Facebook Pixel Θα γίνει... συνήθεια
| 2012-11-29 10:06:00

Θα γίνει... συνήθεια

Θα γίνει... συνήθεια

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την έφεση του Ολυμπιακου στις στημένες φάσεις, οι οποίες όμως ίσως να καταδεικνύουν και πρόβλημα «παραγωγής» ποδοσφαίρου απο τους πρωταθλητές.

Για το διαδικαστικό της πρόκρισης του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου απομένει η ρεβάνς στην Πάτρα και ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει το «εισιτήριο» μετά τη χθεσινή τους νίκη.

Το θέμα βέβαια δεν είναι αυτό καθώς η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη, αλλά το ότι οι πρωταθλητές επικράτησαν της αντιπάλου τους με 2-0 χάρη σε δύο γκολ από «στημένες» φάσεις. Ασφαλώς και οι προπονητές έχουν δίκιο όταν δίνουν τόση βαρύτητα στον συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού, γιατί η στατιστική (όσο και αν στο ποδόσφαιρο δεν έχει τη σημασία που έχει στο μπάσκετ) αποδεικνύει ότι όντως οι «στημένες» φάσεις είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα.

Άλλο όμως αυτό κι άλλο το νʼ αποτελούν οι «στημένες» μπάλες την πιο παραγωγική διαδικασία για την επίτευξη γκολ. Σαφώς και δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι «καλοδεχούμενα» τα γκολ που πετυχαίνει μια ομάδα από φάουλ ή κόρνερ.

Κάτι τέτοιο θα ήταν τρελό, αλλά μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να παράγει ποδόσφαιρο, ειδικά όταν η αναφορά έχει να κάνει με τις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτό που βλέπει κάποιος είναι ότι τα μισά γκολ των «ερυθρόλευκων» έχουν μπει από «στημένες» φάσεις, κάτι που σίγουρα θέλει και ικανότητα και δουλειά στις προπονήσεις, αλλά απʼ την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα από την οποία έχει κάποιος απαιτήσεις σε ότι αφορά την παραγωγή ποδοσφαίρου.

Να δει δηλαδή ωραία πράγματα στο γήπεδο, να δει αυτοματισμούς, να δει καλή κυκλοφορία μπάλας, να δει ένα γκολ μετά από δέκα πάσες και μια ωραία κάθετη στην αντίπαλη περιοχή. Να δει δηλαδή ποδόσφαιρο που θα έχει ρυθμό, ποδόσφαιρο που θα έχει ταυτότητα που θα «γράφει» Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» στη χθεσινή αναμέτρηση με την Παναχαϊκή χρειάστηκαν δύο στημένες φάσεις για να «λύσουν το γόρδιο δεσμό» και αυτό σίγουρα δεν είναι ούτε το πλέον ευχάριστο (σαν εικόνα στον αγωνιστικό χώρο) για τους φίλους του αλλά ούτε και ο ιδεατός τρόπος αγωνιστικής φιλοσοφίας του συλλόγου. Καλό θα είναι λοιπόν μαζί με τη δουλειά (που όντως κάνει ο Ζαρντίμ στου Ρέντη στις στημένες μπάλες) νʼ αναδειχθούν και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι των πειραιωτών.

Γιατί το να σκοράρει μια ομάδα κάποια «δουλεμένα» γκολ στις στημένες φάσεις όντως δείχνει δουλειά και προεργασία στην προπόνηση. Το να πετυχαίνει όμως τα μισά της γκολ από φάουλ ή κόρνερ ίσως να καταδεικνύουν και πρόβλημα «παραγωγής» ποδοσφαίρου και αυτό είναι ζήτημα το οποίο καλείται να λύσει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και καλά κάνει και σίγουρα θέλει να βλέπει καλύτερη εικόνα της ομάδας και όχι μόνο γκολ από φάουλ ή κόρνερ.

REDάκια

*Ο Ζαρντίμ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στο φινάλε του ματς τον Μασάντο και έβγαλε τον Βλαχοδήμο. Έναν παίκτη δηλαδή που είχε παίξει ελάχιστα φέτος και η «απάντηση» ήρθε από τον κόσμο που αποδοκίμασε.
*Ο Τάτος ήταν στην αποστολή και δε χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό. Τον αδίκησε τον νεαρό μέσο ο Ζαρντίμ γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να βάλει αυτόν στη θέση του Βλαχοδήμου και όχι τον Μασάντο, που έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Δε θα «έχανε η βενετιά βελόνι» αν δεν αγωνιζόταν χθες ο Μασάδο.
*Σημαντική εξέλιξη για τους «ερυθρόλευκους» η επιστροφή του Πάμπλο Κοντρέρας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των πειραιωτών.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags