Facebook Pixel "Ποιος Λίνεν; Με Βλάχο και ...Αρδίζογλου"!
| 2012-11-27 11:30:00

"Ποιος Λίνεν; Με Βλάχο και ...Αρδίζογλου"!

"Ποιος Λίνεν; Με Βλάχο και ...Αρδίζογλου"!

Μια γάτα στον σκύλο! Ο Χρήστος Αρδίζογλου μιλά για την κατάντια της ΑΕΚ, τον Λίνεν "που δεν χρειαζόταν" και όσους έχουν ή δεν έχουν ...καρύδια! "Εγώ στο ποδόσφαιρο είμαι γάτα"!

Ιδού η άποψη του Χρήστου Αρδίζογλου:

"Η ΑΕΚ στο ματς με τον Λεβαδειακό έπαιξε μόνο για 20 λεπτά. Στην αρχή δηλαδή, που έκλεβε κάτι χαμένες πάσες από τον Λεβαδειακό. Στη συνέχεια φάνηκε η πείρα που λείπει από την Ένωση. Γιατί στις φάσεις που έγιναν, αν υπήρχαν παίκτες με εμπειρία, θα είχαν περάσει και τον τερματοφύλακα... Εδώ όταν το σκορ έγινε 0-1 τους κυρίεψε η ηττοπάθεια και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Τα παιδιά στην ΑΕΚ είναι μικρά, άπειρα, οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα.

Εγώ, απ' την αρχή τα έλεγα. Μέχρι το τέλος τη χρονιάς θα παλεύει να σωθεί η ΑΕΚ. Πάλι καλά που έρχεται ο κόσμος και υπάρχει σφυγμός... Απορώ, πάντως, πώς πάνε οι οπαδοί της Ένωσης στο γήπεδο. Εγώ αν ήμουν φίλαθλος δεν θα πήγαινα καθόλου. Δεν βλέπεις μπάλα πια. Επιτρέπεται το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάντια; Και δεν τα λέω αυτά μόνο για την ΑΕΚ αλλά και για τις άλλες ομάδες που έρχονται στο ΟΑΚΑ και παίζουν αμυντικά. Δεν βλέπω πουθενά ποδόσφαιρο.

Αυτή η κατάντια είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν καλοί προπονητές. Με αποκαλούν πολλοί αντιΑΕΚτζή. Οι άλλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν αυτή την εικόνα. Εγώ όχι. Γι' αυτό φωνάζω να δοθεί προσοχή στις Ακαδημίες και να υπάρξει οργάνωση με στελέχωση με τα κατάλληλα πρόσωπα, τα οποία θα έχουν παίξει μπάλα. Αυτοί όμως δεν κάνανε τίποτα σωστό. Μόνο για δημόσιες σχέσεις είναι.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ δεν χρειαζόταν ο Λίνεν! Τι κάνει, δηλαδή, ο Λίνεν; Ο Βλάχος έκανε περισσότερη δουλειά με τα πιτσιρίκια από τον Γερμανό. Μην φορτώνουμε ευθύνες τον Βαγγέλη. Άφησε τον Βλάχο στην ομάδα κι ασχολήσου με τις Ακαδημίες. Ο άνθρωπος είχε παιδιά αγύμναστα, χωρίς δύναμη, χωρίς να έχουν σχέση με τον αγωνιστικό χώρο. Για να κάνεις μια μεγάλη ομάδα θέλεις χρόνο, υπομονή και σωστές κινήσεις στο στήσιμό της όταν αγωνίζεται. Δεν γίνεται δηλαδή με Λεβαδειακό να βάζεις ένα ψηλό παιδί, σαν κυπαρίσσι να παίξει έξω αριστερά. Βάλε τον Τσίτα σέντερ φορ να σου πάρει κεφαλιά, να κάνει το γκολ... Οι αλλαγές που έγιναν μείωσαν την ομάδα. Βάλε παιδιά που να τρέχουν...

Έχω βαρεθεί να βλέπω τα ίδια και τα ίδια σε κάθε αγώνα. Δέκα άτομα πάνε προς τα πίσω και μετά απορούν γιατί δεν μπαίνει γκολ. Ούτε κινήσεις στο γήπεδο, ούτε επίθεση στην έδρα σου. Ούτε ομάδα παλαιμάχων δεν παίζει έτσι.

Στο ποδόσφαιρο με το που υποδέχεσαι την μπάλα, τη δίνεις και φεύγεις στον κενό χώρο, ή αν έχεις τα καρύδια, κάνεις ατομική προσπάθεια και περνάς όλη την ομάδα. Τα παιδάκια δεν ξέρουν τίποτα. Τα λυπήθηκα όταν τα είδα το καλοκαίρι. “Αυτοί θα παίξουν και θα αντιμετωπίσουν τα θηρία;”, αναρωτιόμουν. Πάλι καλά που πολεμάνε...

Πρέπει όμως να μάθουν, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει “δεν αξίζω”. Ή παίζεις ή φεύγεις... Εξάλλου, οι Έλληνες είναι τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο.

Όπως επισήμανα και παραπάνω, χρειάζονται τα κατάλληλα άτομα. Κανείς δεν είπε από αυτή την ΑΕΚ, “έλα εδώ, ρε Αρδίζογλου, να διδάξεις”. Εγώ στις δημόσιες σχέσεις και στις κουβέντες είμαι άσχετος. Στο ποδόσφαιρο είμαι γάτα... Αν ήμουν εγώ προπονητής θα έκανα άλλα πράγματα. Εγώ θα πω σε έναν πιτσιρικά στην επίθεση τι κινήσεις θα κάνει, πώς θα παίξει. Το Σάββατο η ΑΕΚ έκανε 4-5 κλασικές ευκαιρίες και δεν έβαλε γκολ. Δεν έπρεπε ο προπονητής να δώσει ειδικές οδηγίες σε παίκτες που το... έχουν; “Μπες 10 μέτρα πιο μέσα, κάνε ατομική προσπάθεια, πέρνα τον αμυντικό”. Εγώ θα έμπαινα μέσα... Παίρνανε την μπάλα με κατεβασμένο το κεφάλι χωρίς να κοιτάζουν πουθενά. Αυτό είναι θέμα προπονητή. Πρέπει να τους διδάξει. “Τι κάνεις, ρε, εκεί πέρα; Σήκωσε το κεφάλι, δες γήπεδο, κάνε κίνηση”.

Αλλά η ΑΕΚ έχει καταντήσει να θέλει τους παλαίμαχους... ρουφιάνους. Δεν τους εκματελλεύεται σωστά. Αυτή είναι η ΑΕΚ. Δικά της παιδιά και τους ρίχνει πόρτα...Τον Μαύρο τον είχαν για να μαζέψει εισιτήρια και τον άδειασαν. Τι να λέμε τώρα;".

Συντάκτης: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags