Facebook Pixel Ο Ατλας που σηκώνει το βαρύ φορτίο της ΑΕΚ
| 2012-11-30 16:54:00

Ο Ατλας που σηκώνει το βαρύ φορτίο της ΑΕΚ

Ο Ατλας που σηκώνει το βαρύ φορτίο της ΑΕΚ

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την "καινούργια μέρα" που υποσχέθηκε ο Σαμαράς και τη ...βυζαντινογεννημένη ΑΕΚ που βρίσκεται "σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση" απ' την Ελλάδα.

ΚΥΡΙΕΣ, κύριοι κι αγαπημένα μου παιδιά, παρακαλώ θερμά για την προσοχή σας. Οι στιγμές για την πατρίδα και το έθνος είναι ιστορικές. Οπως δήλωσε, άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς «μια καινούργια μέρα ξημερώνει».

Λες και όλες οι άλλες οι μέρες που ξημερώνανε μέχρι τώρα ήταν παλιές. Ο δε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Ολγας Τρέμη, αφού το καλοσκέφτηκε κι αφού ξεροκατάπιε, ήταν ρητός και κατηγορηματικός: «Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα μέσα στο 2013».

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλά χέρια. Στα καλύτερα θα μπορούσαμε να πούμε. Και κακώς που δεν βγήκε ο κόσμος στους δρόμους να πανηγυρίσει για την απόφαση του Γιούρογκρουπ. Κι αν για την Ελλάδα αποτελεί κάθε τόσο ζήτημα ζωής ή θανάτου να εξασφαλίζει καινούργια δανεικά, η βυζαντινογεννημένη ΑΕΚ βρίσκεται σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Αν στον Παναθηναϊκό περιμένουν εδώ κι έναν χρόνο τον πρίγκιπα και δεν είδαν τελικά ούτε κελεμπία, στην ΑΕΚ οι νέοι επενδυτές είναι ορατοί διά γυμνού οφθαλμού: πατήρ και υιός Βιντιάδης. Κι επειδή για να συμπληρωθεί η ομοούσιος και αδιαίρετος τριάδα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το άγιο πνεύμα, τον ρόλο αυτόν έχει αναλάβει να τον παίζει αυτή η γιγαντιαία μορφή που ακούει στο όνομα Γιώργος Γρυσμπολάκης.

Αν σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας έχουν λόγο και άποψη Σαμαράς και Στουρνάρας, σχετικά με την ΑΕΚ ο λόγος του Γρυσμπολάκη είναι συμβόλαιο. Ο άνθρωπος τα είπε όλα σε δώδεκα λέξεις: «Παραμένω αισιόδοξος αφού δεν έχει γίνει κάτι αρνητικό για να είμαι απαισιόδοξος».

Τέτοιο απόσταγμα σοφίας δεν έχει ματαγίνει. Τύφλα να 'χουνε ο Σωκράτης και ο Κομφούκιος μαζί. Κι αυτά που είχα γράψει την προηγούμενη φορά, ότι ο Γρυσμπολάκης στην προ ΑΕΚ διαδρομή του ενδέχεται να είχε κάνει δεύτερη φωνή στον Φλωρινιώτη, τα αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας.

Ο άνθρωπος έχει όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε Βενέδικτο και Σπινόζα της ΑΕΚ. Ξεκάθαρη ήταν και η απάντηση που έδωσε σχετικά με το κατά πόσο η πορεία της ομάδας επηρεάζει τις εξελίξεις. Εκεί ο Γιώργος Γρυσμπολάκης ξεδίπλωσε όλο το ταλέντο που διαθέτει και στην επιστήμη των μαθηματικών: «Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε οκτώ βαθμούς και οι πιο πάνω ομάδες έχουνε δέκα».

Ούτε ο Πυθαγόρας ο Σάμιος να ήτανε. Φιλόσοφος, μαθηματικός και... γεωμέτρης μαζί. Με λίγη προσπάθεια ο εν λόγω Γρυσμπολάκης θα μπορούσε εύκολα να τετραγωνίσει τον κύκλο. Κανένας λόγος ανησυχίας δεν υφίσταται για τον κόσμο της ΑΕΚ. Ολα βαίνουν καλώς.

«Πιστεύω ότι μέχρι τον Δεκέμβριο έχει τελειώσει η υπόθεση» ήταν η τελευταία του κουβέντα. Και όταν κάτι το πιστεύει ο Γρυσμπολάκης, ουδείς μπορεί να έχει το θράσος να το αμφισβητήσει. Για να μην τα πολυλογούμε, λοιπόν, έχω να πω τούτο. Οπως κάποτε ο Νικόλας Πατέρας είχε πει ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει τον Βαγγέλη κι εμένα», έτσι κι εγώ μπορώ να πω απερίφραστα ότι η ΑΕΚ είναι τυχερή που σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει έναν Γιώργο Γρυσμπολάκη.

Αν είχε ασχοληθεί με την πολιτική, θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε δεύτερο Βασίλη Λεβέντη. Αν είχε στραφεί στην τηλεόραση, θα είχε κλέψει τη δόξα του Κάτμαν. Ευτυχώς όμως για την ΑΕΚ αποφάσισε ν' ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Γρυσμπολάκης είναι αυτή τη στιγμή ο Ατλας που σηκώνει στα χέρια του το βαρύ φορτίο της ΑΕΚ. Αυτά.

Φάνηκε πόσο σοβαρά έχει πάρει την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ

ΤΟ πόσο σοβαρή περίπτωση είναι αυτός ο Ηλίας Βιντιάδης και το κατά πόσο σοβαρά έχει πάρει την ενασχόλησή του με την ΑΕΚ φάνηκε από τον χειρισμό της υπόθεσης Σάχα, Αλεξόπουλου, Βάργκας και Κέζου, που τυγχάνει να έχουν τον ίδιο νομικό εκπρόσωπο. Ούτε ο ίδιος έκρινε σκόπιμο ότι πρέπει να είναι παρών στο ραντεβού ούτε ο Δημητρέλος.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο άνευ χαρτοφυλακίου γενικός διευθυντής Μπόβαλης κι ο δικηγόρος ο Γρηγορίου. Λες και ο Γρηγορίου είναι πληρωμένος και ξοφλημένος. Τέλος πάντων. Και σε ποια βάση έγινε η κουβέντα; Μόνο για τον Σάχα που έχει κάνει προσφυγή για 40.000 και δικάζεται στις 4 Δεκεμβρίου στην ΕΠΟ.

Να πάρει δηλαδή ένα δεκάρικο για να την αποσύρει και για τα υπόλοιπα βλέπουμε. Να πάρουμε δηλαδή αναβολή στο δικαστήριο, να γλιτώσουμε την τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών κι έχει ο Θεός. Για τον Βάργκας, που τα λεφτά είναι 135 χιλιάρικα, δεν μιλήσανε. Ο Αλεξόπουλος που είναι δικό μας παιδί μπορεί να περιμένει και για τον Κέζο βλέπουμε. Αποτέλεσμα;

Να μανουριάσει ο Κύπριος δικηγόρος τους και να βάλει τις φωνές: «Εγώ ήμουν συνεπής στο ραντεβού, αλλά διαψεύδω ότι έγινε οποιαδήποτε συνάντηση».

Αυτό που έγινε δηλαδή ήταν να του κάνει ένα ανεπίσημο ψηστήρι ο Γρηγορίου, να συμβιβαστεί ο Σάχα μ' ένα δεκαχίλιαρο μπροστά και ν' αναβληθεί το δικαστήριο που είναι για την Τρίτη στην ΕΠΟ. Ετσι έχουν τα πράγματα στην ΑΕΚ ΠΑΕ, όπως την κατονομάζει ο Νίκος ο Στράτος. Κι αν όλα αυτά συνάδουν με σοβαρό και αξιόπιστο επενδυτή, όπως εμφανίζουνε τον Βιντιάδη, εγώ να πάω να γίνω χότζας στο τζαμί.

Ολόκληρη η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν μια φούσκα

ΣΤΑ 79 του χρόνια ο Μπάμπης ο Βωβός ήταν κρατούμενος από την Τρίτη και χθες απολογήθηκε στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος. Ο κύριος Μπάμπης στα 45 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά κάθε πρωί ήτανε ο πρώτος που πήγαινε στο εργοτάξιο. Η δεξιά πλευρά της Κηφισίας ήταν δικιά του. Με μεταφορές συντελεστών, μέσω του Λαλιώτη και της Βασούλας, και την αρωγή του τότε δημάρχου Αμαρουσίου, του Τζανίκου. Ετσι έγινε μεγάλος και τρανός. Λέμε πάντα για τον Μπάμπη τον Βωβό.

Οχι για τον υιό του Αρη, που του άρεσε ο καθαρός αέρας της Πάρνηθας, ξύπναγε αργά το μεσημέρι και καβάλαγε το αεροπλάνο για να πάει για πλάκα στο Μαϊάμι. Δεν ήταν όμως τόσο η μπίζνα με τον Βοτανικό που χάλασε και γονάτισε την αυτοκρατορία Βωβού.

Η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια όλη την αλήθεια σχετικά με το επιχειρείν στην Ελλάδα. Οτι οι περισσότεροι από τους γίγαντες είχαν πήλινα πόδια. Και με το που φύσηξε το αεράκι της κρίσης κατέρρευσαν και σωριάστηκαν στο έδαφος. Ολόκληρη η χώρα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες ήταν μια φούσκα. Δεν ήταν μόνο το Χρηματιστήριο φούσκα. Ηταν ολόκληρη η Ελλάδα. Και το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρηματιών.

Ερώτηση: Γι αυτά που έχει λαμβάνειν ο (ίδιος ο) Γρηγορίου από την ΑΕΚ με ποιον θα διαπραγματευτεί;

Δεν ξεχνάμε. Πολεμάμε συνέχεια. Μόνοι μας. Είμαστε αποφασισμένοι. - Γιάννης Αλαφούζος

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags