Facebook Pixel Στημένα από... χέρι!
| 2012-12-01 10:52:00

Στημένα από... χέρι!

Στημένα από... χέρι!

Ενα γκολ σε κάθε ματς «αγγίζει» από φάουλ και κόρνερ ο Ολυμπιακός, με το ποσοστό του σκοραρίσματός του να βρίσκεται στο 40%. Και πάλι... πρώτος ο Ράφικ Τζιμπούρ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως οι στημένες φάσεις στο ποδόσφαιρο αποτελούν έναν από τους βασικούς τρόπους για να μπορέσει μια ομάδα να σκοράρει. Την ίδια ακριβώς αγωνιστική φιλοσοφία έχει και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ που άλλωστε από την αρχή της φετινής σεζόν έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο πώς η ομάδα του θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί ουσιαστικά είτε τις εκτελέσεις των κόρνερ είτε των φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Και είναι αλήθεια πως το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα. Δεν είναι λίγο άλλωστε ο Ολυμπιακός να έχει ήδη πετύχει 15 γκολ από στημένες φάσεις στα 18 επίσημα ματς που έχει δώσει.

Οι στημένες φάσεις εξελίσσονται σε δύναμη του Ολυμπιακού καθώς το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 40% με τα 15 από τα 38 συνολικά γκολ που έχει πετύχει. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο Ζαρντίμ και οι συνεργάτες του θεωρούν πως το ποσοστό αυτό μπορεί κάλλιστα να αυξηθεί εφόσον μπορέσει να λειτουργήσουν ακόμη καλύτερα οι αυτοματισμοί στην ομάδα από τις στημένες φάσεις.

Ενδεικτικό της καλής δουλειάς που γίνεται στου Ρέντη στον συγκεκριμένο τομέα είναι και το ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια τόσο μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» από τις στημένες φάσεις, τις οποίες τις εκμεταλλεύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό ειδικά στα ματς που πρέπει να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες. Οπως το είδαμε πρόσφατα να συμβαίνει στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή όπου και τα δύο τέρματα προήλθαν από φάουλ και κόρνερ κατά σειρά.

Οσο βεβαίως ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα και για τους «ερυθρόλευκους» γίνεται πιο δύσκολο να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με αυτόν τον τρόπο. Και πάλι όμως στο υψηλότερο επίπεδο που είναι το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να σκοράρει μέσω στημένης φάσης.

Και τις δύο φορές κόντρα στη Μονπελιέ, την ομάδα που είχε αδύναμο σημείο αυτόν τον τομέα, πρώτα με τον Τοροσίδη στη Γαλλία (όπου έγινε το 1-1) και στη συνέχεια στο Καραϊσκάκη με τον Γκρέκο μετά από κόρνερ όπου πήρε και πάλι ο πρωταθλητής την πρωτοπορία στο σκορ με 2-1.

Το βασικό βεβαίως για μια ομάδα είναι να σκοράρει και το δεύτερο ο τρόπος που θα το κάνει, όμως οι στημένες φάσεις δίνουν μια δυναμική στον φετινό Ολυμπιακό. Στον αντίποδα, πάντως, θα μπορούσε κάποιος να πει πως από την άλλη δείχνουν και μια σχετική αδυναμία στην παραγωγή φάσεων με την μπάλα κάτω. Μέχρι ενός σημείου το επιχείρημα αυτό έχει βάση, όμως και πάλι και στον τομέα αυτόν οι επιδόσεις των πρωταθλητών είναι ικανοποιητικές.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από στημένες φάσεις, με την κατηγορία πάντως να έχει πολλούς «ερυθρόλευκους» που έχουν στείλει με αυτόν τον τρόπο την μπάλα στα δίχτυα. Μετά τον Αλγερινό που μετράει τρία γκολ ακολουθούν οι Μήτρογλου, Σιόβας και Χολέμπας με δύο και οι Τοροσίδης, Γκρέκο, Μοντέστο, Μασάντο, Μανωλάς και Φουστέρ από ένα.

Αντίπαλος/Σκόρερ

Μονπελιέ 2-1/Τοροσίδης από φάουλ

Μονπελιέ 3-1/Γκρέκο από κόρνερ

Βέροια 2-1/Μοντέστο από κόρνερ

Λεβαδειακός 4-0/Σιόβας από φάουλ, Τζιμπούρ από φάουλ

Ατρόμητος 1-0/Φουστέρ από φάουλ

Αστέρας 1-0/Χολέμπας από φάουλ

Ξάνθη 4-0/Μανωλάς από φάουλ, Τζιμπούρ από φάουλ

Αρης 2-2/Χολέμπας από φάουλ

ΟΦΗ 2-0/Μήτρογλου από φάουλ, Μασάντο από φάουλ

Κέρκυρα 2-0/Σιόβας από κόρνερ

Παναχαϊκή 2-0/Τζιμπούρ από φάουλ, Μήτρογλου από κόρνερ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags