Facebook Pixel Πίνουν κάθε μέρα από το χαρμάνι Βιντιάδη
| 2012-12-01 14:36:00

Πίνουν κάθε μέρα από το χαρμάνι Βιντιάδη

Πίνουν κάθε μέρα από το χαρμάνι Βιντιάδη

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το τι προσφέρει ο Βιντιάδης στην ΑΕΚ και στους ΑΕΚτζήδες αλλά και τους... Χριστιανούς που κάνουνε τον σταυρό τους και ελπίζουν στον παράδεισο.

ΑΥΤΟ που προσφέρει μέχρι τώρα ο Βιντιάδης στην ΑΕΚ και στους ΑΕΚτζήδες είναι η ελπίδα. Οι Χριστιανοί κάνουνε τον σταυρό τους κι ελπίζουνε να πάνε στον παράδεισο. Οι Μουσουλμάνοι είναι σίγουροι ότι ο Μωάμεθ στον πάνω κόσμο θα τους ανταμείψει με ουρί του παραδείσου και βουνά από ατζέμ πιλάφι.

Κι αν ο Κάρολος ο Μαρξ έχει πει ότι «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού», οι ΑΕΚτζήδες πίνουνε κάθε μέρα από το χαρμάνι Βιντιάδη: όπως λένε ότι το καλαματιανό είναι το καλύτερο, έτσι και του Βιντιάδη σε ό,τι έχει να κάνει με τη σωτηρία της ΑΕΚ είναι έξτρα πρίμα γκουντ. Καϊνάρι.

Κάτι μικροπροβλήματα που εμφανίζονται κάθε φορά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο. Αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι η τεράστια θέληση του νεαρού εφοπλιστή να κάνει το όνειρο της ζωής του πραγματικότητα και να πάρει στα χέρια του την ΑΕΚ.

Ποια είναι αυτά τα μικροπροβλήματα; Τα διαβάζουμε καθημερινά στα σχετικά ρεπορτάζ. Ο Βιντιάδης κατ' αρχάς δεν είναι κανένας πρόχειρος. Ως σύγχρονος μπίζνεσμαν τα υπολογίζει όλα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Με δεδομένο λοιπόν ότι αν κάνει το μπάσιμο στην ΑΕΚ θα σπρώξει μέχρι το τέλος της σεζόν κάτι παραπάνω από 15 εκατομμύρια γιούρο, τα περιθώριά του για την Εφορία είναι συγκεκριμένα. Εχει τη δυνατότητα δηλαδή να πληρώνει μέχρι 380.000.

Ο Στουρνάρας οφείλει να το λάβει αυτό υπόψη του και σοβαρά μάλιστα. Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών στο Δημόσιο σε 60 ή 48 δόσεις. Αν βγει η δόση της ΑΕΚ δηλαδή στα τέσσερα κατοστάρικα στρογγυλά κι όχι στα 380, Βιντιάδης τέλος. Και το κρίμα στον λαιμό του.

Ούτε να τολμήσει να πατήσει το πόδι του στου Κανάκη για παγωτό. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο έχει να κάνει με το αγωνιστικό: αν η ομάδα δεν πάρει 4-5 βαθμούς στα τρία επόμενα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητο μέσα και Πανθρακικό έξω, η επένδυση της ΑΕΚ θα θεωρηθεί μη συμφέρουσα.

Ο νεαρός εφοπλιστής δηλαδή θέτει ως όρο να τελειώσει τον πρώτο γύρο η ΑΕΚ με μίνιμουμ 12-13 βαθμούς. Στους έντεκα την κάνει λος πούλος. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, ο Βιντιάδης θα θέσει και τους εξής όρους προκειμένου μέσα στον Δεκέμβρη όπως έχει δεσμευθεί ο Γρυσμπολάκης να αναλάβει την ΑΕΚ: να μειωθεί η τιμή της βενζίνης.

Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στη Νέα Φιλαδέλφεια για να περισσεύουν λεφτά στους ΑΕΚτζήδες να πηγαίνουν στο γήπεδο. Να αυξηθεί η κυνηγετική περίοδος. Να ανακληθεί η απόφαση με την οποία έχουν τεθεί σε απαγόρευση το σπληνάντερο και το κοκορέτσι. Να καθιερωθεί η απλή αναλογική.

Να αυξηθεί το όριο ταχύτητας στις εθνικές οδούς. Να απελευθερωθεί άμεσα ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό Λάκης Γαβαλάς και να επαναρχίσει άμεσα η τηλεοπτική εκπομπή στην οποία εμφανίζονταν μαζί με τον Ψινάκη και τον Τρύφωνα Σαμαρά (που είναι ΑΕΚτζής και φανατικός μάλιστα).

Να αναβληθεί η σχετική απόφαση και να πάρει μέρος η Ελλάδα στην επόμενη Γιουροβίζιον. Αν έστω κι ένα από τα παραπάνω δεν γίνει δεκτό, η επένδυση στην ΑΕΚ θα κριθεί μη συμφέρουσα, ο Βιντιάδης θα πάει να αγοράσει από τον Αλ Φαγέντ τη Φούλαμ και το κρίμα στον λαιμό τους. Αυτά.

Είναι προφανές ότι ο Γιάχος ξεκουράστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο εν όψει ντέρμπι.

-Observer

Με την κρίση που υπάρχει βρίσκεις για πλάκα Ελληνες αμυντικούς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ιδιαιτέρως η παρουσία του ελληνικού στοιχείου στον Παναθηναϊκό στο ματς με την Προοδευτική. Αν συνυπολογισθεί κι ο Μπαρμπαρούσης, ξεκίνησαν εννιά Ελληνες. Προσωπικά όλα αυτά δεν μου λένε τίποτα.

Δεν ξέρω δηλαδή αν οι οπαδοί της Ιντερ τραβήξανε κανένα ζόρι επειδή η ομάδα τους με έντεκα ξένους και τον Ματεράτσι αλλαγή στο 90'+ σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη. Δεν μου λέει τίποτα λοιπόν η προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό για ελληνοποίηση της ομάδας. Καλό ποδόσφαιρο θέλει να βλέπει αυτός που πάει στο γήπεδο.

Δεν τον ενδιαφέρουν ούτε τα διαβατήρια των ποδοσφαιριστών ούτε το χρώμα του δέρματός τους. Σε ό,τι έχει να κάνει όμως με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει σχετικό θέμα για συζήτηση. Η ερώτηση είναι η εξής: Υπάρχει ομάδα στη Super League που οι τρεις βασικοί στόπερ της να είναι ξένοι; Υπάρχει μία και μοναδική... Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα: με Μπουμσόνγκ που υπήρχε και Βελάσκες - Πίντο που έφερε ο Ζεσουάλδο. Καμία άλλη. Με την κρίση που υπάρχει στην αγορά για πλάκα βρίσκεις Ελληνες αμυντικούς. Οπως βρήκε τέσσερις ο Ατρόμητος: Φυτανίδη, Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη, Νάστο.

Πόσο καλύτεροι είναι δηλαδή ο Πίντο κι ο Βελάσκες; Που με τρία κατοστάρικα που παίρνουνε είναι και πιο ακριβοί. Ούτε ο Τριανταφυλλόπουλος είναι χειρότερός τους ούτε ο Παντίδος που έχει ξεκινήσει από την Παιανία και παίζει στον Αρη. Πόσο Φερέιρα δηλαδή πρέπει να είσαι για να έχεις τρεις ξένους στόπερ και πόσο σχετικός σαν διοίκηση για να το αποδεχθείς.

Από το σχολείο τού άρεσε να τσακώνεται

ΤΟ ότι ο Βαγγέλης έχει αμολημένο το ζωνάρι του για καυγά δεν συνιστά είδηση. Γνωστό είναι ότι του αρέσει να τσακώνεται. Από τότε που πήγαινε σχολείο. Πάντα θα βρει μια αφορμή για να έχει κάποιον απέναντί του. Εύλογο είναι λοιπόν να τσακώνεται με τον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρό του. Εύλογο και με τον Κούγια, αφού υπάρχουν προηγούμενα από την υπόθεση των «στημένων».

Εύλογο είναι λοιπόν να υπάρχει αυτός ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων σε καθημερινή βάση. Ακόμα και στους τσαμπουκάδες όμως υπάρχουν όρια. Πέμπτη απόγευμα αναρτάται στο Ιντερνετ η εξής είδηση: «Στον Ολυμπιακό έχουν να λένε για το σκληρό παιχνίδι των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής. Ο Σαλαμαστράκης χτύπησε εκτός φάσης τον Μήτρογλου, ο οποίος θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Επίσης κάποια σκληρά μαρκαρίσματα έγιναν πάνω στον Τζιμπούρ».

Και πράγματι αυτός ο Σαλαμαστράκης στις καθυστερήσεις πήγε να τον φάει τον Μήτρογλου. Είναι θέμα αυτό για να ασχολείται ο Ολυμπιακός σχεδόν είκοσι ώρες μετά το τέλος του ματς; Και στο φινάλε, ας κάνει τα παράπονα στην ΕΠΟ. Οτι ο διαιτητής Θάνος που έκανε τα στραβά μάτια και δεν του έβγαλε κόκκινη ανήκει σε κυκλώματα και παράγκες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ούτε με την Προοδευτική παίζει ο Καπίνο;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags