Facebook Pixel Kύπελλο: Εδώ δεν ξέρουμε τον νικητή
Ποδόσφαιρο
| 2012-11-30 16:00:00

Kύπελλο: Εδώ δεν ξέρουμε τον νικητή

Kύπελλο: Εδώ δεν ξέρουμε τον νικητή

Δεν θυμάμαι πότε ο Λεβαδειακός, έκανε κάτι αξιόλογο στο Κύπελλο. Για την ακρίβεια, δεν ξέρω αν έκανε και ποτέ; Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Απλά δεν ασχολούνταν με τον θεσμό διαχρονικά. Βλέπετε το παιχνίδι της Κυριακής που ακολουθούσε ήταν πάντα ζωής ή θανάτου και το ματς του Κυπέλλου ήταν προπόνηση για αυτούς που δεν θα παίξουν την Κυριακή. Από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το χθεσινό ματς και από τους αρκετούς βασικούς που χρησιμοποίησε ο Παράσχος, καταλαβαίνεις ότι αυτό άλλαξε. Οτι και ο Λεβαδειακός ασχολείται. Ακόμη περισσότερο ο Αναστό και ο ΟΦΗ. Πέρυσι έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό, φέτος οι Κρητικοί νοιάζονται ξανά, διαπιστώνοντας από την περσινή χρονιά ότι η πορεία στο Κύπελλο έχει ψωμί…

Το ίδιο και ο Ολυμπιακός, που έφτασε μέχρι το σημείο να βάλει Τζεμπούρ, Μήτρογλου μαζί στην ενδεκάδα για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ από το εύθραυστο 1-0 και να προχωρήσει. Και μη γελιέστε, δεν ήταν θέμα Κούγια για την ομάδα. Για όλους τους άλλους μπορεί να ήταν, για τον Ζαρντίμ και τους παίκτες όχι και αυτό ήταν εμφανές από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Η διοργάνωση όμως φέτος αποτελεί τεράστιο κίνητρο και για τους υπόλοιπους και το καταλαβαίνεις. Για τον Παναθηναϊκό είναι ο μόνος τρόπος να πάρει κάτι φέτος. Για την ΑΕΚ ο μόνος τρόπος να βγει Ευρώπη και να μεγαλώσει τα έσοδά της την επόμενη χρονιά, για τον ΠΑΟΚ ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιωθεί μαζί με την αλλαγή ιδιοκτησίας και η αλλαγή εποχής. Και φυσικά το καλύτερο κίνητρο για τον Σαββίδη να επενδύσει ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι, έχοντας ήδη για προίκα έναν τίτλο στην πρώτη χρονιά του.

Ολοι δικαιούνται να κάνουν όνειρα στον φετινό θεσμό, εκτός από τους πολύ μικρούς, τις ομάδες δηλαδή της Β' και της Γ' Εθνικής. Της Football League 1 και 2 πιο σωστά, οι οποίες μέχρι πέρυσι όλο και κάμποσους από τους πρωτοκλασάτους άφηναν έξω στο ένα ματς της έδρας τους. Ο Φωστήρας, για παράδειγμα, θα τον είχε αφήσει ξερό τον Πανιώνιο χθες. Τώρα έχει και ρεβάνς…

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags