Facebook Pixel Τα παιδιά της Παιανίας
| 2012-11-30 14:18:00

Τα παιδιά της Παιανίας

Τα παιδιά της Παιανίας

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει για τη νίκη (4-0) του Παναθηναϊκού επί της Προοδευτικής και τα έξι παιδιά της Παιανίας!

Πόσα πράγματα μπορείς να δεις και να αξιολογήσεις σε μία... προπόνηση 45 λεπτών; Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα κόντρα στην Προοδευτική οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμοιαζαν να κάνουν ασκήσεις τακτικής. Ενα σύνολο που μπορεί να διέφερε πολύ σε σχέση με τον... μέσο όρο της φετινής 11άδας του «τριφυλλιού» μοιάζει, όμως, πολύ κοντινή ως εικόνα με την ομάδα που θα φορά τα πράσινα στο επόμενο πρωτάθλημα.

Αδιαμφισβήτητα, ο παίκτης που ξεχώρισε, ήταν ο Σπύρος Φουρλάνος.

Εξαιρετική υποδοχή της μπάλας, πολύ εύστοχο και «γλυκό» αριστερό πόδι, αρκετά καλή αίσθηση του χώρου. Ολα αυτά, βέβαια, σε ένα ματς που ο αντίπαλος έπαιζε μία, δύο ταχύτητες πιο κάτω. Να, λοιπόν, το πρώτο μεγάλο στοίχημα: να δέσει το κορμί του ο νεαρός, να δυναμώσει, να γίνει πιο γρήγορος για να μπορεί να σταθεί ως κουμανταδόρος της ομάδας και σε κανονικούς ρυθμούς. Δεν ήταν μόνο αυτός, όμως. Ο Χουχούμης στα 18 του δείχνει ότι μπορεί να παίξει τον ρόλο του επιθετικού ακραίου μπακ. Στα 18 του λίγα πράγματα πρέπει να βελτιώσει. Μέσα σε αυτά - πέραν της φυσικής δύναμης - η σέντρα σε κίνηση. Ο Τριανταφυλλόπουλος μοιάζει αρκετός ακόμα και για σήμερα.

Δυνατός στόπερ, με σχετικά καλό κοντρόλ της μπάλας αλλά και μερικές... άγαρμπες προσπάθειες μαρκαρίσματος. Οσο για τον Λαγό; Είναι κοντός για στόπερ. Πολλοί έσπευσαν πριν τη σέντρα του ματς να κατηγορήσουν τον Ρότσα ότι έκανε το λάθος που έκανε ο Φερέιρα στην Κρήτη. Μόνο που κόντρα στην Προοδευτική οι «πράσινοι» δεν περίμεναν πολλές επιθέσεις και δεν υπήρχε δίμετρο σέντερ φορ. Προφανώς και ο Χουάν καταλαβαίνει ότι ο Λαγός είναι πιο κοντά στον Βιτόλο σε στυλ παιχνιδιού. Και αν ο μικρός θέλει να καθιερωθεί σε αυτόν πρέπει να μοιάσει, διαφορετικά κινδυνεύει να χαθεί στο τίποτα ενός μέτριου πολυθεσίτη.

Από το δεύτερο ημίχρονο λίγα πράγματα μπορείς να ξεχωρίσεις. Πέρα από την εγκληματική εμονή του διαιτητή να αφήνει τους παίκτες να πλατσουρίζουν αξίζουν αναφοράς οι Φορναρόλι και Σο. Οχι τόσο γιατί διακρίθηκαν απέναντι σε μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας αλλά γιατί έσπασαν την... κατάρα. Και οι δύο. Ο Ουρουγουανός το είχε καταφέρει - το γκολ - και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο από το πρώτο μέρος. Ο Αφρικανός έδωσε μεγαλύτερη μάχη. Παρά την καταιγίδα, τη διακοπή και το βαρύ τερέν που τον απειλούσε με νέο τραυματισμό, ο Χαμπίμπ έπαιξε, σκόραρε και έδειξε.

Μια πρώτη κουβέντα που μπορείς να πεις είναι ότι μοιάζει το ίδιο δυνατός με τον Σιμάο αλλά με πολύ καλύτερη μακρινή μεταβίβαση. Μένει να δούμε αν το σπάσιμο της κατάρας που τους κατέτρεχε αρκεί για να βοηθήσουν ουσιαστικά στο εξής. Ακόμα πιο ευχάριστα συναισθήματα και από τις ατομικές επιδόσεις των δύο μεταγραφών προκάλεσε η εμφάνιση του Δώνη και του Αποστολόπουλου.

Βάλτε τα κάτω: απέναντι στην Προοδευτική έπαιξαν 6 παιδιά από την πράσινη ακαδημία. Σκορ σπουδαιότερο απο οποιαδήποτε νίκη...

Πηγή: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags