Facebook Pixel Να ωφελήσει και να μην βλάψει ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ!
| 2012-11-25 16:44:00

Να ωφελήσει και να μην βλάψει ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ!

Να ωφελήσει και να μην βλάψει ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ!

Να είμαστε ρεαλιστές. Ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός δεν μπορεί, να αποτελέσει κριτήριο του Ιβάν Σαββίδη για το κόσμο του "δικέφαλου". Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Όταν για δεκαετίες, γενεές του έχουν φορτιστεί από τις ιδιαιτερότητες  της κόντρας με τον Ολυμπιακό (εκφραστή του κατεστημένου για τους ΠΑΟΚτσήδες), η ... αποφόρτιση δεν εξελίσσεται σε χρόνο dt. Με άλλα λόγια; Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι περιμένουν συνθήκες παράδεισου την Κυριακή στην Τούμπα. Εάν δε, κι εφ όσον η διαιτησία δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων; Να περιμένουν συνθήκες κολάσεως !
 
 Το μήνυμα βέβαια, του Ιβάν Σαββίδη είναι σαφές. Ο εκ Ρωσίας ορμώμενος ομογενής επιχειρηματίας εξ αρχής το κατέστησε σαφές. Τα επεισόδια βλάπτουν σοβαρά την υγεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο "τσάρος" της Τούμπας δεν κόμισε γλαύκας ες Αθήναις. Η γάγγραινα αυτή χρόνια τώρα κατατρώει τα σωθικα του "δικέφαλου". Κι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι του ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκαν θετικότατα. Δια λόγων βεβαίως, βεβαίως. Δια έργων; Οψόμεθα για την Κυριακή.
 
   Ελάτε όμως, που την Κυριακή διεξάγεται ο υπ αριθμον 2 επικινδυνέστερου αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κι όπως γίνεται κατανοητό, δεν είναι δυνατόν σε τέτοιο αγώνα να τεστάρουν απόλυτα τις επιδράσεις των θέσεων του Ιβάν Σαββίδη στους φίλους του "δικέφαλου". Δεν είναι αδύνατον, να επιχειρηθεί μία αλλαγή αλλά ... Ουχί ριζοσπαστική. Η η οξύτατη προκατάληψη (εύλογη και φυσιολογική) χρόνων στον ΠΑΟΚ δεν αμβλύνεται εύκολα και γρήγορα.
   
Η ανάγκη αλλαγών στην διαγωγή της μειοψηφίας είναι ηλίου φαεινότερη. Οι οργανωμένοι φίλοι του "δικέφαλου" προτίθενται, να επιχειρήσει τιτάνια προσπάθεια, για να προσεγγίσει την ικανοποίηση των λογικών και δικαίων απαιτήσεων του νέου "μπος" της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πέρα από τις προθέσεις τους όμως, είναι η εξέλιξη του αγώνα. Αυτήν εκτός από τους παίκτες την καθορίζει κι η διαιτησία. Ουκ ολίγες φορές προκλήθηκαν εκρήξεις βίας στην Τούμπα κι εξ αιτίας κακής απόδοσης του ΠΑΟΚ εκτός από την κακή απόδοση (;) της διαιτησίας...
 
 Είναι αλήθεια όμως, πως αυτήν την Κυριακή οι συνθήκες της διεξαγωγής του ντέρμπι είναι σχετικά διαφορετικές. Και τούτο επειδή για πρώτη φορά στην ιστορία του είναι τόσο κάθετη η απαίτηση για πάταξη της βίας. Ναι, απαίτηση . Μέχρι τώρα βλέπετε, εκφραζόταν ευχές, παρακλήσεις και προειδοποιήσεις. Τώρα; Ο Ιβάν Σαββίδης εξέφρασε απαιτήσεις! Είναι δε, αδιαπραγμάτευτες. Για να δούμε, τι θα δούμε κατόπιν αυτών.   Σημασία έχει πάντως, να παίξει δυναμικά κι εκρηκτικά ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ. Για να ωφελήσει την ομάδα του. Να μην παίξει αντιαθλητικά. Για να μην την βλάψει.
 
 Υπό κανονικές συνθήκες διεξαγωγής! Έτσι;

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags