Facebook Pixel Πώς να σηκώσει κεφάλι;
| 2012-11-28 16:48:00

Πώς να σηκώσει κεφάλι;

Πώς να σηκώσει κεφάλι;

Αυτή την εποχή, ο Ρότσα πασχίζει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, να ανυψώσει το ηθικό ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν σε θερμοκρασία κατάψυξης, να δώσει μια αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα και να τους θυμίσει απλές χαρές του ποδοσφαίρου:

Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης...

Πώς είναι να βάζεις γκολ, να νικάς, να πανηγυρίζεις με τους συμπαίκτες σου, να σε χειροκροτεί ο κόσμος. Με άλλα λόγια προσπαθεί να (ξανα)φτιάξει μια ομάδα που είχε ξεχάσει τον τελευταίο καιρό να κάνει κάτι περισσότερο από τα απολύτως αναγκαία και συμβατικά.

Οπως αντιλαμβάνεται κανείς, θαύματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και χρειάζεται προσπάθεια πολύ για να μπορεί ο Παναθηναϊκός να κερδίζει παιχνίδια, είτε ο αντίπαλός του συγκαταλέγεται στους «μεγάλους», είτε στους «μικρούς» ή τους «μικρομεσαίους». Αυτό που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει ακόμα, είναι να κερδίζει ΚΑΙ τους διαιτητές. Για να φτάσει στο σημείο να κερδίζει και τους διαιτητές, να φτιάξει δηλαδή μια τόσο δυνατή ομάδα που να κερδίζει ακόμα και με κόντρα διαιτησία, ακόμα και με σφυρίγματα εις βάρος του, έχει πολύ δρόμο να διανύσει.
Μέχρι και αν γίνει αυτό όμως, αυτό που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός -όπως και όλες οι ομάδες, θέλω να πιστεύω- είναι ισονομία και εφαρμογή των κανονισμών. Ο κύριος Αρετόπουλος και οι συνεργάτες του, είτε δεν είδαν σωστά (οπότε είναι ακατάλληλοι για να διαιτητεύουν), είτε είδαν πάρα πολύ καλά, αλλά επέλεξαν να υποδείξουν αυτά που υπέδειξαν ή να μην υποδείξουν τα άλλα - αν ισχύει αυτό, φυσικά δεν μιλάμε για απλή ακαταλληλότητα, ασχετοσύνη ή ανεπάρκεια.

Και φυσικά, όταν αντί για «Δαμόκλειος Σπάθη», δηλαδή οριστική διαγραφή από τους πίνακες και έμμεση προτροπή του τύπου «δεν κάνεις για διαιτητής, τράβα βρες κάτι άλλο να κάνεις», οι ακατάλληλοι μπαίνουν στο ψυγείο για λίγες εβδομάδες ή μήνες κι όταν πέσει η σκόνη επιστρέφουν να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, προκοπή δεν γίνεται.

Φυσικά δεν περιμένω και καμία προκοπή όσο κι αν φωνάζουν από τον Παναθηναϊκό. Το όλο σύστημα του ποδοσφαίρου έχει γραμμένο τον Παναθηναϊκό εκεί που δεν πιάνει μελάνι, τα «εγκλήματα κατά της Ελλάδας» συντελούνται μόνο όταν ευνοείται ο Παναθηναϊκός και όχι όταν αδικείται και η άγαρμπη επικοινωνιακή πολιτική που έχει ακολουθήσει η ΠΑΕ ή η «Συμμαχία» εδώ και καιρό (ανακοινώσεις, «τιτιβίσματα» και φωνές ακόμα και για μια κίτρινη κάρτα) έχουν αποδυναμώσει τις θέσεις της ομάδας: όπως έλεγα εδώ και καιρό, όταν φωνάζεις συνέχεια και για τα πάντα, κάποια στιγμή που θα σε σφάξουν στο γόνατο (όπως έγινε στο ματς με τον Πλατανιά) θα βρεθούν κάποιοι που θα πουν «πάλι φωνάζουν αυτοί; Κουράστηκα να τους ακούω!», χωρίς να μπουν στην ουσία του πράγματος, δηλαδή αν έχεις δίκιο ή όχι.

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags