Facebook Pixel ''Παίζουμε αλλά δεν κάνουμε φάσεις!''
| 2012-11-25 19:51:00

''Παίζουμε αλλά δεν κάνουμε φάσεις!''

''Παίζουμε αλλά δεν κάνουμε φάσεις!''

Στην αδυναμία της ΑΕΚ στον τομέα της δημιουργίας φάσεων αλλά και την αξιοποίησή τους στάθηκε ο Εβαλντ Λίνεν μετά τη φιλική ήττα στο Ελ Πάσο από την Καλλιθέα.

Ο Γερμανός τεχνικός υποστήριξε ότι δεν είναι απογοητευμένος από την ήττα κόντρα στον Λεβαδειακό, ωστόσο θεώρησε ότι οι παίκτες του και ο ίδιος πρέπει να “κλέψουν” τη νοοτροπία του...

«Αυτά τα παιχνίδια, γίνονται ώστε κάποιοι παίκτες που δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής να αγωνιστούν και να βελτιώσουν ατομικά την αγωνιστική τους κατάσταση. Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν παίξει ποτέ όλοι μαζί και δεν θα παίξουν ξανά όλοι μαζί στο μέλλον. Άρα δεν θα είναι αυτή η ομάδα μας. Είναι όμως σημαντικά για τους παίκτες τέτοια παιχνίδια. Ήταν ένα ματς μονομαχιών λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου. Δεν μπορείς να δεις τρομερό ποδόσφαιρο», δήλωσε αρχικά για το φιλικό της ΑΕΚ με Καλλιθέα και πρόσθεσε γελώντας: «Ίσως το τρομερό ποδόσφαιρο να μην είναι το... στοιχείο μας. Εγώ ήθελα περισσότερο να πάρω πληροφορίες για συγκεκριμένους παίκτες».

Όσο για το αν είναι απογοητευμένος από τη διάθεση και τη νοοτροπία των παικτών του, ο Λίνεν είπε: «Η συμπεριφορά και η νοοτροπία τους είναι γενικά καλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν δημιουργούμε φάσεις. Πάλι όπως και χθες στα πρώτα 15 λεπτά πιέσαμε, αλλά από εκεί και πέρα δεν κάναμε ευκαιρίες. Έτσι γίνεται γενικά... Παίζουμε, παίζουμε, αλλά δεν παράγουμε ευκαιρίες. Δεν μπορούμε μόνο να αμυνόμαστε, αλλά όπως είπα και χθες για τα πρώτα 20 λεπτά, όταν πιέζεις έτσι πρέπει να βάλεις γκολ, γιατί αν βάζαμε το γκολ χθες θα βλέπαμε ένα άλλο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε εμείς να πάμε πιο πίσω και δεν θα είχαμε απέναντί μας μία ομάδα που θα την ένοιαζε μόνο να αμυνθεί. Γενικά, πάντως, πιστεύω ότι τέτοια παιχνίδια βοηθούν τους παίκτες. Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι δεν είχαν παίξει 90 λεπτά μέχρι τώρα. Με ρωτήσατε στην αρχή, αν είμαι απογοητευμένος. Απογοητευμένος δεν θα σας πω ποτέ ότι είμαι, γιατί αν είσαι απογοητευμένος... κλείνεις το βιβλίο».

Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να τον απογοήτευσε χθες; «Ίσως από το γεγονός ότι όλοι μας και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές δεν συνειδητοποιήσαμε ότι ένα παιχνίδι που δεν μπορούσαμε να το κερδίσουμε, όπως φαινόταν, δεν έπρεπε να το χάσουμε. Ίσως σε εκείνο το σημείο του αγώνα, έπρεπε, να παίξουμε πιο πίσω, πιο κλειστά και να πάρουμε τον ένα βαθμό. Ο Λεβαδειακός έχει τέσσερις βαθμούς από ισοπαλίες. Ούτε εγώ, ούτε η ομάδα έχουμε αυτή την νοοτροπία για να κάνουμε τέτοιο σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, αλλά ίσως λάθος που δεν έχουμε αυτή τη νοοτροπία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags