Facebook Pixel Πριγκίπισσα των προκριματικών η Εθνική!
| 2012-12-02 01:45:00

Πριγκίπισσα των προκριματικών η Εθνική!

Πριγκίπισσα των προκριματικών η Εθνική!

Μένοντας αήττητη για περισσότερο από τρία χρόνια σε προκριματικές φάσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων και Euro, η Εθνική μας ομάδα αριθμεί αισίως 19 διαδοχικούς προκριματικούς αγώνες δίχως ήττα, ούσα στην 4η θέση της ηπείρου, ανάμεσα σε 53 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, πίσω μονάχα από τις Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία, όλες κάτοχοι παγκόσμιων και ευρωπαϊκών τίτλων.

Για να αναδειχτείς ανάμεσα στους κορυφαίους, πρέπει να διεκδικήσεις τη θέση σου μεταξύ αυτών, παίζοντας στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις. Και για να το πετύχεις αυτό, οφείλεις να περάσεις από τις επίπονες και γεμάτες δυσκολίες και κινδύνους προκριματικές φάσεις των Μουντιάλ και των Euro. Ωστόσο, η Εθνική μας ομάδα στην «χρυσή» της δεκαετία, είναι από τις πλέον πιστές εθνικές στα διεθνή ραντεβού, καθώς δίνει… ρεσιτάλ αντοχών στα προκριματικά.

Κάποιοι θα προτρέξουν να πουν ότι τα τελευταία χρόνια οι αντίπαλοι της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν φόβητρα, ωστόσο, η απάντηση σε αυτό το επιχείρημα είναι ξεκάθαρη. Το «προνόμιο» αυτό των κληρώσεων, κατακτήθηκε μέσα από την άνοδο της Εθνικής στο περίφημο FIFA Ranking, λόγω των σπουδαίων της αποτελεσμάτων κι αν η θεά τύχη ευνόησε με τη σειρά της την «γαλανόλευκη», εκείνη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και φρόντιζε πάντα να αποδεικνύει πως ισχυρή καθώς είναι πια, αξίζει την (και) εύνοια της τύχης.

Μετά λοιπόν από εκείνη τη βραδιά στη Βασιλεία, τον Σεπτέμβριο του 2009 και την ήττα με 2-0 από την Ελβετία, πέρασαν περισσότερα από τρία χρόνια στα οποία η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να μείνει αήττητη σε 19 σερί παιχνίδια προκριματικών γεγονός που συνιστά αξιοσημείωτο ρεκόρ. Πρόκειται για 4 παιχνίδια της τρέχουσας προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας, 10 από τα προκριματικά του Euro 2012, και 5 από εκείνα στο δρόμο για τη Νότια Αφρική (συμπεριλαμβανομένων και των μπαράζ) μετά την ήττα από τους Ελβετούς. Δεκαεννέα προκριματικά παιχνίδια δίχως ήττα που όλοι ελπίζουμε ότι θα φτάσουν στα 20 στον επικείμενο αγώνα-τελικό στη Ζένιτσα με τη Βοσνία το Μάρτιο.

Και για να αντιληφθεί κανείς το μεγαλείο του στατιστικού επιτεύγματος της Εθνικής αρκεί να αναφέρουμε τα εξής: Από τις 53 ποδοσφαιρικές εθνικές ομάδες της Ευρώπης, οι 17 «τρέχουν» σερί τουλάχιστον 4 αγώνων δίχως ήττα σε προκριματικά, ενώ στην εν λόγω κατηγορία η Εθνική μας ομάδα προσπερνάει με διαφορά χώρες-μεγαθήρια του αθλήματος, όπως η Ολλανδία, η Αγγλία η Γαλλία και άλλες. Για την ακρίβεια, μόλις τρεις είναι οι εθνικές με καλύτερη επίδοση από την Εθνική μας και αυτές είναι οι: Ιταλία (34 σερί προκριματικά ματς δίχως ήττα), η Ισπανία (30) και η Γερμανία (26). Για τι εθνικές ομάδες μιλάμε λοιπόν; Μα για τις κορυφαίες στον πλανήτη, όλες κάτοχοι τόσο Παγκοσμίων Κυπέλλων όσο και Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Για να κάνουμε ακόμα πιο… τρομακτικές τις συγκρίσεις, οι τρεις αυτές χώρες έχουν κατακτήσει αθροιστικά 15(!) τρόπαια Μουντιάλ και Euro, και η Εθνική μας ομάδα φιγουράρει δίπλα τους…

(Διαβάστε ακόμα το πρόσφατο άρθρο από το Γαλανόλευκο Φάρο για την παγκόσμια πρωτιά της Εθνικής)

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά ο πίνακας του Top-10 των εθνικών ομάδων σε διαδοχικές αναμετρήσεις δίχως ήττα σε προκριματικά Euro και Μουντιάλ (συμπεριλαμβανομένων και των μπαράζ).

Θέση Χώρα Αήττητο Σερί
1. Ιταλία 34
2. Ισπανία 30
3. Γερμανία 26
4. Ελλάδα 19
5. Αγγλία 13
-. Γαλλία 13
7. Ρωσία 12
8. Τσεχία 7
-. Σουηδία 7
-. Κροατία

7

ΠΗΓΗ: galanolefkosfaros.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags