Facebook Pixel Οι 100 μέρες του Βιντιάδη
| 2012-11-27 20:14:00

Οι 100 μέρες του Βιντιάδη

Οι 100 μέρες του Βιντιάδη

Όταν μπήκε στη ζωή της ΑΕΚ ο Βιντιάδης, ήταν κατακαλόκαιρο, η ομάδα βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στα Σπάτα υπήρχαν επί της ουσίας δυο διοικήσεις. Η ΑΕΚ του (ολομόναχου) Μαύρου και η ΑΕΚ του Δημητρέλου που είχε την πλήρη στήριξη του συστήματος, το οποίο οδήγησε την ομάδα στο χείλος του γκρεμού.
 

Με τον Δημήτρη Βιντιάδη, τα πρώτα ραντεβού, κατόπιν μεσολάβησης του Γιάννη Βούρου, έγιναν τις τελευταίες μέρες του Μαΐου στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι.

Από τον Απρίλιο, αναζητούσε λύση για την ΑΕΚ ο Βούρος, προφανώς κατόπιν συνεννόησης με τον Σταύρο Αδαμίδη. Το διάστημα που ήταν στο φόρτε η προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του Νικολαΐδη, ο Γιάννης Βούρος συνομιλούσε με τον Πέτρο Παππά για την εξεύρεση λύσης. Έκανε ραντεβού με τον ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, προσπάθησε να πείσει τον επιχειρηματία Υφαντή (της γνωστής αλυσίδας αλλαντικών) να ασχοληθεί με την ΑΕΚ και είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Δημήτρη Βιντιάδη. Ρωτώντας λίγες μέρες μετά το Πάσχα τον πρώην βουλευτή για το εύρος της οικονομικής επιφάνειας του Βιντιάδη, η απάντηση Βούρου ήταν σαφής: «Η οικογένεια έχει πολλά χρήματα. Αλλά μόνος του ο Βιντιάδης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Άντε να βάλει μέχρι ένα εκατομμύριο. Πρέπει να βρεθούν άλλοι δέκα, για να συγκεντρωθεί ένα κεφάλαιο 10 εκατομμυρίων...».

Στην επεισοδιακή γενική συνέλευση της 1ης Αυγούστου, η παρέα των Δημητρέλου, Supporters, Aδαμίδη πέτυχε να μην εισέλθουν στο ΔΣ της ΠΑΕ άνθρωποι του Μαύρου, έτσι ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ελέγχουν και να κατευθύνουν τα πράγματα. Και επιπλέον, να μην γίνουν έλεγχοι στα βιβλία στη «μετά Νικολαιδη εποχή» και ιδίως στο διάστημα της θητείας Αδαμίδη. Ο Δημητρέλος τα πήρε όλα πάνω του και την Παρασκευή 17 Αυγούστου, στο e-mail του τότε διευθύνοντα συμβούλου (και όχι της ΠΑΕ ΑΕΚ) εισέρχεται επιστολή ξένης τράπεζας και δημοσιοποιείται το όνομα του Δημήτρη Βιντιάδη.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα ότι consortium Ελλήνων και ξένων επενδυτών ενδιαφέρεται για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ, ότι θα ξεκινούσε νομικός και οικονομικός έλεγχος και ότι «λόγω της ύπαρξης ρήτρας εμπιστευτικότητας μεταξύ των δύο πλευρών δεν μπορεί προς το παρόν να δοθεί στη δημοσιότητα κάποια άλλη πληροφορία».

Από εκείνη την ημέρα ξεκινά η «Βιντιάδα», με τον Δημητρέλο να δηλώνει ότι η πλευρά του υποψήφιου επενδυτή, μέσω εγγράφου που έστειλε στην ΑΕΚ, ζήτησε προθεσμία δύο μηνών για να κάνει τον έλεγχο στα βιβλία της ΠΑΕ.

Στη σελίδα 13 το πλήρες χρονικό με τις «100 μέρες Βιντιάδη» στην ΑΕΚ. Εκατό ημέρες, με δυο ανακοινώσεις, μια επίσκεψη σε Σπάτα και ΟΑΚΑ, έλεγχοι και ξανά... έλεγχοι, κουρέματα, ούτε ένα ευρώ για ταμειακή διευκόλυνση και πολλά ευχολόγια (από μέσα ενημέρωσης) για εκατομμύρια που θα επενδυθούν στην ΑΕΚ.

Ο Χάρις δίνει τη σοβαρή υπόσταση

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, επιστρέφοντας από διακοπές ο Γιάννης Βούρος, πήγε στο μαγαζί του Μαύρου στο Καλαμάκι. Συζήτησαν για Βιντιάδη και όταν ο Μαύρος του ζήτησε να του τηλεφωνήσει μπροστά του, ο πρώην βουλευτής αρνήθηκε να μπει σ' αυτή τη διαδικασία.

Την Τρίτη 21 Αυγούστου, δίνεται ακόμα πιο σοβαρή υπόσταση στο επενδυτικό ενδιαφέρον από Βιντιάδη, με την αποκάλυψη πως η τράπεζα Seymour Pierce και ο ιδιοκτήτης της Κιθ Χάρις, υπογράφουν μαζί με τον Βιντιάδη την πρόταση για την ΠΑΕ. Γράφονται χιλιάδες λέξεις για τον 59χρονο διάσημο Άγγλο deal-maker και την τεράστια εμπειρία που κουβαλά σε ντιλ από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο στην Πρέμιερ Σιπ. Στη συνέχεια :

Παρασκευή 24 Αυγούστου: Άνθρωπος του Βιντιάδη πάει στα Σπάτα για να πάρει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ προκειμένου να ξεκινήσει ο έλεγχος της εταιρείας.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου: Ο Δημήτρης Βιντιάδης έχει για πρώτη και τελευταία φορά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θωμά Μαύρο (καλώντας τον με απόκρυψη!), τότε πρόεδρο της ΠΑΕ. Κυκλοφορεί ως ανέκδοτο, ότι το τηλεφώνημα έγινε από γνωστό γιαουρτάδικο της Γλυφάδας.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου: Ο Βασίλης Βιντιάδης δηλώνει στη «L.S.» ότι ο γιός του και ο Χάρις ψάχνουν την καλύτερη λύση για την ΑΕΚ. Για τον πατέρα Βιντιάδη, λέγεται, πως έχει παρευρεθεί σε αρκετά ματς του Ολυμπιακού, σε σουΐτα στο Καραϊσκάκη.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου: Ο Κιθ Χάρις δηλώνει στη «Sportday» «πάμε για deal». Την ίδια μέρα ο Ανδρέας Δημητρέλος τονίζει κατηγορηματικά: «Κοντά σε συμφωνία με Χάρις – Βιντιάδη».

Πρώτη επίσκεψη, πρώτη ανακοίνωση

Ανήμερα του Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου) κι ενώ σε γνωστό γιαουρτάδικο της Γλυφάδας το γιόρταζαν, έφτασε στην Αθήνα ο Κιθ Χάρις,. Και λίγο πριν τις 9 το βράδυ μαζί με Βιντιάδη πέρασε την πύλη των Σπάτων όπου και τους υποδέχτηκε σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ (Μαύρος, Δημητρέλος, Τσιάρτας, Κωστής, Μπόβαλης).

Την άλλη μέρα, από γνωστό γιαουρτάδικο της Γλυφάδας διέρρευσε η πληροφορία ότι πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τη Ν. Φιλαδέλφεια, Χάρις και Βιντιάδη. Δημοσιογράφοι πάντως που πήγαν στην περιοχή, ορκίζονται πως πάνω από το χώρο του γηπέδου δεν πέταξε εκείνο το πρωινό του Σαββάτου ούτε... μπεκάτσα.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου: Ο Δημήτρης Βιντιάδης κάνει την πρώτη του (γραπτή) δήλωση, η οποία αφορά το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην ΑΕΚ. «Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων επιβεβαιώνουμε ότι εξετάζουμε την πιθανότητα επένδυσης στην ΠΑΕ ΑΕΚ και είμαστε στη διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων που έχουμε λάβει από την ΠΑΕ. Συνεργαζόμαστε με την επενδυτική τράπεζα Seymour Pierce, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην πρόεδρος της Football League, Keith Harris. Περαιτέρω ενημέρωση θα γίνεται αποκλειστικά μέσω γραπτών ανακοινώσεων».

Το ίδιο βράδυ, Χάρις και Βιντιάδης θα παρακολουθήσουν από την εξέδρα των επισήμων του ΟΑΚΑ το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη. Εισήλθαν στο γήπεδο από τα αποδυτήρια του «Σπύρος Λούης» και αποχώρησαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, χωρίς να κάνουν την παραμικρή δήλωση.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου: Ο Κιθ Χάρις αναχωρεί για την Αγγλία. Έκτοτε δεν ξανακούσαμε νέα του.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου: Ο Νίκος Νοτιάς φέρεται να συναντιέται με τον Δημήτρη Βιντιάδη προκειμένου να κάνουν κάποιες πρώτες συζητήσεις για το deal.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου: Ο Δημήτρης Βιντιάδης συναντάει τους Supporters και ο εκ των νυν αντιπροέδρων της ΠΑΕ, Γιώργος Γρυσμπολάκης δηλώνει μία μέρα μετά πως στην τρίωρη κουβέντα που είχε με τον υποψήφιο επενδυτή κατάλαβε ότι είναι ένας πολύ σοβαρός και θετικός άνθρωπος.

Τα... 23 ερωτήματα Βιντιάδη και η αποπομπή Μαύρου

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν τις 8 το βράδυ φτάνει στα γραφεία της ΠΑΕ με e-mail, η επιστολή του Δημήτρη Βιντιάδη, η οποία περιέχει 23 ερωτήματα. Η επιστολή δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας, αλλά αντ' αυτής, η ΑΕΚ εκδίδει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ο κ. Βιντιάδης έχει συστήσει εταιρεία με την ονομασία HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS LTD και ότι ο υποψήφιος επενδυτής έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία SEΥMOUR PIERCE για το πλάνο χρηματοδότησης!

Την άλλη μέρα η ΑΕΚ έχασε στη Ν. Σμύρνη και έτσι δόθηκε η χρυσή ευκαιρία να αποπέμψουν τον Μαύρο, μέσω της απόφασης απομάκρυνσης Βλάχου.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου: Ο Ανδρέας Δημητρέλος δηλώνει πως πριν διώξει τον Βλάχο, ενημέρωσε τον Δημήτρη Βιντιάδη!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου: Ο Ανδρέας Δημητρέλος στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ αποκάλυψε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του Δημήτρη Βιντιάδη ότι θα μπει στην ΑΕΚ και έχει έτοιμο το σχέδιο διάσωσής της. Προκηρύσσεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 23,5 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχής 1,2 ευρώ και λήξη της διαδικασίας στις 15 Νοέμβρη!

Σάββατο 13 Οκτωβρίου: Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πριν τις 25 του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η είσοδος του Δημήτρη Βιντιάδη στην ΠΑΕ. Μάλιστα φημολογείται έντονα πως ο υποψήφιος επενδυτής θα αναλάβει και την προεδρία της ΑΕΚ!

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου: Εκπρόσωποι του υποψήφιου Δημήτρη Βιντιάδη, συνοδευόμενοι από τον Ανδρέα Δημητρέλο επισκέφτηκαν την Εφορία και ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου: Ο Ανδρέας Δημητρέλος συναντήθηκε με τον Assistant Director της Seymour Pierce, Τομ Σέλντον και την πλευρά Βιντιάδη στα γραφεία της Niva Shipping Ltd. Οι υποψήφιοι επενδυτές ζήτησαν τη λίστα cash flow.

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου: Ο Ανδρέας Δημητρέλος δηλώνει πως σε μία εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Μία μέρα αργότερα στέλνει συμπληρωματικά έγγραφα στην πλευρά Βιντιάδη.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου: Στα χέρια των στελεχών της Seymour Pierce βρίσκονται το πόρισμα για τις οφειλές της ΑΕΚ προς τρίτους και ένας άτυπος ισολογισμός της ΠΑΕ μέχρι και τις 30/9/2012.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου: Στα χέρια του Δημήτρη Βιντιάδη βρίσκεται πλέον και το μετοχολόγιο της ΠΑΕ.

Η «δεδομένη επιθυμία» του Βιντιάδη

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου εκδόθηκε η δεύτερη ανακοίνωση Βιντιάδη, με την οποία γνωστοποίησε τη «δεδομένη επιθυμία» του να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του «δικεφάλου»:

«Η επιθυμία της οικογένειάς μας και των συνεργατών της να αποκτήσουμε την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι δεδομένη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε τη διαπραγμάτευση με όλους τους πιστωτές της ομάδας για τη συμφωνία διευθέτησης όλων των υποχρεώσεών της και ευελπιστούμε ότι όλοι θα δείξουν κατανόηση και διάθεση συνεργασίας. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τις παραμέτρους της προσφοράς μας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ. Μέχρι τότε, ζητάμε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ την αμέριστη συμπαράσταση τους στην ομάδα μας».

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου: Γίνεται γνωστό πως οι Ηλίας Βιντιάδης και Βίκτωρ Παππάς θα μετέχουν για λογαριασμό του Δημήτρη Βιντιάδη στις διαπραγματεύσεις με τους 188 πιστωτές της ΠΑΕ για haircut.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου: Ξεκινάνε οι επαφές με τους πιστωτές. Πρώτη σειρά παίρνουν οι προμηθευτές.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου: Κυκλοφορεί σενάριο σύμφωνα με το οποίο «ναυαγεί» η κίνηση Βιντιάδη. Στα Σπάτα δηλώνουν άγνοια, τονίζοντας πως ο 32χρονος επιχειρηματίας είναι εκνευρισμένος από τα δημοσιεύματα...

ΠΗΓΗ: Live Sport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags