Facebook Pixel Αδικία με τον Πίρλο...
| 2012-12-01 00:48:00

Αδικία με τον Πίρλο...

Αδικία με τον Πίρλο...

Διαβάστε για τη μεγάλη αδικία να μην βρίσκεται ο Maestro της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας στην πρώτη 5άδα των παικτών για την Χρυσή Μπάλα.

Για την ανάδειξη αυτού που θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα ψηφίζουν προπονητές, αρχηγοί Εθνικών όμαδων και κορυφαίοι δημοσιογράφοι και όπως έγινε γνωστό από την Πέμπτη (29/11), Λιονέλ, Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντρές Ινιέστα είναι οι τρεις υποψήφιοι.

Παρότι ο Πίρλο ήταν από αυτούς που φαινόταν ότι θα μπορούσαν να μπουν σφήνα, μάλλον δεν απείλησε καν με είσοδο στην 3άδα, ενώ όπως προκύπτει από τα τελευταία ρεπορτάζ, ο 33χρονος θα μείνει έξω και από την 5άδα την οποία θα συμπληρώσουν Τσάβι Ερνάντεθ και Ρανταμέλ Φαλκάο.

Καλοκαίρι 2011. Με οικονομική πολιτική που ξεκινούσε από τότε και έχει γίνει 100% ξεκάθαρη σήμερα, η Μίλαν ξεφορτώθηκε ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια, αφήνοντάς τον ελεύθερο στα 32 του τον πιο τεχνίτη Ιταλό. Μετά από δέκα χρόνια ως Ροσονέρο, ο Maestro ξεκινούσε μία νέα καριέρα, αποτελώντας τον πρώτο αριθμό του λαχείου για την Γιουβέντους που τον έκανε δικό της ως ελεύθερο.

Με σπάνια κλάση, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα λεπτό για να προσαρμοστεί, ήταν όλα τα λεφτά τη σεζόν 2011-12 στην Serie A. Με 13 ασίστ και συνεχή παρουσία ήταν μακράν ο πολυτιμότερος παίκτης τον Μπιανκονέρι και αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του στο ιστορικό αήττητο πρωτάθλημα.

Ηταν εκεί σε κάθε αγώνα, για να ξεκλειδώσει με μία πάσα οποιαδήποτε άμυνα, για να κρατήσει μπάλα, για να ηρεμήσει το παιχνίδι, για να εκτελέσει τα στημένα, για να δείξει στους υπόλοιπους του ότι έχουν έναν παικταρά συμπαίκτη από τον οποίο μπορούν να περιμένουν τα πάντα.

Η μαγική σεζόν αυτού του μεγάλου playmaker δεν σταμάτησε μέσα στην Ιταλία. Η συνέχεια παίχτηκε στην Πολωνία και την Ουκρανία, που φιλοξένησαν το Euro. Εκεί ο Πίρλο έκανε ακόμα περισσότερα και μπόρεσε κόντρα σε πολύ πιο σκληρούς αντιπάλους να θυμίσει ότι αυτά που κάνει, μπορούν να τα κάνουν μετρημένοι παίκτες στον κόσμο.

Ο απόλυτος ηγέτης. Σχεδόν όλες οι μπάλες περνούσαν από τα πόδια του, έκανε συνέχεια πάσες 40 μέτρων με ακρίβεια υπολογιστή, σκόραρε με απευθείας φάουλ, έδωσε την ασίστ στο μοναδικό γκολ που δέχθηκε η μετέπειτα κάτοχος του τίτλου, Ισπανία, όταν οι συμπαίκτες του του έδιναν τη μπάλα ήταν σαν να την έβαζαν σε θησαυροφυλάκιο, όπως έχει πει ο Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ.

Ακόμα και αυτοί που δεν είχαν δει τον Πίρλο και απλά «χάζεψαν» μπαλίτσα στο Euro είχαν να λένε γι' αυτόν. Η βαριά ήττα από την La Roja στον τελικό του στέρησε τον τίτλο του πολυτιμότερου της διοργάνωσης. Επρεπε να το έχει κάνει και αυτό...

Παρά το αήττητο πρωτάθλημα με την Γιουβέντους και τον τελικό Euro με την Σκουάντρα Ατζούρα, ο Πίρλο έμεινε στο περιθώριο, για να είναι ο Τσάβι πιο κοντά στους κορυφαίους.

Ο άσος της Μπαρτσελόνα έκανε ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του με 10 γκολ και 8 ασίστ, όμως οι Μπλαουγκράνα έχασαν τον τίτλο, ενώ στο Euro που η Ισπανία βρέθηκε στο πιο ψηλό σκαλί, εκείνος σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει. Ο Πίρλο άδικα θα βρεθεί εκτός 5άδας για να μπει σε αυτή ο Τσάβι, όπως στους τρεις πρώτους βρίσκεται ο Ινιέστα, ενώ ο Κασίγιας έκανε μάλλον περισσότερα τη σεζόν που πέρασε.

Οσον αφορά τον Φαλκάο, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Primera Divsion μετά τους Μέσι και Ρονάλντο, όμως στην Ευρώπη έκανε παπάδες, όντας πρώτος σκόρερ στο Europa League (για δεύτερη σερί σεζόν), πέτυχε δύο γκολάρες στον τελικό, ενώ σκόρπισε μόνος του την Τσέλσι στον τελικό του ευρωπαϊκού super cup. Ο Κολομβιανός αξίζει περισσότερο θέση ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου από τον Τσάβι, που μάλλον θα βρεθεί στο Νο4 μόνο λόγω της παρουσίας του στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον Μαρτσέλο Λίπι, ο Πίρλο «είναι σιωπηλός ηγέτης και μιλάει με τα πόδια του» και αν είχε λίγο καλύτερους συμπαίκτες θα είχε σίγουρα δικό του τον τίτλο που έχουν στα χέρια τους οι Τσάβι-Ινιέστα και θα ήταν αυτός δίπλα σε Μέσι-Ρονάλντο στους καλύτερους παίκτες του πλανήτη...

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags