Facebook Pixel Μία ώρα πραγματικού Τζεμπούρ
| 2012-11-27 13:30:00

Μία ώρα πραγματικού Τζεμπούρ

Μία ώρα πραγματικού Τζεμπούρ

Aν υποθέσουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει πως εάν ο Ολυμπιακός έχανε στην Τούμπα μπορεί να έχανε το πρωτάθλημα, τότε η ισοπαλία είναι καλό αποτέλεσμα για τον πρωτοπόρο. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.

Αν από την άλλη σταθούμε στο ματς, τότε οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρέπει να είναι χαρούμενοι για το τελικό «Χ»: σε δεύτερο σερί παιχνίδι έδειξαν μικρή ανθεκτικότητα -στον ελάχιστο χρόνο που άφησαν την μπάλα στον ΠΑΟΚ δέχτηκαν δυο-τρεις φάσεις και τελικά ένα γκολ. Το ότι ο σκόρερ ήταν ο Αθανασιάδης δεν τιμά το αμυντικό δίδυμο των νεαρών του Ολυμπιακού: στη φάση της ισοφάρισης τον έχασαν και ο Μανωλάς και ο Σιόβας. Ευθύνη για τη μη νίκη έχουν βέβαια και οι επιθετικοί: ο Φουστέρ κυρίως, αλλά και ο Αμπντούν σπατάλησαν ευκαιρίες, ενώ ο Μήτρογλου δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα. Από την άλλη, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αρκούσε μία ώρα σπουδαίου ποδοσφαίρου από τον Τζεμπούρ, για να φανεί η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο γιγάντια. Στο τέλος, πάντως, έμοιαζαν όλοι ευχαριστημένοι: ο Ολυμπιακός κράτησε το αήττητο και ο ΠΑΟΚ δεν πλήγωσε τον κόσμο του. Ο Δώνης ίσως να κέρδισε και πόντους.

Κατά τα άλλα, αν ο Ρότσα μπορούσε να λύσει απλά με την παρουσία του όλα τα προβλήματα του ΠΑΟ, θα ήταν θαυματοποιός: δεν είναι. Από τον Πλατανιά ο ΠΑΟ έχασε για δυο λόγους: ο πρώτος γιατί δεν έχει αναπληρωματικό του (τιμωρημένου) Βιτόλο κι ο δεύτερος γιατί δεν είναι ποδοσφαιριστής ο Φορναρόλι. Και τα δύο αυτά τα κληρονόμησε ο Χουάν από τον Φερέιρα: μοιάζουν άλυτα. Ο Αναστασιάδης ξύπνησε τους παίκτες του Πλατανιά. Θα τον σώσει εύκολα.

Οπως εύκολα θα μπει και ο Αστέρας Τρίπολης στα πλέι οφ: τα γκολ του Ντε Μπλάζι και του Ουσέρο επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι οι ξένοι του Αστέρα είναι ποδοσφαιριστές σπάνιας ράτσας: απέναντί τους ο καλός Πανιώνιος κατόρθωσε μόνο να χάσει αξιοπρεπώς!

Αν φέτος υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον είναι ότι ακόμα και κάποιες προβλεπόμενες νίκες έρχονται μόνο με κόπο. Ο ΠΑΣ π.χ., αλλά και ο Ατρόμητος για να κερδίσουν ΟΦΗ και Ξάνθη δυσκολεύτηκαν αφάνταστα. Ο Χριστόπουλος ζήτησε συγγνώμη για το κακό δεύτερο ημίχρονο, ο Μπάγεβιτς σώθηκε από το γκολ του Φυντανίδη στις καθυστερήσεις. Τίποτε από αυτά δεν είναι τυχαίο: ο ΠΑΣ βραχυκυκλώθηκε όταν η άμυνα του Αναστόπουλου σουλουπώθηκε χάρη στον σπουδαίο Σάαρ, ο Ατρόμητος είχε προβλήματα στην επίθεση διότι δεν ξεκίνησαν πάλι παίκτες όπως ο Σουμπίνιο, ο Επστάιν, ο Μπέλιτς. Ο ΟΦΗ πλήρωσε την αποβολή του Βερόν όσο και η Κέρκυρα αυτή του Γιάντση: η ομάδα του Μάντζιου φοβήθηκε τη Βέροια και οπισθοχώρησε -η τελική ισοπαλία μετά το γκολ του Ολαϊτάν ήταν λίγο τιμωρία.

Τέλος είχαμε την ήττα της ΑΕΚ από τον Λεβαδειακό, ήττα πικρή, και με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου άδικη, αλλά εξηγήσιμη. Η ΑΕΚ επανέλαβε όσα με τον Ολυμπιακό: πολλή πίεση στην αρχή -ξεφούσκωμα, λόγω έλλειψης ενέργειας στην επανάληψη. Ο Παράσχος το ήξερε: η ομάδα του άντεξε και κέρδισε εκμεταλλευόμενη κι αυτή ελλείψεις της άμυνας της «Ενωσης» που, αν και δεν δέχεται πολλά γκολ, παραμένει ασταθής. Θα εξηγήσω το πρόβλημα προσεχώς αναλυτικά.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags