάθε εβδομάδα - τα δεδομένα που γνωρίζουμε είναι ότι ο Λόρενς συμμετέχει κανονικά, ο Γεωργιάδης είναι εκτός, όπως κι ο Γκαρσία, ο Ετο είναι αμφίβολος. Ποια είναι η κατάσταση στην ομάδα εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα;

«Είναι ακριβώς όπως τα λέτε, σίγουρα μια εβδομάδα ακόμα θα κάνει καλύτερο στον Ρομπέρ από την άποψη ότι προέρχεται κι αυτός από τραυματισμό. Ολη την εβδομάδα δουλεύει καλά ο Λόρενς, θα δούμε και σήμερα και αύριο κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για το αρχικό σχήμα ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για ένα παιχνίδι που το θέλουμε πάρα πολύ, είναι στην έδρα μας και να παρουσιαστούμε δυνατοί».

- Επειδή την προηγούμενη εβδομάδα είχατε επισημάνει πως δε σας αρέσουν οι πολλές αλλαγές να υποθέσουμε πως η περισσότερη δουλειά αυτήν την εβδομάδα γίνεται σ' επίπεδο ψυχολογίας;

«Και σ' επίπεδο ψυχολογίας και σ' επίπεδο τακτικής συμπεριφοράς γιατί μπορεί να έχουμε κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα ή θα δούμε τι θα γίνει με τον Λόρενς κι ανάλογα που θα χρησιμοποιηθεί, όπως καταλαβαίνετε όλο αυτό το πράγμα φέρνει και κάποιες τακτικές αλλαγές στο παιχνίδι μας και νομίζω ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι προς θετικό για την ομάδα».

- Η άποψή σας για τον Ολυμπιακό;
«Τον είδαμε και χτες στο παιχνίδι του στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μια ομάδα που έχει υψηλή ποιότητα, ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τα έχει πάει και καλά και στην Ευρώπη, εξασφάλισε τη συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι μια ομάδα που σε βάθος ρόστερ είναι το πιο δυνατό ρόστερ στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι είναι πολύ διαφορετικό απ' όταν μιλάμε για μια πορεία σ' ένα πρωτάθλημα ή σ' ένα θεσμό. Θα πρέπει να 'μαστε πολύ προσεκτικοί, ειδικότερα σε κάποια σημεία όπως είναι οι στημένες φάσεις που ο Ολυμπιακός έχει πετύχει πάρα πολλά τέρματα και να προσπαθήσουμε ν' απενεργοποιήσουμε - όσο γίνεται - κάποιους παίκτες - κλειδιά που έχει στο παιχνίδι του».

- Το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό είναι κάτι περισσότερο από τη σημασία την οποία έχει;
«Νομίζω ότι κατά την άποψή μου θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία και της ομάδος. Γιατί όταν είναι μια νέα ομάδα και 'χτίζεται' θέλει τέτοια παιχνίδια, θέλει καλά αποτελέσματα, στην ψυχολογία του κόσμου, γιατί ναι μεν όλοι στην Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ πολύ δυνατό, έχει βάθος στο ρόστερ του και θα είναι δύσκολο κάποια άλλη ομάδα να τον κυνηγήσει αλλά όταν η απόσταση είναι όσο πιο μικρή γίνεται διατηρείς μεγαλύτερη 'φλόγα' και μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον», εξήγησε ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags